Læs også:

Close
risalamande, jul, fløde, arla, traditioner, mad, mejeri

NEWS: Vi drikker 50 procent mere fløde i december

Nyheder  | 

Vi drikker 50 procent mere fløde i december · Klistermærke kan forhindre overfald · YouTube fjerner videoer med pædofile kommentarer · Twitter vil holde øje med din opførsel uden for Twitter · Ed Sheeran vil være new zealænder · 22-årig fængslet for at lease flugtbil til bandedrab · Slagelse gik fra ingen borgmester til to · Islands ny kvindelig statsminister: Det skal være slut med skandaler

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Vi drikker 50 procent mere fløde i december

I dag er det den 1. december, og forude venter julehyggen, gaveræset og julefrokosterne. Maden spiller en stor rolle i julemåneden, og den traditionsbundne julemad skal helst laves, ligesom mor lavede den, med kærlighed og piskefløde. Det er retter som risalamande, tarteletter og brun sovs, der får danskerne til at smide flere kartoner af det tykke mejeriprodukt i indkøbskurven.

Og vi går til den med fløden. Nye salgstal fra Arla viser nemlig, at danskerne køber og spiser 50 procent mere fløde i december end resten af året. I december måned alene lægger danskerne mere end 6,5 millioner kartoner halvliters fløde i indkøbskurven. Det svarer til, at hver dansker gennemsnitligt indtager mere end en halv liter piskefløde i løbet af julemåneden.

 – Julen er traditionernes årstid, hvor vi samles med venner og familie til hyggelige stunder med den gode julemad som omdrejningspunkt. Julemaden skal smage, som den plejer, og her har piskefløden en hovedrolle i at skabe de helt rigtige smagsoplevelser, siger Tove Færch, som igennem 24 år har været leder af Karolines Køkken. Hun fortsætter:

risalamande, jul, fløde, arla, traditioner, mad, mejeri
Vi drikker 50 procent mere fløde i december, og den bruges blandt andet i risalamande. (Foto: Arla)

Klistermærke kan forhindre overfald på kvinder

Hvert 98. sekund, er der en kvinde i USA, der bliver overfaldet. Det har fået Manisha Mohan, der er researcher på MIT, til at opfinde systemet Intrepid, der skal hjælpe kvinder mod at blive overfaldet.

Intrepid er et klistermærke, som du kan sætte inden i dit tøj. Bliver der revet i dit tøj eller aktiverer du selv systemet, ved at trykke på en knap, sender klistermærket et signal til en app på din telefon.

Den app spørger dig om du er okay. Svarer du ikke inden for 30 sekunder, vil appen sætte en alarm igang. Slukker du ikke for alarmen, sender appen din gps-koordinater til en kontaktperson, du har udpeget. Derefter ringer appen dine kontakter op. Den optager også samtalen, for at kunne dokumentere det, der sker.

– Vi har ikke brug for bodyguards. Jeg mener, at jeg skal have evnen til at beskytte mig selv, og det vil jeg gerne have, at det her projekt skal gøre, siger Manisha Mohan til The Future Is Now.

Smart adhesive could help fight sexual assault

This smart sticker could help fight sexual assault.

Geplaatst door Mic op donderdag 30 november 2017

 

YouTube fjerner over 150.000 videoer med pædofile kommentarer

YouTube har lukket kommentarsporet på 650.000 videoer og har helt fjernet 150.000 videoer, fordi de angiveligt indeholdt materiale rettet mod et pædofilt publikum. Pædofile fyldte kommentarsporene op med seksuelle kommentarer og derudover har YouTubes søgemekanisme ved en fejl givet brugerne forslag til søgninger, der handler om sex med børn. Det skriver Politiken.

Videoerne er almindelige familiefilm og børnevideoer, som pædofile så har indsat seksuelle kommentarer til i. Det har ført til flere seksuelle kommentarer i kommentarsporene. Derudover har kommentarerne bredt sig yderligere, så alle slags videoer med børn har fået seksuelle kommentarer med på vejen.

Problemerne var så store, og kommentarsporene voksede så hurtigt, at andre brugere ikke kunne nå at anmelde kommentarerne som problematiske. Derudover gjorde YouTubes algoritmer, at reklamer blev placeret efter videoernes overordnede indhold, i dette tilfælde børn, og en række annoncører oplevede, at deres YouTube-reklamer blev vist i forbindelse med dette problematiske indhold. Det fik flere firmaer til at droppe annoncer på YouTube.

