Læs også:

Close
mustsee, tv-serier, tv-serie, serie, tv, hygge, december

Streamingguide: 5 uundværlige tv-serier til december

Kultur  | 

December er kold og lang, og derfor oplagt til hygge, samvær og fantastiske tv-serier. Men hvad skal man vælge? Her kommer en guide til dig, der leder efter en ny og spændende tv-serie til vintermåneden

December byder på mange ting: Jul, hygge, afslapning, stress og jag, julegaveindkøb og for nogle endda også eksamensskrivning. Men derfor kommer vi ikke uden om, at december bare er den måned, hvor vi bruger mest tid foran fjernsynet, pakket ind i et tæppe, med en varm kop kakao og gode tv-serier på fjernsynet.

Men der er så mange tv-serier at vælge imellem, så hvor skal du starte? Streamingland er efterhånden en jungle at finde rundt i, og der kommer stadig flere og flere tv-serier til, hvilket ikke ligefrem gør valget mere overskueligt. Men frygt ikke! Her kommer en streamingguide til december, der gerne skulle gøre valget lidt nemmere for dig.

Læs også: Streamingguide: Disse serier skal du se i efteråret

1: 11. 22. 63

11.22.63, serie, tv-serie, serier, serieguide, guide, tv, hygge, guide, serier, december, serietid
James Franco i rollen som Jake Epping. En skolelærer, der rejser tilbage i tiden, i forsøget på at ændre fortiden. Se den på Viaplay. (Foto: © 2017 Fox and its related entities. All rights reserved.)

11.22.63 er en miniserie på otte afsnit, der er baseret på romanen af samme navn, skrevet af Stephen King. Her møder vi Jake Epping, en gymnasielærer, der vælger at rejse tilbage i tiden for at forhindre mordet på USA’s tidligere præsident John F. Kennedy d. 22. november i 1963, hvilket forklarer seriens titel.

Jake spiser dagligt på den lokale diner, og da ejeren, Al, pludselig er alvorlig syg, deler han sin hemmelighed med Jake: Dinerens skabsdør fungerer som en portal til fortiden, nemlig året 1958. Al har selv rejst frem og tilbage i tiden — ligegyldigt hvor længe man befinder sig i 1958, er man nemlig kun væk fra nutiden i to minutter — i håbet om at kunne forhindre mordet på den populære præsident.

Læs også: Anmeldelse af Blindspot: 23 afsnits ren guf til krimijunkierne

11.22.63, serie, tv-serier, hygge, streaming, onlinestreaming, viaplay, tv, december, serier, hygge, serietid, streamingguide, guide
Jake Epping allierer sig med den unge Bill Turcotte, der vælger at hjælpe ham med hans mission. (Foto: © 2017 Fox and its related entities. All rights reserved.)

Efter Als død, påtager Jake sig ansvaret for missionen og rejser tilbage til 1958 for at ændre på historiens gang: I de næste fem år lever Jake i fortiden, hvor han allierer sig med den unge Bill. Sammen holder de tæt opsyn med Lee Harvey Oswald for at sikre sig, at han ingen medskyldige har i planlægningen af mordet på J.F.K.

Men Jake begynder også at nyde fortiden, hvor han slår sig ned i en lille by og bliver lærer. Selvom han er en mand med en misson, falder han pladask for skolens unge bibliotekar, Sadie, og det ændrer alt. Så spørgsmålene er mange! Vælger Jake at blive og leve sit liv i fortiden? Får han stoppet mordet på J.F.K? Og vigtigst af alt: Vil hans rejse tilbage i tiden få konsekvenser for nutiden, som vi kender den?

Derfor skal du se den: Hvis du har en lille historiker gemt i maven og tiltrækkes af det lidt mystiske og unaturlige krydret med træk fra virkeligheden, så skal du bruge din december på denne serie! Samtidig er 11.22.63 en god blanding af drama, spænding, krimi og et strejf af romantik, hvilket i det her tilfælde har været opskriften på succes.

