Læs også:

Close
inkontinens, urin, afføring, klamme toiletter, toilet, klamt, skoletoilet, skole, hygiejne, uhygiejnisk, skolebørn, skole, børn, elever,

NEWS: Klamme skoletoiletter giver danske børn problemer med at holde på vandet

Nyheder  | 

Klamme skoletoiletter gør danske børn inkontinente · Her er danskeren, der har set “Bee Movie” 319 · Smukfest igen udsolgt på halvanden time, trods prisstigning · Tusindvis af cpr-numre lækket af dansk kommune · Genbrug hitter – men danskerne tør ikke give brugte gaver · Dagens billeder – Luciaoptog

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Klamme skoletoiletter gør danske børn inkontinente

25 procent af danske skolebørn undgår at gå på WC i skolen på grund af dårlige toiletforhold. Det viser den ny undersøgelse “Masseeksperimentet 2017”, der er foretaget af Center for Børneinkontinens ved Aarhus Universitetshospital og Astra – det nationale Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed.

Undersøgelsen er verdens hidtil største på området og omfatter 19.577 skolebørn i alderen 6-18 år fordelt på 330 skoler i hele landet. 50 procent af de knap 20.000 elever er utilfredse med toiletforholdene på deres skole, 25 procent holder sig for at undgå at gå på toilettet i skolen.

Undersøgelsen viser, at et af de største problemer med toiletforholdene på danske skoler er hygiejne. Mens 40 procent af eleverne svarer, at toiletterne “aldrig” eller “sjældent” er rene, siger 25 procent, at toiletterne “altid” eller “det meste af tiden” er tilstoppede. Antallet af toiletter er også et problem. I Danmark er der i gennemsnit mellem 17 og 25 elever per skoletoilet og derudover er der skoler med toiletter, helt tilbage fra 1906.

Ulysten til at komme på toilet i skolen er så slem, at 12 procent af danske skolebørn oplever urin- og afføringsinkontinens, altså hvor de kommer til at tisse eller skide i bukserne. Urininkontinens sker, fordi børnene går og holder sig, kniber musklerne sammen forneden og dermed skaber ubalance mellem blære og lukkemuskel, hvor afføringsinkontinens oftest sker på grund af forstoppelse, som ofte opstår, når man går og holder sig. Det skriver Berlingske.

inkontinens, urin, afføring, klamme toiletter, toilet, klamt, skoletoilet, skole, hygiejne, uhygiejnisk, skolebørn, skole, børn, elever,
Klamme skoletoiletter giver danske børn problemer med at holde på vandet. (Foto: /ritzau/)

Her er danskeren, der har set “Bee Movie” 319

I går afslørede Netflix i en statistisk over danskernes streamingvaner, i 2017, og et af de resultater, der stak lidt ud, var at én dansker havde set filmen “Bee Movie – det store honningkomplot” hele 317 gange i år.

Det viser sig nu, at det måske kan være den 20-årige Emma, der bor i Bogense, går i 3. g, og så er hun – måske – den dansker, der har set den amerikanske animationsfilm ‘Bee Movie’ fra 2007 hele 317 gange det seneste år. Emma indrømmede hendes fascination af bi-filmen, da hun ringede ind i onsdagens udgave af P3-underholdningsprogrammet “Danskerbingo”. Her fortalte Emma, at hun ikke har tal på, hvor mange gange hun har set filmen det seneste år.

– Det ved jeg ikke, men sådan cirka hver aften. Hvis jeg har god tid om morgenen, så ser jeg den også lige. Jeg synes bare, den er helt vildt god. Jeg er vokset op med den, og så synes jeg bare, det var en fantastisk film, fortæller Emma, som nogle gange også ser filmen med sin kærestes to yngre brødre på otte og ni år.

For det meste kører filmen i baggrunden, når Emma for eksempel skal lave lektier, eller når hun gør sig klar, inden hun skal ud af døren. Hun vil også gerne falde i søvn til filmen, den idé er kæresten dog ikke altid med på.

– Han mener, der skal være ro, når man skal sove. Men jeg mener nu, det er meget hyggeligt lige at have filmen i baggrunden at sove til. Heldigvis sover han tit før mig, og så kan jeg ligge og se den, fortæller Emma.

Emma har set Bee Movie 317 gange

Emma er 20 år, har 0 børn og har på 1 år set BeeMovie 317 gange ?#DanskerbingoP3

Geplaatst door P3 – DR op woensdag 13 december 2017

Smukfest igen udsolgt på halvanden time, trods prisstigning

Billetterne til Smukfest 2018 blev sat til salg igår, og igen blev de revet væk på rekordtid. Ikke mere end halvanden time tog det at sælge billetterne, og det til trods for en prisstigning, og kun to offentliggjorte musiknavne.

