Læs også:

Close

Smoothie: Drik dig til en smuk hud

Mad  | 

Smoothies er en nem og sund måde at få antioxidanter ind i kosten på. Eftersom forkølelses- og influenzasæsonen løber i hælene på os alle, er det derfor utroligt vigtigt, at vi får de nødvendige vitaminer for at holde immunforsvaret i topform. At de små vidundere så også samtidig giver dig en smuk ansigtshud er kun en bonus

Lige meget hvor flittige vi er til at vaske hænderne før frokosten, eller hvor mange appelsiner, vi propper i munden i håb om at få C-vitaminerne ind i kroppen, bliver vi stadig syge af og til. Hvis man er heldig, er sygdommen ovre i løbet af få dage, men nogle gange kan det vare alt for længe, og det har man hverken overskud, tid eller tålmodighed til.

Man bliver både i godt humør af den fine drik, og kroppen vil elske dig for det. (Foto: Amalie Frijs-Djurhuus)

Det siges at være utroligt sundt for os at spise mad, der indeholder antioxidanter, men hvorfor er det egentlig så sundt? Mange ved sikkert ikke, hvorfor man skal opsøge antioxidanter i sin kost, men fordi det bliver nævnt så ofte, og måske ligefrem “populariseret” at spise dem, så gør vi det med glæde.

Hvad er antioxidanter?

Antioxidanter er ifølge detsundeliv.dk stoffer, som beskytter andre nødvendige stoffer i din krop. Det gør de ved at nedbryde de såkaldte frie radikaler, som ødelægger dine celler. Antioxidanter hjælper også dit immunforsvar med at bekæmpe bakterier.

Hvordan får vi antioxidanter ind i kosten?

Madvarer, som indeholder antioxidanter er følgende:

 1. Gojibær
 2. Blåbær
 3. Mørk chokolade
 4. Artiskokker
 5. Hyldebær
 6. Kidneybønner
 7. Tranebær
 8. Koriander 
Tørrede gojibær. (Foto: All Over Press)

Jeg elsker personligt gojibær på min havregrød eller i min smoothie, og mørk chokolade spiser jeg faktisk dagligt. Mørk chokolade er ikke bare superlækkert, men det indeholder mange kostfibre, antioxidanter, der forbedrer blod cirkulation og kan også øge koncentrationen. Så husk lige at få spist lidt mørk chokolade hver dag …

Læs mere om mørk chokolade her. 

En af de smoothies, som jeg holder rigtig meget af i vintertiden er ikke bare fyldt med de sunde antioxidanter, men er også sprængtfyldt med sunde vitaminer. Og så smager den forresten helt vildt godt. Og ja, giver også en ekstra fin ansigtshud.

Ingredienser til antioxidant-rig smoothie:

 • 1 banan
 • 1 spiseske havregryn
 • 1/2 deciliter blåbær
 • 1/2 deciliter skyr eller foretrukne yogurt
 • 1/2 deciliter mælk/vand
 • 1 firkant mørk chokolade (jeg bruger 70% eller 85%)
 • 1 teske vaniljeekstrakt/korn fra en vaniljestang
 • 1 stor håndfuld spinat/eller hakket rå grønkål
 • 1-2 store isterninger
 • 3 stenfrie dadler
Blåbær er både godt for øjet og kroppen. De små vitaminbomber er et af mine favoritbær. (Foto: All Over Press)

Sådan gør du:

 1. Bland først vand, dadler og havregryn sammen i din blender
 2. Tilsæt derefter blåbær til din blender
 3. Tilsæt dernæst resten af ingredienserne
 4. Blend smoothien i en blender eller foodprocessor, indtil massen er jævn, uden klumper
 5. Server kold

 

Blåbær smoothie – så er der serveret vitaminer. (Photo: All Over Press)

Læs også:

Bodywrap

Daddelkugler

 

· Mere fra samme kategori ·