Læs også:

Close
politi, hestepoliti, ryttere, ridende politi, finansloven, heste, politi, penge, økonomi, sikkerhed

NEWS: Finansloven er vedtaget: Politi på hesteryg skal tilbage i bybilledet

Nyheder  | 

Finansloven er vedtaget: Politi på hesteryg skal tilbage i bybilledet · Ubådssagen: Nu kommer resultatet af Peter Madsens mentalundersøgelse · Stor mængde ammunition fundet ved julemarked i Berlin · Ny stor rensdyrflok ramt af tog i Norge · Maduro udelukker modstandere fra Venezuelas præsidentvalg · Claes Bang vinder som den første dansker en European Film Award som Bedste Skuespiller · Tyrkiet indleder sag mod usbeker bag nytårsmassakre · Reaktioner på sagen om Israel, Palæstina og Jerusalem· Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Finansloven er vedtaget: Politi på hesteryg skal tilbage i bybilledet

Fredag aften præsenterede regeringen og Dansk Folkeparti finansloven for 2018. I aftalen er der blandt andet afsat milliarder til sundhed og ældreåleje, øget optag på politiskolerne, en styrkelse af Skat og lavere takster på Storebæltsbroen.

Der afsættes penge til børn med livstruende sygdomme, og straffen for grov vold og indbrud hæves, og følges af en styrket indsats mod bande- og ungdomskriminalitet. BoligJobordningen skal gøres permanent, og erhvervsskoler får penge til at hæve kvaliteten i uddannelsen.

Derudover skal rytterne i det danske politi genetableres, motorvejen over Vestfyn udvides, og hastigheden sættes op på flere lande- og motorveje. Tilskudet til Forbrugerrådet Tænk ændres ikke, som det ellers fremgik af regeringens første udspil.

Hele aftaleteksten kan læses her.

politi, hestepoliti, ryttere, ridende politi, finansloven, heste, politi, penge, økonomi, sikkerhed
Finansloven er vedtaget: Politi på hesteryg skal tilbage i bybilledet. (Foto: /ritzau/)

Ubådssagen: Nu kommer resultatet af Peter Madsens mentalundersøgelse

Ifølge BT kan mandag i dag blive en afgørende dag for den drabssigtede Peter Madsen. For ifølge anklager Jakob Buch-Jepsen, der fører sagen mod ubådsejeren, vil anklagemyndigheden formentlig få adgang til den længe ventet mentalundersøgelse.

46-årige Peter Madsen er anklaget for at have dræbt og parteret den svenske journalist Kim Wall. Madsen nægter at have dræbt Kim Wall, men erkender at have parteret hendes lig.

Mentalundersøgelsen, som altså ventes at ligge klar på mandag, vil ikke blive offentlig tilgængelig. Dog vil anklageskriftet, som forventes at komme i løbet af december, ifølge BT give et fingerpeg om, hvad resultatet af mentalundersøgelsen er, fordi det vil indeholde retspsykiaternes anbefaling af hvilken straf, de mener, man kan idømme Peter Madsen, hvis han bliver dømt skyldig i drabet på Kim Wall.

Det forventes, at Peter Madsen bliver tiltalt for drab, anden kønslig omgang end samleje samt usømmelig omgang med lig. Efter planen begynder retssagen mod ham den 8. marts 2018 i Københavns Byret. Sidste planlagte retsmøde er den 25. april 2018.

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer
Ubåds-Madsen er blevet mental undersøgt og resultaterne forventes at komme i dag. (Foto: /ritzau/)

Stor mængde ammunition fundet ved julemarked i Berlin

200 stykker ammunition er fundet tæt på et julemarked og en moské i Berlin. Det skriver avisen Bild. Ifølge tysk politi er der ikke umiddelbart mistanke om en terrorhandling, og det har formentlig ikke noget at gøre med julemarkedet at gøre.

De 200 patroner blev fundet i et underjordisk parkeringsanlæg på gaden Spandauer Damm i Charlottenburg-området af den tyske hovedstad. Ifølge et notat fra politiet var situationen med ammunitionen farlig, fordi den blev fundet i nærheden af et julemarked og i en parkeringskælder under en moske.

Beredskabet er højt i Berlins mere end 2600 julemarkeder efter sidste års terrorangreb mod et andet julemarked i byen, hvor 12 mennesker blev dræbt, da en person kørte en lastbil ind i menneskemængden på markedet. Det skriver Ritzau.

