Læs også:

Close
lingerie, lingeri, frankrig, danmark, københavn, mode, undertøj, trusser, bh, hofteholder, g-streng, bodysuit, mode, fashion, historie, modehistorie, ligestilling, kvinder, sex, kærlighed, parforhold, tøj, kunst, historie, udstilling, museem, videoinstallation, foto,

Vild med lingerie? Nationalmuseet udstiller 100 års historie med undertøj

Kultur  | 

Få varmen i decemberkulden med Nationalmuseets nyeste udstilling “From Past To Future”, der hylder 100 års fransk modehistorie indenfor lingerie

Der er intet tørt eller støvet over Nationalmuseets nyeste udstilling, “From Past To Future”, hvor du kan dykke ned i kvinders, mennesket og lingeriets historie.

Det er den parisiske modehistoriker Catherine Ormen, som står bag udstillingen. Hun har blandt andet skrevet flere bøger om modehistorie og design. Alle udstillingens fotografier er taget af den franske fotograf Gilles Berquet, der særligt er kendt for en dramatisk og feminin form i sine fotos.

lingerie, lingeri, frankrig, danmark, københavn, mode, undertøj, trusser, bh, hofteholder, g-streng, bodysuit, mode, fashion, historie, modehistorie, ligestilling, kvinder, sex, kærlighed, parforhold, tøj, kunst, historie, udstilling, museem, videoinstallation, foto,
Ti franske mærker viste deres nyeste kollektioner frem til åbningen af Nationalmuseets nye udstilling om lingerie. (Foto: Camilla Falkenberg)

Læs også: Av! Selvsiddende bh river huden af kvinders bryster

Udstillingen hylder 100 års historie indenfor fransk mode – nærmere betegnet fransk undertøjsmode – og er både en visuel og en historisk udstilling. Det er de berømte franske lingerimærker Aubade, Chantelle, Empreinte, Implicitte, Lise Charmel, Lou, Louisa Bracq, Maison Lejaby, Passionata og Simone Perele, der udstiller og fortæller deres historie.

Omkring 130 forskellige udstillingsmodeller er præsenteret, og du kan se alt fra antikke korsetter fra 1880 til de første skræddersyede bh’er og hofteholdere fra 1920’erne til 1970’ernes flippede undertøj og helt op til nutidens lingerie.

Netop derfor er udstillingen om lingerie også udstillingen om menneskets syn på kvinden, og hvordan det har rykket sig gennem tiden.

lingerie, lingeri, frankrig, danmark, københavn, mode, undertøj, trusser, bh, hofteholder, g-streng, bodysuit, mode, fashion, historie, modehistorie, ligestilling, kvinder, sex, kærlighed, parforhold, tøj, kunst, historie, udstilling, museem, videoinstallation, foto,
Udstillingen viser 100 års lingeriehistorie fra 1880 og frem til i dag. (Foto: Camilla Falkenberg)

Se også: Hot efterår! Bliv inspireret til at forny garderoben med nyt undertøj

Alle stykker lingerie, der udstilles, er unikke modeller, der viser hverdagen for millioner af kvinder verden over, og derfor er der alt fra korsetter til trusser, hofteholdere, bh’er, g-strenge og bodysuits. Du kan også opleve underbenklæderne gennem videoinstallationer, spots og fotografier fra hver periode.

Hvad: From Past To Future
Hvor: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K
Hvornår: Fra den 12. til den 21. december, tirsdag – søndag kl. 10-17
Pris: Gratis adgang

lingerie, lingeri, frankrig, danmark, københavn, mode, undertøj, trusser, bh, hofteholder, g-streng, bodysuit, mode, fashion, historie, modehistorie, ligestilling, kvinder, sex, kærlighed, parforhold, tøj, kunst, historie, udstilling, museem, videoinstallation, foto,
Oplev lingerie fra en tid, hvor hvert eneste item blev syet i hånden, på Nationalmuseet. (Foto: Benedikte Brix)

· Mere fra samme kategori ·