Læs også:

Close

Unge låner penge til lidt luksus – de veletablerede låner for at bygge om

Økonomi  | 

Unge, der tager online-lån, låner primært små beløb til shopping og rejser. De etablerede midt i livet låner fem gange så meget, så de kan bygge huset om eller købe ny bil, viser analyse

Er du ung og studerende, er der store chancer for, at du låner penge til lidt luksus i livet og ferier. Er du i slutningen af tyverne, skal du nok låne til en ny bil. Er du i midten af 30’erne, kan det være, du lige skal bruge lidt økonomisk hjælp til at finde en ny bolig, og er du ældre, låner du højst sandsyndligt penge til en udbygning eller renovering på huset.

Det viser en frisk analyse fra sammenligningsportalen fair-laan.dk, hvor man har taget et ”røntgenbillede” af alle danske online-lånere, og her dukker der helt klare billeder frem af forskellige typer lånere.

– Tallene er ikke overraskende for os, der arbejder med at rådgive om online lån til daglig, men det er alligevel interessant at se, hvor tydelige forskelle der er aldersgrupperne imellem, fortæller analytiker og CEO Andreas Linde.

Læs mere: Webshops giver store rabatter mod abonnementer: Kan det betale sig?

Unge låner penge til lidt luksus – de veletablerede låner for at bygge om. (Foto: /ritzau/)

Livets mange faser er tydelige i lånene

Analysen viser, at lånere med en månedsindkomst på under 5.000 kroner typisk er studerende, i gennemsnit er omkring 21 år og låner penge til lidt shopping eller for at kunne tage på ferie. De låner i gennemsnit 11.500 kroner.

Dem, der er et par år ældre, de 29-årige, låner mest penge til en bil.

De 36-37-årige låner oftest penge for at kunne betale et depositum på en ny bolig, indfri gæld, betale regninger eller købe en bil, hvilket kunne tyde på, at det er i den alder, mange bliver skilt og skal starte på en ny tilværelse som single. De låner i snit 31.500 kroner.

I den anden ende af skalaen finder vi de veletablerede med en månedsindkomst på den gode side af 40.000 kroner. De er omkring 48 år og låner primært for at bygge om eller renovere huset, sekundært for at skifte bilen ud. De låner i gennemsnit noget mere end de andre aldersgrupper, nemlig 52.500 kroner.

Se også: Vil du gerne være gode venner med banken? Så hold dig fra disse 4 vaner

lån, online-lån, bolig, bil, rejser, ferie, shopping, penge, økonomi, banken, bank
De etablerede midt i livet låner fem gange så meget som de unge, så de kan bygge huset om eller købe ny bil, viser analyse. (Foto: Pexels)

· Mere fra samme kategori ·