Læs også:

Close
houzz små rum

Sådan får du små rum til at virke større

Bolig  | 

Houzz Tips: Sådan får du små rum til at virke større. Et ryddeligt og rummeligt hjem indbyder til afslapning og velvære – her er løsningen, hvis du bor småt

Chalotte Kruse, Houzz.dk

Bor du i lejlighed, på et lille værelse eller i et mindre hus, kan det ofte være svært at få plads til alting og i det hele taget få rummene til at virke luftige. Hjemmet bør være et sted, hvor man kan føle sig tryg, slappe af og nyde tilværelsen, men har man indrettet sig på en måde, der virker indeklemt, rodet og uorganiseret, kan det blive svært. Det er en kunst at organisere sit hjem og at finde netop de møbler og pyntegenstande, der kan få rummene til at virke større. Vi hjælper dig på vej med et par hurtige tips og tricks.

Luk lyset ind
Lys er enormt vigtigt og kan gøre hele forskellen for et rum – blandt andet ved at få det til at virke større, mere åbent og indbydende. Så hvis du ønsker at maksimere følelsen af plads, så drop de tunge gardiner, som bare får rummet til at virke indelukket og kompakt. Lad i stedet vinduerne være frie for gardiner, eller sats på plissegardiner eller lameller.

Vælg lyse farver

Lyse farver dominerer mindre og optager dermed mindre visuel plads. Det er specielt vigtigt at overveje de farver, vi vælger til store arealer som vægge, gulve og lofter. Som hovedregel vil helt lyse vægge reflektere solens stråler og dermed fremhæve fornemmelsen af, at rummet er badet i lys. Når de store flader i rummet er lyse og diskrete, giver det samtidig mere plads til at bruge farve i interiøret.

Læs også: Intet passer dog bedre end en skræddersyet løsning – find en snedker nær dig

Skab niveauer

Har man et rum på få kvadratmeter men med rimelig god højde til loftet, kan netop højden med fordel udnyttes. Det kan du gøre ved at skabe niveauer i indretningen; for eksempel med billeder på væggen, lamper, som hænger ned fra loftet i forskellige højder, eller måske en høj, smal reol.

Lette og lyse møbler

Lette og lyse møbler er essentielle i små rum, hvorimod store og tunge møbler bør undgås. Ved at vælge møbler, som virker lette, kommer rummet til at virke langt større, og de lyse møbler er desuden med til at få rummet til at synes luftigt og afslappet. Hvis du vil introducere lidt varme mellem alle de hvide vægge og møbler, kan du toppe med et par møbler i lyst træ.

TIP: Grønne, enkle planter eller blomster skaber liv og giver farve til rummet uden at påvirke fornemmelsen af rummelighed.

Læs også: Lad dig inspirere af billeder af smukke, danske stuer

Smarte opbevaringsløsninger

I dag findes der et hav af kreative løsninger, når vi taler om opbevaring. Det kan virkelig gøre en stor forskel i et lille hjem at anvende multifunktionelle møbler, og man kan for eksempel have opbevaringsplads under sengen, i sofaen eller i stolesæder, der også fungerer som opbevaringskasser.
Find selv på kreative løsninger – eller køb dig til dem i for eksempel Ikea.

Luft under sofaen

Sørg for at vælge en sofa på ben og med masser af luft under. Det er en lille detalje, men ikke desto mindre gør den en kæmpe forskel, da det skaber fornemmelsen af ekstra meget gulvplads. Det samme kan også gælde for en reol, der virker langt mindre påtrængende, hvis den monteres på væggen i stedet for at stå på gulvet. Luft under møblerne vil altid bringe en lethed til indretningen.

Læs også: Houzz Tour – Så bliver det ikke mere lækkert, lyst og luftigt!

Spejle

Spejle er ikke kun pæne, dekorative detaljer i hjemmet — de kan også skabe illusionen af vidtrækkende plads. Du kan med fordel vælge et overdimensioneret spejl til et lille rum, da spejle som bekendt reflekterer rummet og på den måde får det til at virke meget større, end det egentlig er.

houzz

· Mere fra samme kategori ·