Læs også:

Close
Pizza med kartoffel og rosmarin

Ambassadørens pizza med kartoffel og rosmarin

Mad  | 

Er du klar til en ægte amerikansk pizza med ristede kartofler og rosmarin?

Denne pizza er fra den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Giffords bog. Den både ser lækker ud og smager også sådan. Og så er den billig at lave.

 

Pizza med kartoffel og rosmarin

Så gå bare i gang med den amerikanske ambassadør Rufus’ yndlingsopskrift på pizza. Vi har fået den fra bogen, han har udgivet med opskrifter fra ambassadørens køkken.

Der er ingredienser til 2 pizzaer i denne opskrift

Ingredienser

Pizzadej:

3 pizzaer eller 1 bradepande (er det for voldsomt så bare skalér ned)

½ pakke gær

3½ deciliter lunkent vand

3 spiseske olivenolie

10 deciliter hvedemel

2 teske fint salt

1 deciliter olivenolie

 

Sådan laver du ambassadørens amerikanske pizza

Dej:

Rør gær, vand og olie sammen i en stor skål, lad det stå i cirka 10 minutter.

Rør halvdelen af melet sammen med saltet. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, rør imens.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt, til den er blød, glat og elastisk.

Læg dejen i en skål penslet med olie, og dæk den med film. Lad den stå 1 time på køkkenbordet, eller stil den på køl i 24 timer.

Pensl en bradepande med 1 dl olivenolie. Træk langsomt og forsigtigt dejen i facon, til den passer i bradepanden.

Dæk bagepladen med film, og lad den stå et lunt sted, til den er hævet op og fuld af luftbobler, cirka 30 minutter.

 

 

Fyld:

Ingredienser

Indhold:

bagekartofler med skræl, i cirka 1 centimeter tykke skiver
olivenolie
rødløg
fed hvidløg Hvedemel, til bordet
pizzadej á cirka 115 gram

Varm ovnen op til 200°. Vend kartoflerne godt i 1-2 spiseske olie, og fordel dem i ét lag på en bageplade eller i et ildfast fad. Bag dem i cirka 10 minutter, til de er lige netop møre. Tag kartoflerne ud af ovnen, og skru op til 220°.

Pil løget, og skær det i tynde både. Pil hvidløget, og skær det i tynde skiver.

Varm 1 spiseske olivenolie op på en mellemstor pande ved jævn varme. Tilsæt løget, og svits det i et par minutter. Tilsæt hvidløget, og svits videre i cirka 10 minutter.

Drys en bordplade godt med mel, og rul en kugle dej tyndt ud i en oval eller et rektangel. Løft dejen over på en bageplade. Gentag med den anden kugle dej.

Fordel kartoffelskiverne og løg-hvidløgs-blandingen ud over bundene, men lad en smule kant være fri. Drys overfladen med rosmarin, chiliflager, lidt flagesalt og peber. Skær parmesanen i flager, fordel dem ud over pizzaerne i ét lag. Bag dem i cirka otte minutter, til skorperne er smukt gyldenbrune og sprøde.

Lad pizzaerne sætte sig et kort øjeblik, og løft dem derefter over på et skærebræt. Pynt med små klatter cremefraiche, skær dem i slices, og server straks.

 

Opskriften kommer fra bogen:

Amerikanske ambassadør

Læs også:

 Ambassadørens yndlingsdrinks

Sådan bliver du vinekspert på 5 minutter

· Mere fra samme kategori ·