YouTube. (Foto: Pexels)
YouTube fjerner flere tusinde videoer med pædofile kommentarer i. (Foto: Pexels)

Twitter vil holde øje med din opførsel uden for Twitter

Google, Facebook og Twitter bliver i stigende grad tvunget til at forholde sig til det indhold, som deres brugere deler. Det har blandt andet fået Google til at love at nedprioritere søgeresultater fra bestemte russiske medier og Facebook til at give deres procedurer for annoncer et grundigt eftersyn. Det skriver Politiken.

Nu går Twitter videre og vil lave gennemgående ændringer i deres brugerbetingelser, for at få bugt med opslag, som mange brugere opfatter som hadefulde, seksuelle og grænseoverskridende. Særligt en formulering i Twitters nye regelsæt kritiseres. Twitter vil nemlig slå ned på brugere, der bryder reglerne både “på og uden for Twitter”.

Det betyder, at Twitter vil holde øje med, hvordan deres brugere opfører sig på andre platforme eller i den virkelige verden. Hvad det helt specifikt betyder vil Twitter ikke kommentere yderligere på. Twitter har dog en lang række værktøjer, de kan tage i brug mod brugere, der ikke overholder reglerne. De kan lukke en konto permanent eller midlertidigt. De kan sætte brugeren i en “læs kun”-tilstand, eller de kan sikre, at folks tweets ikke når særligt langt ud. Derudover kan Twitter fjerne det lille blå verifikationsmærke.

twitter, overvågning, censur, sociale medier, tweets, fake news, had,
Twitter vil holde øje med, hvad du laver, både på og uden for Twitter. (Foto: All Over)

Ed Sheeran vil være new zealænder

I en video har den britiske sanger Ed Sheeran anmodet om dobbelt statsborgerskab i New Zealand. I forbindelse med en række koncerter i New Zealand har Sheeran “anmodet” landets premierminister, Jacinda Ardern, om dobbelt statsborgerskab. I en video til sine newzealandske fans siger Sheeran:

– Jeg er endnu ikke borger i New Zealand, men jeg arbejder på det. Hook me up, premierminister, please.

Premierminister Jacinda Ardern har nu selv optaget en video, hvor hun stiller tre essentielle spørgsmål til sangeren.

– Kan du lide ananasklumper? Ved du overhovedet, hvad de er? Er du villig til at bære »jandals« i semi-upassende situationer, og ved du, hvad jandals er? Er du villig til at gøre New Zealand til dit hjem?, spørger premierministeren.

Ananasklumper er ananasstykker vendt i chokolade, jandals er sandaler og det sidste spørgsmål drejer sig om en af premierministerens mærkesager om, at det skal være sværere for udlændinge at spekulere i New Zealands ejendomme, hvor de køber en masse huse, men ikke selv bor i dem eller overhovedet bor i landet. Det skriver Berlingske.

ed sheeran, statsborgerskab, new zealand, jacinda arndern, statsborger, statsborgerskab
Ed Sheeran vil være new zealænder. (Foto: All Over)

22-årig fængslet for at lease flugtbil i Sverige til bandedrab på Nørrebro

I går blev en 22-årig mand varetægtsfængslet, sigtet for at have deltaget i det seneste bandedrab i København på den 22-årige Ghassan Ali Hussein ved Mjølnerparken. Manden skal foreløbigt sidde fængslet frem til 19. december.

Det er politiets opfattelse, at den fængslede tog til Sverige for at lease en bil, som gerningsmændene flygtede i efter forbrydelsen. På den måde skal den 22-årige ifølge sigtelsen have gjort sig skyldig i både drab og drabsforsøg. Torsdagens retsmøde blev holdt for lukkede døre, der er der ingen vished om, hvad den anklagede forklarede. Dog nægter han sig skyldig.

Fire andre mænd er fængslet i sagen. Det skriver Ritzau.