Læs mere: 40-årig tuneser anholdt Berlin-angreb

politi, blå blink
Der er blevet fundet meget ammunition tæt på et julemarked og en moske i Berlin. (Foto: /ritzau/)

Ny stor rensdyrflok ramt af tog i Norge

Flere gange i den seneste tid er rensdyrflokke blevet ramt af tog i Norge. Søndag skete det igen, hvor et tog påkørte omkring 80 rensdyr. 20 af dem måtte aflives med det samme, fordi de var så svært skadet. Ud over de 20 rensdyr er det uklart, hvor mange der døde på stedet, da de blev ramt af toget.

I alt er knap 200 rensdyr blevet påkørt og dræbt på den pågældende strækning – Nordlandsbanen – i de seneste uger. Det skriver Ritzau.

rensdyr, norge, tog, påkørt, dræbt, aflivet, død, dyr,
Flere rensdyr er blevet påkørt i Norge. (Foto: /ritzau/)

Maduro udelukker modstandere fra Venezuelas præsidentvalg

Venezuelas præsident, Nicolas Maduro, vil udelukke de største oppositionspartier fra at deltage i næste års præsidentvalg, fordi partierne valgte at boykotte søndagens lokalvalg i det økonomisk og politisk kriseramte land. Dermed kan de førende politikere fra oppositionspartierne ikke udfordre den socialistiske præsident.

Der har ellers været store folkelige protester i Venezuela hen over foråret og sommeren, som var anført af Maduros politiske modstandere, fordi Maduro ville opløse det folkevalgte parlament, hvor oppositionen sad på flertallet, og gennem et nyt valg sammensætte en forsamling, der fik til opgave at skrive Venezuelas forfatning om.

Valget til den nye og omstridte nationalforsamling fandt sted 31. juli. Oppositionens ledere opfordrede vælgerne til at holde sig væk fra valgstederne. Tre af de største oppositionspartier boykottede så også søndagens valg, hvor der skulle vælges 335 borgmestre, og det blev en stor sejr for Maduros socialister, som sikrede sig mindst 90 procent af borgmesterpladserne ifølge præsidenten. Det skriver Ritzau.

Se også: Galleri: Venezuela er i brand – præsident Maduro kan gøre sig til diktator

nicolas maduro, madoru, præsident maduro, venezuela, venezuleanere, demonstration, demonstrationer, demonstranter, protest, demo, sammenstød, krig, kamp, kampe, konflikt, krise, sydamerika, diktatur, diktator, diktaturstat, valg, valgfusk, valgsvindel, svindel, snyd, fusk, undertrykket, grundlov, forfatning, opposition, politik, modstandere, militær, borgere, hugo chavez, socialisme, olie, oliestat, økonomi, regering, død, såret, sårede, døde, arresteret, arresterede, valgkamp,
Valgkrise i Venezuela. (Foto: /ritzau/)

Claes Bang vinder som den første dansker en European Film Award som Bedste Skuespiller

Den danske skuespiller, Claes Bang, har vundet den prestigefulde filmpris, European Film Award, for sin rolle i Ruben Östlunds Guldpalmevinder, filmen ”The Square”.

Claes Bang modtog prisen ved en storstilet gallaceremoni i Berlin lørdag aften og det er første gang nogensinde, at en dansk skuespiller er kåret som vinder. Tidligere har Trine Dyrholm, Iben Hjejle, Connie Nielsen, Mads Mikkelsen, Ulrik Thomsen, Anders W. Berthelsen, Jesper Christensen, Thure Lindhardt og Jakob Cedergren været nomineret for Bedste skuespillerinde og Bedste skuespiller.

Som vinder af European Film Award cementerer Claes Bang det kæmpe gennembrud, han har opnået i 2017. Claes Bang høstede store roser ved årets Cannes Film Festival for sin præstation i ”The Square”, hvor han spiller den pressede museumsleder, Christian. Filmen endte med at vinde hovedprisen, Guldpalmen.

“The Square” blev aftenens helt store vinder og vandt desuden fem priser ved European Film Awards for Bedste manuskript, Bedste production design, Bedste instruktør, Bedste komedie og Bedste film. ”The Square” kan for tiden ses i landets biografer.

Tyrkiet indleder sag mod usbeker bag nytårsmassakre

I dag indleder Tyrkiet retssagen mod den usbekiske mand, der har indrømmet drabene på 39 mennesker på en natklub i Istanbul nytårsnat 2017. Abdulkadir Masharipov står over for 40 livstidsdomme, en dom per drab, og en for den samlede massakre. Retssagen omfatter 57 mistænkte, heriblandt Masharipovs kone, der formodes at have hjulpet sin mand.

