Læs også:

Close
I 2018 må man skyde 156 isbjørne i Grønland. (Foto: Pexels)

NEWS: Nu må man skyde endnu flere isbjørne i Grønland

Nyheder  | 

Grønland hæver kvoten for isbjørne, der må skydes · X Factor købt af TV 2 · Amazon sagsøges for aldersdiskrimination · DNA-spor peger på sammenfald i stenkast fra motorvejsbroer · Catalanske løsrivelsespartier får flertallets stemmer

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Grønland hæver kvoten for isbjørne, der må skydes

For første gang siden 2010 har man i Grønland valgt at hæve kvoten for, hvor mange isbjørne, der må skydes om året for at bestanden er passende. Tallet er i 2018 oppe på 156 isbjørne.

Det nye, større tal skyldes, at der er flere isbjørne i Grønland, end man ellers først havde antaget. Det viser en ny optælling på vestkysten, skriver Ritzau ifølge BT.

Reglerne gælder for professionelle – de såkaldte erhvervsfangere – og i det nordlige og vestlige Grønland.

– Vi har talt og fundet, at den bestand, der er nu, godt kan tåle en lidt højere fangst end i dag. Også uden at det vil forringe isbjørnenes muligheder for at overleve i fremtiden, siger afdelingsleder ved Grønlands Naturinstitut Fernando Ugarte.

Om 15 år vil der blive foretaget en ny optælling, og så bliver kvoten reguleret igen.

I 2018 må man skyde 156 isbjørne i Grønland. (Foto: Pexels)
I 2018 må man skyde 156 isbjørne i Grønland. (Foto: Pexels)

 

X Factor købt af TV 2

DR har meldt ud, at den kommende sæson af X Factor bliver den sidste. Nu har TV 2 dog købt rettighederne til programmet i stedet. Det oplyser tv-kanalen i en pressemeddelelse.

Overtagelsen betyder, at vi i 2019 stadig kan se X Factor – det bliver bare på en anden kanal, end vi plejer.

X Factor genopstår heldigvis. (Foto: /ritzau/)
X Factor genopstår heldigvis. (Foto: /ritzau/)

 

Amazon sagsøges for aldersdiskrimination

Er du mellem 18 og 38 år? Så kan du få job hos Amazon! Falder du uden for den kategori, kan du måske stadig godt – men virksomheden er ikke interesserede i, at du ser deres jobopslag. Når Amazon annoncerer for deres ledige stillinger via Facebook, gør de dem nemlig kun synlige for den specifikke målgruppe.

Det er der kommet en sag ud af, skriver nyhedsbureauet Reuters. Det er Communication Workers of America, der sagsøger Amazon samt T-Mobile og Cox Communication for aldersdiskrimination.

Sagsanlægget har fået Amazon til at tilpasse sine kampagner på Facebook. De fortæller, at de ville ramme alle over 18, ikke kun op til 38 år. T-Mobile og Cox Communication har ikke udtalt sig i sagen.

Amazons jobopslag er aldersdiskriminerende, mener Communication Workers og America. (Foto: Stratageme.com, VisualHunt / CC BY-NC-SA)
Amazons jobopslag er aldersdiskriminerende, mener Communication Workers og America. (Foto: Stratageme.com, VisualHunt / CC BY-NC-SA)

 

DNA-spor peger på sammenfald i stenkast fra motorvejsbroer

Fire af de stenkast, vi de seneste år har oplevet fra motorvejsbroer, menes at være begået af den samme gerningsmand – og han bor formentlig i nærheden af Tarup ved Odense. Det skriver TV 2.

Det er DNA-spor, der også er fundet i forbindelse med stenkast gennem vinduer, der er blevet kædet sammen med blandt andet stenkastet, der kostede en tysk kvinde livet.

– Vi kan konstatere, at der er DNA-profiler på sten, tilfældige borgere i Tarup har fået kastet ind gennem deres vinduer, som stemmer overens med den DNA-profil, der er fundet på en stor marksten fra stenkastet på motorvejen i september, siger Per Lydiksen Laursen, efterforskningsleder i sagerne om de alvorlige stenkast fra fynske motorvejsbroer.

motorvejsbro
Der er fundet spor, der kan lede til identificeringen af en gerningsmand. (Foto: /ritzau/)

 

Catalanske løsrivelsespartier får flertallets stemmer

Catalanerne foretrækker at stemme på de partier, der går ind for, at Catalonien skal løsrive sig fra Spanien. Det ses tydeligt under stemmeoptællingen, hvor de tre partier, der går ind for uafhængighed, ser ud til at få 70 ud af 135 pladser i det catalanske parlament.

– Vi kan sige, at selvstændighedspartierne har vundet valget, siger Agusti Alcoberro, der er næstformand for det catalanske parlament, til AP.

puigdemont, rajoy, regioner, historie, castillien, eu, demonstrationer, protest, valg, folkeafstemning, løsrivelse, franco, økonomi, bnp, penge, finanskrise, politivold, ulovligt, lovgivning, forfatning, spanien, catalonien, løsrivelse, selvstændighed, catalanere, spaniere, barcelona, madrid, centralregering, lokalregering, selvstyre, politik, indland, udland,
Læs mere om konflikten i Spanien her. (Foto: /ritzau/)

 

Dagens billede

Prins Harry og Meghan Markles forlovelsesbillede, der er blevet sendt ud af Kensington Palace. (Foto: /ritzau/)
Prins Harry og Meghan Markles forlovelsesbillede, der er blevet sendt ud af Kensington Palace. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·