Læs også:

Close

8 ting, du ikke vidste om det nye ansigt i X Factor: Sanne Salomonsen

Underholdning  | 

Vidste du for eksempel, at Sanne Salomonsen først hed Susanne? Her er syv andre overraskende facts om den nye X Factor-dommer

Hun er hele Danmarks rock-mama, og det har du sikkert allerede helt styr på – men vidste du de her ting om Sanne Salomonsen? Her er otte facts om den nye dommer i DR’s X Factor.

1: Før hun hed Sanne, hed hun Susanne

Sanne Salomonsen er fra Frederiksberg, hvor hun voksede op under navnet Susanne. Senere blev hun kaldt Sanne Superstar efter at have optrådt i en opførsel af musicalen Hair. I dag kender vi hende som Sanne, Sanne Salomonsen – eller slet og ret: Hele Danmarks rock-mama!

Sanne Salomonsen er på skærmen hver fredag som dommer i X Factor. (Foto: /ritzau/)
Sanne Salomonsen er på skærmen hver fredag som dommer i X Factor. (Foto: /ritzau/)

2: Hun har udgivet hele 16 albums

Sannes musik spænder over både pop, rock og jazz, og teksterne er både på dansk og engelsk.

3: … og endnu flere, hvis man tæller hendes bands med!

Udover at være solist har Sanne Salomonsen nemlig også været med i flere bands: Blandt andre Sneakers, Flair og Anne Linnet Band. Sidstnævnte bringer os til næste punkt.

4: Sanne Salomonsen har sunget kor for Anne Linnet

– og for Gnags, Sebastian, Kasper Winding, Lis Sørensen, Michael Falch og Sko/Torp!

Sanne Salomonsen er en af de tre dommere i DR's X Factor. De to andre er efterhånden gamle kendinge: Remee og Thomas Blachmann. (Foto: /ritzau/)
Sanne Salomonsen er en af de tre dommere i DR’s X Factor. De to andre er efterhånden gamle kendinge: Remee og Thomas Blachmann. (Foto: /ritzau/)

5: Hun kunne have gået på Den Kongelige Balletskole

Da hun var seks år gammel, blev hun tilbudt en plads på Den Kongelige Balletskole, efter hun havde medvirket i en tv-indspilning af Elverhøj. Hendes forældre takkede dog nej til tilbudet.

6: Eller været filmstjerne i dag!

Sanne fik gratis undervisning på ABC Teatrets Elevskole og har udover musicalroller også spillet med i tv-serien Huset på Christianshavn.

7: Sanne har optrådt i svensk melodi grand prix

Melodifestivalen, kalder de det i Sverige, og her har Sanne Salomonsen deltaget flere gange. Hun er desværre aldrig gået videre til Eurovision.

Sanne Salomonsen fik sin debut tilbage i 1972. Siden da har hun spillet musik, og nu er hun dommer i X Factor. (Foto: /ritzau/)
Sanne Salomonsen fik sin debut tilbage i 1972. Siden da har hun spillet musik, og nu er hun dommer i X Factor. (Foto: /ritzau/)

8. Hun har kæmpet sig op efter en blodprop

Sanne Salomonsen havde en svær depression som følge af en blodprop, der ramte hende i maj 2006.

– Da jeg kom ud på den anden side af mørket, var jeg klar til at kæmpe igen, og det eneste, jeg tænkte, var: “Jeg vil have mit liv tilbage. Jeg er fuldstændig ligeglad med alt andet, jeg vil op på hesten og kunne synge igen”, siger hun til Gaffa.

Det var derefter, sangerinden igen begyndte at synge på dansk, og vi fik hits som den her:

 

Kilder: Gaffa, BT.

· Mere fra samme kategori ·