 2: The Fosters

tv-serier, tv-serie, serieguide, streamingguide, streaming, december, hygge, jul
The Fosters er en dramaserie fra 2013. Du kan se de første fire sæsoner på Viaplay. (Foto: All Over)

The Fosters, der blandt andet har Jennifer Lopez som producer, handler om den moderne familie, der består af to mødre, én biologisk søn, to adoptivbørn og to plejebørn. Serien skildrer alle de problematikker, som nutidens familier kan risikere at stå overfor, bare med et ekstra twist, da familien består af et lesbisk par og fem børn, der udover de alminelige teenageproblemer også kæmper med det amerikanske retssystem og deres biologiske forældre.

Allerede fra start introduceres nogle af de problemer, der opstår, når du som familie vælger at åbne dit hjem for plejebørn. Men undervejs som serien udspiller sig, bliver indblikket i de forskellige familiemedlemmers hverdag og problemer uddybet, og du bliver opslugt af et spændende, dramatisk og relaterbart univers.

Læs også: Naomi Watts er er sexet og måske syg psykoterapeut i “Gypsy” på Netflix

tv-serier, serie, december, streamingguide, serieguide, hygge, tv, the fosters, anmeldelse
Hvis du er vild med dramaserier, og samtidig har en forkærlighed for følelasladede historier, vilde intriger og en serie med masser af sjæl og vigtige budskaber, så skal du give den her en chance. (All Over)

Selvom The Fosters ved første øjekast virker som endnu et teenagedrama, der handler om irriterende og utilpassede unge på bedste b-films manér, så har serien så utrolig meget mere at byde på. Hvor mange andre serier måske holder sig til overfladen og undgår kontroversielle temaer, skildrer The Fosters seksualitet, religion, racisme, sygdom, fejl i retssystemet, voldtægt og ikke mindst, hvad der definerer, hvornår man er en familie.

Derfor skal du se den: Serien er til dig, der elsker serier som One Tree Hill, hvor du bliver dybt inddraget i karakterernes liv og udfordringer. Serien er ikke kun underholdende, men også oplysende. De emner, der belyses, kan muligvis lære dig noget nyt, eller give dig et nyt syn på tingene, og derfor er The Fosters en klar anbefaling værdig. Så hvis du vil blive rørt, underholdt, vred og fuldstændig klistret til skærmen i december, så er det her serien for dig.

3: Designated Survivor

tv-serie, serier, tv-serier, hygge, streamingguide streaming, guide, jul, december, tv
Hvis du er til spænding, action og konspirations teorier, så er den her serie skabt til dig. Første og det meste af anden sæson (nye afsnit hver uge) er tilgængelig på Netlix. (Foto: All Over)

Vi kender alle sammen Kiefer Sutherland fra 24 timer, hvor han blev verdenskendt for sin rolle som Jack Bauer. Men i Designated Survivor, får vi lov til at opleve ham i en helt anden rolle.
Her ser vi ham nemlig som Tom Kirkman, en lavtstående by- og boligminister, der oplever at blive fyrret fra sin marginale ministerrolle om morgenen, for efterfølgende at blive forfremmet til præsident senere på aften.

Det sker efter et terrorangreb, der jævner Capitol Hill med jorden, den dag, præsidenten holder sin State of the Union- tale for kongressen, hvor alle medlemmer af regeringen altså er tilstede  — undtagen Tom Kirkman, der ved sin fyrring tidligere på dagen også blev udnævnt “Designated Survivor”, hvilket betyder, at han er det kabinetsmedlem, der er udvalgt som den eneste overlevende, og dermed landets fremtidige leder, hvis præsidenten og de øvrige ledere skulle udsættes for en angreb.

Læs også: Streamingguide: December står på vikinger, en ung Obama og meget mere

tv-serier, serie, tv-serie, hygge, tv, underholsning, streaming, streamingguide, guide
Netfliw-serien har flere kendisser på rollelisten. Udover Kiether Sutherland er også Natascha McElhone (Californication), Kal Penn (How I Met Your Mother) og Maggie Q (Divergent) med.

