Læs også:

Close
Mange mareridt blev virkelighed, da Disneyland blev til Disneyland after dark. (Foto: karburator.eu på Visual Hunt)

Ugens NEWS: Strømmen gik i Disneyland, 128 lande går mod Trump …

Nyheder  | 

Strømmen gik i Disneyland · Tusindvis af 17-årige fik kørekort i 2017 · Danskerne slår rekord i julehandlen · 128 lande stemmer mod Trump · Danskers sindslidelse får hende til at tro, hun er grim · 65 procent spiser franske kartofler til julemaden · Dagens billede: Prins Harry interviewer Barack Obama

Vi har udvalgt ugens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Disneyland after dark: Strømmen gik i forlystelsesparken

Onsdag blev Toontown og Fantasyland mørklagt, da strømmen gik i Disneyland i Californien, og kaos efterfølgende udspillede sig.

Flere sad nemlig fast i forlystelser under strømafbrydelsen, der skete klokken 11 om formiddagen og varede en times tid, før de 12 påvirkede forlystelser igen kunne køre. Det skriver L.A. Times.

Mange mareridt blev virkelighed, da Disneyland blev til Disneyland after dark. (Foto: karburator.eu på Visual Hunt)
Manges mareridt blev virkelighed, da Disneyland blev til Disneyland after dark. (Foto: karburator.eu på Visual Hunt)

 

22.000 17-årige har fået kørekort i 2017

Flere end 22.000 17-årige har siden årsskiftet fået kørekort gennem den forsøgsordning, der blev indført i 2017. Forsøgsordningen betyder, at 17-årige kan tage kørekort og må køre bil, hvis der er en anden kørekortindehaver (der er fyldt 18 år) til stede i bilen.

Tallene kommer fra DR, der har dem fra Rigspolitiet.

Forsøgsperioden varer tre år, og Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, mener, at den fungerer så godt, at den bør fortsætte efterfølgende.

Tusindvis af 17-årige har fået kørekort med ny forsøgsordning. (Foto: /ritzau/)
Tusindvis af 17-årige har fået kørekort med ny forsøgsordning. (Foto: /ritzau/)

 

Danskerne slog rekord i online julehandel

I år har vi brugt flere penge end nogensinde før på at shoppe julegaver online. Det viser tal fra DIBS og Nets.

De første 21 dage af december var der således en stigning på hele 10,5 procent flere transaktioner i webshops end sidste år.

I julehandlen i december (1.-23. december) ligger det gennemsnitlige dagsforbrug i fysiske og online butikker 304 millioner kroner højere end i årets første 11 måneder. I alt har vi brugt 1,375 milliarder kroner i døgnet i julemåneden – en stigning på 28 procent i forhold til resten af dagene i 2017.

black friday
Dit dankort er ikke det eneste, der er blevet brugt godt og grundigt denne måned. (Foto: All Over)

 

128 lande stemte mod Trumps anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad

Kort før jul skulle FNs generalforsamling stemme om, hvorvidt de ville støtte USA’s beslutning om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad.

Forud for afstemningen sendte Trump og hans diplomat i FN, Nikki Haley, et brev ud til landene – inklusive Danmark – hvori der stod, at man forventede en støtte til USA’s beslutning og alle lande, der gik imod USA, ville miste den økonomiske støtte, som landet ydede.
Landene stemte 128 imod USA, 9 for. 21 stemte slet ikke.
Israels transportminister presser på med en plan om at udvide Jerusalems kommende toglinje til Western Wall, hvor han vil opkalde den fremtidige station efter præsident Donald Trump. (Foto: /ritzau/)
Israels transportminister presser på med en plan om at udvide Jerusalems kommende toglinje til Western Wall, hvor han vil opkalde den fremtidige station efter præsident Donald Trump. (Foto: /ritzau/)

21-årige Ninas sygdom får hende til at tro, hun er grim

Danske Nina Ibsen lider af Body Dysmorphic Disorder (BDD) – også kaldet indbildt grimhed. Men sygdommen er kun en officiel diagnose i USA. I Danmark følger man nemlig WHOs liste over sygdomme, og her optræder BDD endnu ikke.

Det skriver TV 2.

BDD er en sindslidelse, der får blandt andre Nina til at have et ekstremt fokus på fejl ved sit udseende. Fejl, som ingen andre kan se. Sygdommen giver Nina angst og gør det svært for hende at fungere normalt til hverdag.

– I perioder er der noget, der er værre end andet. På et tidspunkt var det for eksempel min næse. Jeg kunne ikke gå i skole, uden at jeg hele tiden skulle tænke på, hvilke vinkler jeg sad i, for jeg ville ikke have at folk skulle se mig fra siden. Det gav mig rigtig meget angst. Jeg skulle hele tiden tænke over, hvor jeg sad i klassen, og jeg kunne slet ikke følge med i undervisningen, fortæller Nina Ibsen.

WHOs liste over diagnoser skal opdateres i 2018, og her arbejder man på at optage BDD.

 

65 procent af danskerne spiser franske kartofler til julemiddagen

… og 71 procent af dem bruger sovsen som dip. Det viser en undersøgelse, som chipsproducenten Taffel har foretaget i samarbejde med BT/MX. Undersøgelsen viser også, at de franske kartofler er allermest populære på julebordene i Nordjylland (87 procent), mens kun cirka halvdelen af sjællænderne serverer chipsene til julemiddagen.

31.069 danskere har svaret på spørgsmål om deres julevaner, og det viser sig at vi faktisk er ret ens i vores opfattelse af, hvordan vi fejrer julen.

Topscorerne i undersøgelsen er brunede kartofler, der spises af hele 97 procent af danskerne, skarpt forfulgt af hvide kartofler, der er på 92 procent af bordene juleaften. Derefter kommer and, som 84 procent spiser, og flæskesteg, som 74 procent spiser. På Fyn spiser 39 procent medister, mens det kun er 10 procent på Sjælland og Bornholm.

Til dessert er der ingen tvivl: 97 procent foretrækker risalamande – der er dog kun 9 procent, der bruger mere end én mandel.

Franske kartofler serveres på 65 procent af julebordene i Danmark. (Foto: /ritzau/)
Franske kartofler serveres på 65 procent af julebordene i Danmark. (Foto: /ritzau/)

 

Dagens billede

Prins Harry interviewer Barack Obama til BBC Radio 4, hvor prinsen var gæsteproducer. (Foto: /ritzau/)
Prins Harry interviewer Barack Obama til BBC Radio 4, hvor prinsen var gæsteproducer. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·