Læs også:

Close
dublin, ida marie nielsen, vikings, irland, guide, rejseguide, rejsetips, tips, howth, the market,

Ida fra Vikings: Her er mine tre bedste tips til Dublin

Rejser  | 

Serien Vikings bliver optaget i Irland, og holdet bag det populære tv-show bor i Dublin under optagelserne. Vi har talt med Ida Marie Nielsen, der spiller Margrethe i serien, og her får du hendes tre bedste tips til byen – og et hint til, hvor du måske kan møde nogle vikinger

Det kan godt være, at hitserien Vikings handler om vikingerne og egentlig skal forestille at foregå i Skandinavien og England, men langt størstedelen af optagelserne foretages i et stykke uden for Dublin i Irland.

Hele crewet fra Vikings fester, spiser og bor i hovedstaden under optagelserne. Det gælder også den danske skuespillerinde Ida Marie Nielsen, der spiller Margrethe i serien.

dublin, ida marie nielsen, vikings, irland, guide, rejseguide, rejsetips, tips, howth, the market,
Ida fra Vikings giver sine tre bedste tips til Dublin. (Foto: Pexels)

Ida har boet i byen i lidt over et år og er derfor en overordentligt kvalificeret tourguide, når det handler om Irlands hovedstad.

Derfor har vi bedt hende give os sine tre bedste tips til Dublin.

– Først og fremmest: Skynd jer til Dublin, der er så skønt. De dejligste åbne mennesker og alt fra storby og pubs til havet og natur. Jeg burde måske starte en guidet tour, haha, siger skuespillerinden.

alex høgh andersen, allan nielsen, danske, dansker, drøm, film, HBO Nordic, historie, hvitserk, ida marie nielsen, ida nielsen, ivar, karriere, kultur, lene seested, marco ilsø, margrethe, panorama agancy, ragnar lothbrok, serie, serier, skuespil, skuespillere, skuespillerinde, slavepigen, tv-serier, vikinger, vikings
Ida på settet til Vikings. (Foto: Ida Marie Nielsen)

Læs også: Interview med Ida Marie Nielsen: Det har jeg lært af Vikings

1: Fiskebyen Howth

– Et af mine yndlingssteder er Howth, en lille fiskerby 45 minutter udenfor Dublin. Der er så smukt og idyllisk, siger Ida.

Det er ikke så underligt, at Ida er vild med Howth. Den smukke lille fiskerby tilbyder en lang række sjove og spændende aktiviteter til sine besøgende.

Der er fire forskellige stisystemer, hvor du kan tage en vandretur og opleve den smukke, barske, irske natur, klipperne, havet og Baily-fyrtårnet. Er du ikke helt klar til at vandre den irske kystlinje tynd, kan du tage en mindst lige så smuk, men måske lidt mindre hård gåtur på Howths havn. Her kan du se øen Irlands Øje, Dublins bugt eller kigge på fugle.

Hvis du er vild med slotte og historie, kan du tage et smut forbi Howths Martello-tårn, som blev bygget i 1805 og brugt som udkigspost, fordi irerne frygtede en invasion af Napoleon. Du kan også besøge Howth Slot, hvor du kan gå på opdagelse i historien, og er du et madøre, kan du også tage eftermiddags- og aftenkurser i madlavning i slottets køkken.

Har du ikke fået nok af historiske bygninger, kan du også smutte forbi og opleve ruinerne af St. Marys kloster.

Don't know but there is something about this picture that gets me

A post shared by Alex Mitkov (@alexmitkovv) on

Er du i shoppinghumør, har Howth også et marked, hvor du kan købe forskellige håndlavede, irske brugskunstgenstande som smykker, antikviteter, og vintagevarer. Du kan også smage og købe en lang række delikatesser, fiskeretter eller lokal mad. Har du ikke fået nok, når aftenen falder på, er der flere pubs og restauranter i byen, der har live musik, dans og comedy-aftener.

Læs mere: Tre danskere med i nye Vikings-afsnit: Vikingemuseet ville være misundelige

2: Middag på The Market Bar, Cocktails i The Chelsea Drugstore og fest i Temple Bar

– Hvis du er mere til fest, vil jeg foreslå at spise på The Market Bar og derefter få en drink på The Chelsea Drugstore (det kan være, du er heldig at støde ind i nogle Vikings der). Derefter kan du tage en lille svingom i Temple Bar-området.

The Market Bar ligger i Fade Street i Dublin og er en del af byens mere kunstneriske kvarter. Bygningerne, som spisestedet holder til i, har set lidt af hvert. I 1900-tallet var Fade Street en del af Dublins red light district, der på et tidspunkt var det største af sin slags i Europa med mere end 1.600 prostituerede. Siden har lokalerne været brugt til slagteri, pølsefabrik og nu altså en gastropub.

She graduated!????‍?

A post shared by Daniel Castanho (@castanho.daniel) on

Start din aften med en lækker middag her. Når maverne er fyldte, og tørsten melder sig, anbefaler Ida, at du tager videre til The Chelsea Drugstore. Baren holder til i George’s Street Arcade, der er kendt for sin rige historie. Lokalerne, som The Chelsea Drugstore holder til i, var, som navnet antyder, tidligere et apotek, hvor ejerne blandt andet var kendt for at forske i kakaos helende evner.

Start din bytur her med cocktails, imens du holder øje med, om der mon sidder en viking i nogle af hjørnerne og sipper på moderne mjød.

Når du kan mærke uroen i dansebenene, foreslår Ida, at du tager videre til Temple Bar-området. Området er opkaldt efter Sir William Temple, underviser og filosof. I 1599 blev Temple Irlands stedfortræder for den engelske konge, og da han flyttede til Irland i 1609, byggede han sit hus og tilhørende have på hjørnet af gaderne Temple Lane og Temple Bar.

Området bærer stadig præg af sin middelalderfortid, men er i dag et moderne forlystelsesområde med en lang række restauranter, pubber og natklubber, som du kan feste i.

Fik du set: Danske Ida fra Vikings: Jeg har bedt min familie om ikke at se første afsnit

3: St. Stephen’s Green

– En gåtur i St. Stephen’s Green på en solskinsdag er heller ikke helt værst.

Når du vågner med tømmermænd og trætte øjne efter en lang nat på Dublins restauranter, pubs og natklubber, anbefaler Ida, at du tager en gåtur i byens park, St Stephen’s Green.

Parken er en del af Dublins centrum og ligger tæt på byen shoppegader, blandt andre Grafton Street. Parken kan med sin rektangulære form og de mange gader og kontorbygninger, der omkranser den, minde lidt om en miniatureudgave af Central Park i New York

Vil du opleve mere af Dublin? Læs mere: Rejseguide: Få en dejlig miniferie – tag en weekend i Dublin

DU KAN OPLEVE IDA MARIE NIELSEN I ROLLEN SOM MARGRETHE I FEMTE SÆSON AF VIKINGS PÅ HBO NORDIC LIGE NU. DET ER OGSÅ MULIGT AT SE ELLER GENSE ALLE DE TIDLIGERE AFSNIT AF SERIEN.

· Mere fra samme kategori ·