Smukfest har i år sat billetterne 300 kroner op, så de nu koster 2.695 kroner, hvilket er en pris, der er omkring 700 kroner dyrere end Danmarks største festival, Roskilde Festival. Smukfest’ talsmand Poul Martin Bonde fortæller, at det sker, fordi festivalen har øget musikbudgettet til nu 50 millioner kroner for at tiltrække flere internationale navne.

Sidste år var der omkring 27.000 betalende partoutgæster – og cirka 20.000 betalende enkeltdagsgæster fordelt på fem dage. Smukfest i 2018 er fra 5. til 12. august. Det skriver DR.

smukfest, skanderborg festival, billet, billetter, billetsalg, udsolgt, prisstigning, pris, bøgeskoven, festival, musik, musikere,
Smukfest igen udsolgt på halvanden time, trods prisstigning. (Foto: /ritzau/)

Tusindvis af cpr-numre lækket af dansk kommune

En menneskelig fejl i Kalundborg Kommunes it-system har lækket tusindvis af personfølsomme oplysninger. Flere end 50.000 filer er blevet blotlagt grundet sikkerhedsbristen i it-systemet, og filerne indeholder informationer på borgeres CPR-numre, lønoplysninger og administratorkoder til it-systemer i Kalundborg Kommune. Det skriver Børsen.

Kommunaldirektør i Kalundborg Kommune Jan Lysgaard Thomsen oplyser, at de arbejder på højtryk for at få et overblik over sikkerhedsbristet.

– Vi er dybt kede af det her og skal selvfølgelig beklage mange gange. Straks vi blev opmærksomme på problemet, har vi trukket stikket på den berørte server, siger han til Børsen.

Sikkerhedsbristen skete angiveligt, da kommunens it-afdeling skulle tage en backup af et af deres it-systemer for en måned siden. En menneskelig fejl betød, at backuppen blev lagt ukrypteret op på en såkaldt ftp-server.

computer, eksamen, eksamensopgave, fokus, produktivitet, online, arbejde, kurser, online kurser, gratis, jobsøgning, forbedring
En menneskelig fejl i Kalundborg Kommunes it-system har lækket tusindvis af personfølsomme oplysninger. (Foto: Pexels)

Genbrug hitter – men danskerne tør ikke give brugte gaver

Ifølge DBA’s Genbrugsindeks har 46 procent af danskerne ikke noget imod at få en secondhand-gave, heller ikke juleaften.

– Vi kan se en stigende tendens til, at danskerne køber brugt, og det smitter også positivt af på vores forhold til gaver. Vi køber mange forskellige brugte ting til os selv, og derfor har vi hellere ikke noget imod at pakke en gave op, som ikke har et byttemærke på. Det kan give en lige så stor glæde – hvis ikke større – at få en helt unik, vintagesmykke i gave, eller en bestemt vare, som er udgået af produktion, hvor man kan se, at der er lagt tanke og energi bag gavekøbet, , forklarer Sofie Folden Lund, kommunikationschef hos DBA.

Alligevel er det kun tre ud af 10 danskere, der tør give en brugt gave.

– Det bunder i, at vi blandt andet er bange for modtagerens reaktion. Vores undersøgelse fra sidste år viser, at hver femte af os er nervøse for, at modtageren ikke bryder sig om brugte gaver, siger Sofie Folden Lund.

Anne Skare, fremtidsforsker hos Future Navigator, mener dog, at vi på sigt kan forvente, at det bliver mere legitimt at købe gaven på en online markedsplads eller loppemarkedet. Det skyldes, at genbrug generelt forventes at blive mere socialt accepteret.

– Jo flere mennesker, der gør det, jo mere ok bliver det. Så når dine venner begynder at gøre det, så bliver det også mere socialt accepteret. Der er ingen social slagside længere i forhold til genbrug. I dag signalerer genbrug ikke længere fattigdom eller mangel på ressourcer. I dag signalerer genbrug sund fornuft, forklarer Anne Skare.

Læs også: Brugthandel eksploderer – vi bruger penge på genbrug som aldrig før

Danskerne er vilde med genbrug, men tør ikke give det i gave. (Foto: Polfoto)

Dagens billeder – Luciaoptog

lucia, lucia optog, luciaoptog. lys, sang
Aarhus markerede Lucia-dagen med et optog på toppen af kunstmuseet Aros. (Foto: /ritzau/)

 

lucia, lucia optog, luciaoptog. lys, sang
Der var Luciaoptog i Royal Arene forud for EM i svømning. (Foto: /ritzau/)

 

Der var også kajakoptog i Københavns Havn.

· Mere fra samme kategori ·