Læs også:

Close
skyr hvid chokolade

Drømmemad! Opskrift på skyr med hvid chokolade

Mad  | 

Kan du blive forelsket i skyr? Ja, det kan du sådan set godt, når skyr kommer i selskab med hvid chokolade. Her er opskriften, du vil elske os for

Er du morgenmad eller dessert, kære skyr? Måske du bare er dig selv i godt selskab med hvid chokolade! Og det bedste ved det hele er, at du kan spises morgen, middag og aften. Og som snack, når jeg er lækkersulten, med denne opskrift på skyr med hvid chokolade.

Opskrift på skyr med hvid chokolade
Så er der morgenmad – eller dessert. (Foto: MY DAILY SPACE)

Under modeugen fik vi serveret en skyr til Kählers arrangement, som fik mig helt op at køre. For den skyr var intet mindre end fantastisk. Den var let, lækker, sød og smagte af mere. Først da jeg spurgte kokken, hvad der var i, forstod jeg hvorfor. Det var, fordi den var blandet med hvid chokolade. Så gav alt pludselig mening.

Siden da jeg har forsøgt at lave den helt rette kombination, så jeg kan nyde den skyr med hvid chokolade i tide og utide. Den er nu på plads, og du får hermed også den lækre opskrift, der vil få dine smagsløg til at synge.

Ingredienser

(til en portion)

5 skefulde med top skyr

Cirka 30 gram hvid chokolade

Lidt vaniljesukker

Jeg bruger den nogen gange til morgenmad, men der kommer jeg lidt mindre hvid chokolade i. Bare så jeg overbeviser mig selv om, at den jo er SUND. Og så propper jeg masser af mysli og lidt frisk frugt på.

Bruger jeg den som mellemmåltid, kommer jeg lige, hvad jeg ellers har i nærheden på. Eller ingenting. Sidstnævnte var aldrig gået med ren skyr. Det er for kedeligt.

Som dessert laver jeg ofte lidt kompot i kombination med friske bær og lidt ekstra, hakket hvid chokolade på.

Tip

Græsk yoghurt er også godt at bruge som alternativ til skyr.

Opskrift: Skyr med hvid chokolade

  1. Start med at komme skyr op i en lille skål, og rør godt rundt, så den bliver mere cremet og lækker i konsistensen.
  2. Smelt i anden lille skål i mikrobølgeovnen chokoladen, du har delt ud i mindre stykker. Start med at give den 10 sekunder på en middel temperatur. Tag ud, og rør lidt. Gentag.
Opskrift på skyr med hvid chokolade
Så meget chokolade skal du bruge. (Foto: MY DAILY SPACE)

3. Når den er næsten smeltet, rør det sidste rundt, og lad afkøle. Giv hellere chokoladen lidt for lidt end lidt for meget. Du kan altid give det 10 sekunder mere. For ender den med at være lidt brun eller brændt i kanterne, kan den ikke bruges.

Opskrift på skyr med hvid chokolade
Så skal du bare røre rundt. (Foto: MY DAILY SPACE)

4. Bland den hvide chokolade i skyren, så den er helt arbejdet ind.

5. Pynt med det, du kan lide. Alle slags bær smager for eksempel skønt til.

Opskrift på skyr med hvid chokolade
Velbekomme! (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

· Mere fra samme kategori ·