Tom Kirkman, der er en forsigtig og knap så autoritær familiefar, bliver pludselig eskorteret til Det Hvide Hus, hvor han med det samme sværges i ed, som USA’s nye præsident. Og så begynder det hårde arbejde: Nu skal jagten på de ansvarlige bag angrebet findes, og noget kunne tyde på, at de ansvarlige ikke befinder sig langt fra Kirkmans egne rækker.

Samtidig må han kæmpe for at gøre sig værdig til det amerikanske folks respekt og tillid, da de ikke forstår, hvorfor et ligegyldigt kabinetmedlem er deres nye præsident. Den opgave er svær, når han i forvejen skal holde sammen på sin familie, der nu bor i Det Hvide Hus, finde de ansvarlige bag terrorangrebet, håndterer oprør fra både senatorer og andre politikere og vigtigst af alt: Være præsident.

Derfor skal du se den: Hvis du også er vild med sammensætningen af drama, spænding og politik, og tidligere har været vild med serier som House Of Cards eller film som Olympus Has Fallen, så er jeg 100 procent sikker på, at Designated Survivor vil opsluge din december. Seriens plot er gennemtænkt og anderledes end noget, vi tidligere har set, men alligevel er den spækket med spænding, mysterier og ikke mindst en masse konspirations teorier.

4: The Good Wife

tv-serier, tv-serie, serie, tv, tv, hygge, jul, streaming, streamingguide, guide,
Hvis du er til advokatserier, så er denne helt sikkert et hit hos dig! Og så er alle syv sæsoner tilgængelige på Netflix — så det er bare at gå igang! (Foto: Netflix)

Advokatserier er det nye (eller gamle sort) og der findes et hav af dem derude: Alt fra den amerikanske hitserie Suits til den danske Forsvar — begge er faktisk helt vanvittigt gode. Men The Good Wife er og bliver i en klasse for sig!

Ved seriens begyndelse introduceres vi for seriens hovedperson Alicia Florrick, der er gift med den omstridte statsadvokat i Cook County, Peter Florrick. I første scene ser vi, hvordan Peter holder en pressekonference, hvori han indrømmer gentagne gange at have købt sig til sex hos prostituerede, har begået bedrageri og derfor vælger at trække sig fra sin magtfulde stilling.

Under hele forløbet står Alicia urokkelig og trofast ved siden af sin mand, uden at fortrække en mine, men det er alligevel ikke til at tage fejl af, at her står en kvinde, hvis liv er brudt fuldstændig sammen for da Peter skal i fængsel, må Alicia finde finde en måde at forsørge sin familie på — og det ikke er gratis med et stort dyrt hus og to børn i privatskole.

Læs også: Netflix: Hack dig til tusinder af skjulte kategorier

tv-serier, tv-serie, serier, guide, serieguide, streamingguide, guide
Alicia må efter 15 år som hjemmegående husmor tilbage på arbejdsmarkedet. Hun starter i et advokatfirma sammen med en masse unge og nyuddannede advokataspiranter , og det er selvsagt lidt af en udfordring efter så mange års timeout. (Foto: All Over)

Serien handler derfor om Alicias kamp op at blive en respekteret advokat i firmaet efter 15 år væk fra branchen, hendes kamp for sit ægteskab og den udvikling, hun gennemgår på seriens syv sæsoner. Grunden til, The Good Wife, er blevet sådan en stor succes, kan skyldes seriens indhold, der varer fra alt mellem retssager, politik, efterforskninger og en masse personlige historier og oplevelser, der altid krydres med en masse drama.

Du kan som seer ikke lade være med at involvere dig i karakterernes liv: Du føler med Alicia, når hun gang på gang må håndtere folks fordomsfulde blikke, og du bliver vred på hendes vegne, når hendes mand gang på gang viser sig at være et kæmpe røvhul. Men udover Alicia, har The Good Wife, en masse andre stærke, spændende og helt fantastiske karakterer, hvis interne relationer kun gør serien endnu bedre.