Nytårsnat tog Mahsaripov til natklubben Reina, hvor han skød og dræbte en vagt ved indgangen. Derefter gik han indenfor og skød tilfældige gæster på klubben med sit AK-47-gevær. I panik kastede adskillige af natklubbens gæster sig i Bosporus-kanalen for at flygte fra massakren.

Kort efter tog den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) skylden for angrebet. For Abdulkadir Masharipov selv lykkedes det at flygte fra stedet efter angrebet. Efter 17 dages menneskejagt, blev han opsporet i en forstad til Istanbul.

Ifølge tyrkiske myndigheder havde Masharipov gennemgået træning i Afghanistan. Han har tilstået og hævder, at han modtog ordren fra IS. Eftersigende skulle Masharipovs tilståelse og samarbejde med politiet have hjulpet med til at optrevle et stort netværk af jihadister i den tyrkiske storby.

Af de 39 dræbte i angrebet var 27 udlændinge, heriblandt statsborgere fra Libanon, Saudi-Arabien, Israel, Irak og Marokko. 79 blev såret under angrebet. Det skriver Ritzau.

Læs mere: Mindst 39 dræbt på natklub i Istanbul og 65 sårede: Det ved vi indtil nu

Sagen mod Abdulkadir Mahsaripov begynder nu. (Foto: Polfoto)

Reaktioner på sagen om Israel, Palæstina og Jerusalem

Trumps udmelding om at anerkende Jerusalem som Israels hovedstad og hans beslutning om at flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til den hellige by, vakte fortsat vrede og reaktioner hen over weekenden.

Omkring 3.000 palæstinensere demonstrerede efter fredagsbønnen i Østjerusalem, på Vestbredden og i Gaza, men en række andre hændelser i weekenden har været tæt på at få situationen til at eskalere yderligere. I løbet af lørdag blev der affyret en raket fra Gaza, som ifølge avisen Yediot Aharonot ramte en børnehave i den israelske by Sderot.

Lørdag aften afslørede og ødelagde den israelske hær en af Hamas-bevægelsens underjordiske tunneler, der starter i Gaza og slutter inde i Israel. Søndag blev en israelsk sikkerhedsvagt stukket ned af en palæstinenser ved den centrale busstation i Jerusalem.

Det er ikke kun i Palæstina og Israel, at situationen spidser til.

Tre personer blev anholdt efter et brandangreb mod en synagoge i Göteborg lørdag aften. Ingen personer er kommet fysisk til skade, og synagogen er også uskadt. I Libanon skød sikkerhedsstyrker med vandkanoner og tåregas mod demonstranter nær USA’s ambassade i det nordlige Beirut søndag.

Også i Indonesien, det land i verden, hvor der bor flest muslimer, var der omfattende demonstrationer, hvor omkring 10.000 personer deltog, ved USA’s ambassade i hovedstaden. I Syrien og Irak har en række islamistiske terrororganisationer meddelt, at USA’s beslutning vedrørende Jerusalem betyder, at USA og dets interesser nu er legitime mål.

I weekenden holdt Den Arabiske Liga et ekstraordinært møde, og søndag aften opfordrede ligaen USA til at ophæve anerkendelsen af Jerusalem som Israels hovedstad og planen om at flytte den amerikanske ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem.

Forstå sagen: Derfor vækker Trumps udmelding om Israel, Palæstina og Jerusalem vrede

angreb, fn, sikkerhedsråd, israel, palæstina, jerusalem, usa, amerika, gaza, konflikt, mellemøsten, fred, konflikt, hellig by, demonstrationer, vold, frustration, fn, diplomati, international aftale, tel aviv, ambassade, besat, okkuperet, sammenstød, demonstration, sårede, protest, strejke, fredagsbøn, synagoge, goteborg, sverige, libanon, indonesien
Der har været flere sammenstød i sagen om Israel og Palæstina over weekenden. Blandt andet er en synagoge blevet angrebet i Göteborg. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

angreb, fn, sikkerhedsråd, israel, palæstina, jerusalem, usa, amerika, gaza, konflikt, mellemøsten, fred, konflikt, hellig by, demonstrationer, vold, frustration, fn, diplomati, international aftale, tel aviv, ambassade, besat, okkuperet, sammenstød, demonstration, sårede, protest, strejke, fredagsbøn, synagoge, goteborg, sverige, libanon, indonesien
Raouche-havstenen er oplyst af det palæstinensiske flag uden for Beirut i Libanon. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·