Læs også:

Close
julesmåkager, bagning, jul.

Opskrift: Ho ho ho – julesmåkager med chokolade

Mad  | 

Julen er hjerter — og bagningens tid. Og hvad er hyggeligere end at bage julesmåkager med dem, man holder af? Her kommer en lækker (og nem) opskrift på julesmåkager med chokolade

Der er så mange grunde til af elske julen: Det er hyggeligt, der er gaver, pynt, hygge, og en masse god mad. Men fremfor alt så er der også bagning og konfekt, og hvis der er noget, vi er vilde med på redaktionen, så er det julesmåkager. Så hvis du også vil have julesmåkager i lange baner, så skal du blot følge denne opskrift.

Så garanterer vi julehygge i alle små hjem landet over.

julesmåkager, bagning, jul.
Det er et hårdt (men hyggeligt) arbejde at lave så mange julesmåkager. Et godt råd: Vær mange om at dekorere, ellers bliver I aldrig færdige. (Foto: Camilla Kirstine Filskov)

 

julesmåkager, bagning, jul.
Alt afhængig af, hvor fint og delikat dit fingerarbejde har været, er julesmåkagerne den perfekte værtindegave! Medmindre du altså kommer til at spise dem alle sammen selv. Det kan jo ske, har jeg hørt … (Foto: Camilla Kirstine Filskov)

Bare så du ikke bliver skuffet, så lavede vi dobbeltportion for at have masser af kager …

Mængde per pertion: 30-40 småkager

julesmåkager, bagning, jul. hygge, chokolade, opskrift
For lige at sætte prikken over i’et, kan du købe nogle søde små æsker, som du kan lægge din julesmåkager i. Det skaber bare lidt mere stemning. (Foto: Camilla Kirstine Filskov)
Ingredienser

200 gram sukker
240 gram blødt smør
1 æg (mellemstørrelse)
400 gram mel
2 teske vanillesukker
2 teske bagepulver
60 gram kakaopulver

Ingredienser til glasur

 • Pasteuriseret æggehvide
 • Flormelis

Læs også: Opskrift: Elsker du kaffe? Prøv en nem og lækker mokkalagkage

Sådan gør du

 1. Start med at komme det bløde smør og sukker i en stor skål eller i en røremaskine, og rør det sammen til det er cremet og luftigt. Tilsæt derefter æg, og rør kort rundt, så ægget blot er blandet ud i dejen.
 2. Kom mel, vanillesukker, bagepulver og kakao sammen i en anden skål, så det er helt blandet sammen, før det tilsættes den våde dej lidt ad gangen under omrøring. Dejen vil virke lidt tør, hvilket er normalt for småkager.
 3. Del dejen i cirka portioner, og rul hver enkelt portion ud på et meldrysset bord.
 4. Dejen skal være cirka 1/2 centimeter tyk. Drys godt med mel, og løft dejen, hver gang du har rullet for at sikre, at den ikke hænger i bordet. Man kan tage en flad spatel under dejen efter udrulning for at sikre, at den ikke hænger i bordet.
 5. Udstik småkager med småkageudstikkere – gerne juleudstikkere, hvis du har sådan nogen. Læg de udstukkede småkager på bageplader beklædt med bagepapir. De kan godt ligge tæt, da kagerne ikke flyder ud.
 6. Bag småkagerne ved 180 grader i 6-8 minutter, til de er faste og let sprøde.
 7. Lad dem køle helt af på en bagerist.
 8. Glasuren laves ved at røre flormelis ud i æggehvide. Tilpas konsistensen så den kan sprøjtes i sprøjtepose. Den har den perfekte konsistens, når en top der dannes af glasuren er 5-10 sekunder om at flyde ud i resten af glasuren.
 9. Kom glasuren i en sprøjtepose og pynt småkagerne lige som du har lyst.
julesmåkager, bagning, jul.
Julesmåkager kan bruges til meget forskelligt … Jeg vil klart anbefale dig at spise dem, men det kan du nok ikke lade være med alligevel. Bón appetit! (Foto: Camilla Kirstine Filskov)

· Mere fra samme kategori ·