Læs også: Forældre og Islamisk Trossamfund har mæglet våbenhvile i bandekonflikt og Efter skuddrab: 28-årigt bandemedlem anholdt i svensk bil

loyal to familia, ltf, brothas, våben, bandekonflik, forældre, fædrenetværk, mjølnerparken, tingbjerg, blågårds plads, indre nørrebro, ydre nørrebro, nørrebro, københavn, konflikt, skyderi, drab, sårede, hash, hashmarkedet, mægler, våbenhvile, politikere, utilfredshed, politi, krimi
Det er banderne Loyal To Familia fra Indre Nørrebro og Brothas fra Ydre Nørrebro, der slås om hashmarkedet. (Foto: /ritzau/)

Slagelse gik fra ingen borgmester til to

Efter ikke at kunne finde frem til kommunens nye borgmester efter kommunalvalget, har Slagelse fået intet mindre end to borgmestre nu. Posten skal nemlig deles mellem Socialdemokratiet og Liberal Alliance. Villum Christensen (LA) og John Dyrby Paulsen (S) tager efter planen to år hver som borgmester i Slagelse. Det skriver TV ØST.

Det er Socialdemokratiet, Liberal Alliance, SF og Enhedslisten, der står bag den opsigtsvækkende aftale, der gør en ende på det drama, der har udspillet sig i kommunen siden kommunalvalget i sidste uge. På valgnatten kunne Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF, de Radikale og Liberal Alliance præsentere en aftale, der gjorde John Dyrby Paulsen til borgmester.

Allerede formiddagen efter begyndte John Dyrby Paulsens flertal at smuldre, da de Radikale udbød sig en tænkepause og ville have et bredere samarbejde. Så ville Liberal Alliance ifølge Villum Christensen ikke være det parti, der leverede det mandat, der gjorde en socialdemokrat til borgmester.

Med den nye aftale kommer Liberal Alliance nu altså alligevel til at være et af de afgørende mandater, der sikrer Dyrby Paulsen posten. Det står samtidig skrevet i aftalen, at det er en betingelse for SF, at Dansk Folkepartis Ann Sibbern tilbydes posten som viceborgmester i kommunen.

Læs mere: En kommune mangler stadig en borgmester

john dyrby paulsen, slagelse kommune, kommunalvalg, lokalpolitik, borgmester, politik, poster, byråd, lodtrækning, støtte, byråd, villum christensen, delt post,
Villum Christensen (LA) til venstre og John Dyrby Paulsen (S) til højre skal hver sidde på borgmesterposten i Slagelse i to år. (Foto: /ritzau/)

 

Islands ny kvindelig statsminister: Det skal være slut med skandaler

Katrín Jakobsdóttir er Islands nye statsminister. Hun er leder af partiet De Venstregrønne, er 41 år og kommer til at stå i spidsen for en bred regeringskoalition med det konservative Selvstændighedspartiet og det liberale bondeparti, Fremskridtspartiet. Det er tre meget forskellige partier, og det krævede en måneds forhandlinger, at finde frem til et fælles regeringsgrundlag.

Jakobsdóttirs to forgængere på statsministerposten blev fældet af skandaler. Først måtte Sigmundur David Gunnlaugsson fra Fremskridtspartiet gå i april 2016, efter at de såkaldte Panama-papirer afslørede, at han havde penge gemt i skattely. Det er dog ikke påvist, at han har gjort noget ulovligt.

Statsminister Bjarni Benediktsson fra Selvstændighedspartiet måtte trække sig, da han mistede sit parlamentariske grundlag, fordi det lille parti, Lys Fremtid, trak sig fra regeringskoalitionen i protest imod, at statsministeren ikke havde informeret om, at hans far havde støttet en pædofilidømt mands forsøg på at få en ren straffeattest.

I modsætning til forgængerne har Katrín Jakobsdóttir et uplettet ry og ingen kendte skandaler i bagagen. Hun har læst islandsk og fransk ved universitetet i Reykjavik. I 2004 fik hun en Master i islandsk litteratur med afhandling om en islandsk krimi-forfatter, Arnaldur Indridason. Derudover er hun gift og har tre børn.

Det er anden gang, at Island får en kvindelig statsminister. Den første var socialdemokraten Johanna Sigurdardottir, i 2009-2013. Hun var den, der førte Island ud af finanskrisen, der ramte øen mod nord særlig hårdt. Det skriver TV2.

Se også: #PanamaPapers: Hvad sker der med Islands statsminister?

katrín jakobsdóttir, island, statsminister, politik, udland, panama papaers
Islands nye statsminister Katrín Jakobsdóttir, skal rydde op efter to skandaleministre. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·