Læs også:

Close
Opfinderen Peter Madsen, også kaldet Raket-Madsen poserer i en ubåd. (Foto: Ritzau Scanpix)

Anklageskrift frigivet: Peter Madsen mishandlede Kim Wall og planlagde drab

Nyheder  | 

Anklagemyndigheden har frigivet anklageskriftet i drabssagen mod ubådsbygger Peter Madsen. Politiet mener, at Peter Madsen mishandlede Kim Wall, nævner mulige drabsmetoder og kalder drabet nøje planlagt

Anklagemyndigheden har netop frigivet anklageskriftet i ubådssagen, hvor Peter Madsen er tiltalt for drabet på Kim Wall.

I det nyligt udgivne anklageskrift står der, at politiet mener, at Peter Madsen bandt og mishandlede den svenske journalist Kim Wall og inden han dræbte hende. Derudover står der, at Peter Madsen planlagde drabet nøje. Ifølge anklageskriftet medbragte han sav, kniv, tilspidsede skruetrækkere, strips og rør på ubåden. Det skriver DR og TV2.

Politiet mener, at Peter Madsen dræbte Kim Wall ved enten at skære halsen over på hende, eller ved at kvæle hende.

Den 16. januar 2018 meddelte anklagemyndigheden, at sigtelsen af Peter Madsen blev til en tiltale for drab, usømmelig omgang med lig og andet seksuelt forhold end samleje mod den kvindelige svenske journalist Kim Wall.

Det kom også frem, at drabet var planlagt og forberedt, men som noget nyt er det også tilføjet til sagen nu, at Peter Madsen har mishandlet Kim Wall og at drabet var nøje planlagt.

I alt er anklageskriftet tre sider langt.

Læs om hele sagen her: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

Anklageskriftet viser, at Peter Madsen mishandlede Kim Wall forud for hendes nøje planlagte drab.  (Foto: Niels Hougaard, Ritzau Scanpix)

Rent professionelt forhold

Der er ikke noget, der indikerer, at Peter Madsen og Kim Wall har kendt hinanden, inden den svenske journalist skulle skrive en reportage om Peter Madsens ubåd.

Drabsmåden er endnu ukendt, men drabet kan være sket ved halsoverskæring eller kvælning. Der er samtidig rejst tiltale for andet seksuelt forhold end samleje af særlig farlig karakter og for partering.

Ud over anklagerne om drab tiltales Peter Madsen også for to grove overtrædelser af lov om sikkerhed til søs, for at have sænket ubåden Nautilus, hvor drabet foregik.

kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,
Den svenske journalist Kim Wall var kendt for at skrive historier om subkulturer og skulle skrive en reportage om Peter Madsens ubåd.
(Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·