Læs også:

Close
pige hår

Elektrisk hår og fladt huehår? Sådan får du styr på vinterlokkerne

Skønhed  | 

Det er vinter, og håret går amok med al den kulde. Her er 5 gode råd til forebyggelse af fladt, elektrisk hår og slippe for din gode, gamle “ven”: Huehåret

En god hue eller hat er et must, hvis du vil holde varmen i vinterkulden, men de skaber også store udfordringer for det fine, skandinaviske hår. Mange oplever hvert år, hvordan huen og det tørre klima gør håret fladt, og elektrisk hår er en plage, du ellers har været så glad for at være foruden, indtil vinteren nu har ramt os igen.

Schwarzkopf kommer vinterhåret til undsætning med fem gode råd, som kan hjælpe ustyrligt og elektrisk huehår godt på vej.

1. Plej dit hår

Et velplejet hår kan mindske risikoen for strittende og elektrisk huehår. Det er utrolig vigtigt, at håret får ekstra meget fugt i vinterperioden.

Du kan tilføre håret fugt på forskellige måder afhængig af din hårtype. Du kan blandt andet bruge en balsam efter hver hårvask eller en fugtgivende hårkur to-tre gange om ugen. Det vil gøre håret blødere og mere glansfuldt og give færre strittende hårstrå. Du kan med fordel også bruge en hårolie eller hårserum til at pleje de tørre hårspidser.

Du kan for eksempel bruge en god maske som denne fra Gliss, der virker reparerende og forsegler bindingerne i håret for langvarig beskyttelse. Husk, at de dage, hvor du bruger hårkur, skal behandlingen afsluttes med balsam, som sørger for, at hårstråene forsegles igen.

Lad masken sidde i et minut, og skyl derefter håret grundigt. Brug to-tre gange om ugen.

 

GLISS Fiber Therapy Bonding Seal Mask, elektrisk hår
Gliss, maske, 49,95 kr., Schwarzkopf Gliss forhandles i dagligvareforretninger og Matas

2. Skru ned for de varme stylingredskaber

Det er også en god idé at skrue ned for brugen af det varme stylingværktøj, som for eksempel dit krøllejern, glattejern og din hårtørrer. Håret er allerede udsat for nok i løbet af vinteren, så vær opmærksom på at behandle håret ekstra nænsomt, og undgå at skade og udtørre det yderligere.

Du kan for eksempel brug denne nærende serum fra Gliss, der også har guldpartikler i. Den reparerer hårets overflade og nedsætter effektivt slitage på håret. Gliss Daily Oil Elixir Serum hjælper med at udglatte hårets struktur og gør det glansfuldt og smidigt.

Husk, at den skal rystes før brug. Serummen kan sprayes i nyvasket eller tørt hår og skal ikke skylles ud.

Gliss Daily Oil Elixir Serum, elektrisk hår
Gliss olie, 59,95 kr., Schwarzkopf Gliss forhandles i dagligvareforretninger og Matas

3. Brug den rigtige hårbørste

Din hårbørste har faktisk stor betydning for, hvor elektrisk dit hår bliver. Bruger du en plastik- eller metalbørste, øger du risikoen for strittende hattehår. Brug i stedet en hårbørste lavet af naturligt materiale som eksempelvis træ – det vil hjælpe med at holde håret på plads.

4. Brug volumenskabende produkter under huen

For at undgå en flad manke, når du tager huen af, kan du skabe volumen ved at bruge en hårspray på hårrødderne og efterfølgende føntørre håret med hovedet nedad.

Brug for eksempel denne hårspray fra got2b, der giver håret ekstra fylde, holder hele dagen og dufter af solmodne hindbær. Den har ekstra hold på niveau 4.

Tip:
Hold hårsprayen cirka 30 centimeter fra hårbunden, og spray i korte intervaller for at opnå det bedste resultat.

 

got2b volume spray hår, elektrisk hår
got2b hairspray, 69,95 kr., Schwarzkopf got2b forhandles i dagligvareforretninger og Matas

5. Find en god hat eller hue

Kollapser dit hår stadig, når du tager hatten af – på trods af alle dine bestræbelser? Så har valget at hovedbeklædning også en betydning for, hvor meget hattehår du får. Huer eller hatte, som sidder lidt løst på hovedet fungerer rigtig godt, hvis du har svært ved at undgå elektrisk hår.

 

 

Læs også:
marrakech tajine kylling citron, julekrans

· Mere fra samme kategori ·