Derfor skal du se den: Hvis du er vild med advokatserier, dramaer og serier, der har stærke og troværdige karakterer, så er The Good Wife din tid værdig i december. Serien er både seriøs, spændende, humoristisk, sørgelige og yderst fængslende, og så lærer du også lidt jura samtidig. Det er da win-win.

5: The Blacklist

tv-serier, tv-serie, serier, serie, streaming, streamingguide, serier, serieguide, december, guide, streaming, hygge, jul, tv, netflix, viaplay
The Blacklist er spækket med action, drama, og et indblik i livet i den kriminelle løbebane — what’s not to like? Serien er tilgængelig på både Netflix og Viaplay.  (Foto: Netflix)

The Blacklist følger vi en specialenhed, der beskæftiger sig med højprofilerede og særligt krævende sager. I første afsnit introduceres vi for den unge og uerfarne agent Elizabeth Keen (Megan Boone), der bliver headhuntet til at være det nyeste medlem af enheden, hvilket skaber stor undring blandt specialenhedens erfarne og toptrænede medlemmer, da det ikke giver mening, at en grønskolling som Keen skal arbejde med så vigtige sager.

Men der er en helt særlig årsag til Keens forfremmelse: Redmond Reddington (James Spader, Boston Legal). En mystisk og yderst karismatisk kriminel, der længe har været på FBI’s most wanted list, vælger nemlig at melde sig selv, hvorefter han tilbyder sit fulde samarbejde i jagten på sine kriminelle medkupaner, men dog kun på en betingelse: Keen skal være en del af den specialenhed, der skal beskæftige med hans sager.

Grundet Reddingtons interesse i Keen, sidder man som seer allerede fra starten med spørgsmålet om, hvilken personlig interesse et kriminelt mastermind som Reddington kan have i en ung og uerfaren agent, der umiddelbart har levet et udramatisk og stille liv med sin mand Tom.

Læs også: Netflix-dokumentarer, der gør dig klogere

the blacklist, december, tv-serie, streamingguide, serier, guide, serieguide, serier, tv-serie, hygge, jul
James Spader er helt igennem fantastisk i rollen som det kriminelle geni Raymond Reddington, hvis karakter er med til at gøre serien til en kæmpe succes. Foto:(© 2017 Sony Pictures Television Inc. and Open 4 Business Productions LLC. All Rights Reserved.)

Specialenheden føjer Reddington, da udsigten til at få buret er en masse hardcore kriminelle inde, som enheden under normale omstændigheder ikke ville få fingre i, er rigtig tiltalende. Det bliver startskuddet til et kontroversielt og anderledes samarbejde mellem en gennemført kriminel og FBI: The Blacklist. Listen med navne på de kriminelle, som Reddington er villig til at ofre.

Men er Reddingtons tilbudte samarbejde uden bagtanker? Reddingtons enorme kriminelle netværk begynder at udfolde sig, og selvom han gang på gang hjælper teamet med at bure kriminelle inde, bliver hans egne bagvedliggende motiver mere og mere synlige, som serien skrider frem. Derfor kan man sige, at The Blacklist har to plots, der lever side om side med hinanden, hvilket kun gør serien mere spændende, mystisk og tiltalende.

Derfor skal du se den: Hvis du er til serier, hvor du ofte sidder på kanten af sofaen, eller vandrer rastløs rundt foran tv’et, fordi du er for spændt til at sidde stille, så skal du bruge december på The Blacklist. Hvert afsnit har en sag, der afsluttes ved afsnittets udgang, men alle de sideløbende historier og dramaer holder dig fastspændt og interesseret. De fem sæsoner er uden tvivl din tid og opmærksomhed værd!

Læs også: Julefilm på nettet: Nå det hele og stream julefilmene online

 

· Mere fra samme kategori ·