Læs også:

Close
emil thorup houzz

Emil Thorup: Sådan har jeg indrettet min arbejdsplads som et hjem

Bolig  | 

Møbeldesigneren Emil Thorup inviterer indenfor i sit showroom og giver sine 6 bedste tips til at indrette arbejdspladsen hjemligt

Arbejdspladser kan nemt komme til at virke alt for sterile, minimalistiske og upersonlige. Men det er langt fra tilfældet med The Handvärk Apartment, som til dagligt bliver brugt som showroom og kontor for Emil Thorup og hans møbelfirma, Handvärk.

Af: Benedikte Lundberg, Houzz.dk

Kom med indenfor i den luksuriøse herskabslejlighed, og få Emil Thorups bedste indretningstips til en skabe en indbydende, hyggelig og hjemlig arbejdsplads, som selv mindre ekstravagante arbejdspladser kan lade sig inspirere af.

Den hjemlige arbejdsplads

Her arbejder: Emil Thorup, der er iværksætter, autodidakt designer og arkitekt og driver også arkitektfirmaet ET Hus, hvor han selv tegner huse for kunder.

Beliggenhed: Ved Kongens Have i København K.

Størrelse: Herskabslejligheden er 290 kvm.

Om The HANDVÄRK Apartment: Showroom og kontor for møbelfirmaet Handvärk, som Emil Thorup står bag.

Kom indenfor i den store lejlighed

Emil Thorup bor ikke i den næsten 300 kvadratmeter store lejlighed med direkte udsigt til Kongens Have – men det skulle man næsten tro. Lejligheden, som Emil Thorup bruger mange timer i både arbejdsmæssigt og privat, er nemlig bevidst indrettet, som var det hans eget hjem.

– Flere studier viser, at man bliver lykkeligere og gladere af at omgive sig med ting, man finder smukke, så derfor giver det ikke mening for mig at bo smukt privat, men sidde på et rotte-kontor med hæve-sænkeborde, limegrønne detaljer og fake-planter i hvide plastskjulere.

– Det påvirker naturligvis mine medarbejdere, hvis de skal sidde i en form for skralderum, og det påvirker nok mig endnu mere. Derfor har det været essentielt at lave et space, vi kan relatere til og invitere vores kunder ind i, og som kan fungere som det, det rent faktisk skal kunne være hos slutbrugeren, nemlig et hjem, fortæller Emil Thorup.

Læs også: Gammelt byhus i København fik moderne totalrenovering

Det tænkte jeg omkring indretningen

– Da jeg indrettede lejligheden, tog jeg udgangspunkt i, hvordan jeg selv gerne vil bo. Jeg ville gerne lave et ukonventionelt showroom og kontor, hvor jeg kunne vise, hvordan man reelt bruger mit design i et rigtigt hjem, forklarer den autodidakte møbeldesigner og arkitekt. Samtidig var det afgørende for Emil at få hyggen frem på kontoret, så den hjemlige følelse skinnede igennem.

Her kom inspirationen fra

Emil Thorup har fundet inspiration til konceptet på den anden side af Atlanten fra butikken og showroomet The Apartment by The Line i New York.

– Det er det mest fantastiske sted i verden, og efter jeg havde været i showroomet, der er udført som et hjem, tænkte jeg, at det skulle vi have til Danmark. At sælge mine egne designs i lignende rammer og vise, hvordan man kunne mikse det med andet dansk design, var drømmen med lejligheden, siger Emil Thorup

Læs også: Boheme møder natur i herskabslejlighed på Østerbro

Et færdigt showroom

I dag står den klassiske herskabslejlighed så færdig som showroom, kontor og ikke mindst som Emil Thorups andet hjem, hvor han også holder events og inviterer gæster.

Lejlighedens karakteristiske høje lofter, brede plankegulve og store lysindfald skaber luksuriøse rammer for dekadente materialer som marmor, stål, læder og velour, som Emil har valgt at indrette med. Langt fra gængse kontor-materialer, men netop det, der ifølge Emil skaber en inspirerende arbejdsplads.

EMIL THORUPS 6 BEDSTE INDRETNINGSTIPS TIL KONTORER:

1. råd

1Tekstiler er følge Emil Thorup et af de vigtigste elementer til at skabe hygge – både på en arbejdsplads og i et privat hjem.

– Jeg kan godt lide det skandinaviske og minimalistiske udtryk, men jeg synes nogle gange, at vi danskere er dårlige til at gøre det hyggeligt. Enten bor vi rigtig hyggeligt med alt for meget bras, eller også bor vi helt minimalistisk og stringent. Jeg ville gerne finde et sted midt imellem, som både kan findes på forsiden af et boligmagasin, men som også er et behageligt sted at være, forklarer han. Og her er tekstiler blandt andet løsningen.

– Jeg går rigtig meget op i tekstiler i hjemmet. Det er især lækre tæpper og tunge gardiner som velour, jeg indretter med. Det giver enorm meget hygge og ikke mindst lyddæmpning. Flade tæpper afgrænser samtidig også rummet og tilfører rigtig meget til store rum, forklarer han.

Det kan være alt fra flade håndvævede tæpper, som på billedet eller mere teksturfyldige af slagsen som marokkanske ryatæpper, som Emil netop har designet for Garant.

Emil elsker især samspillet mellem velour og marmor, som her i stuen, hvor det hvide marmorbord og den blå veloursofa akkompagnerer hinanden flot. Begge møbler er fra Handvärk.

Læs også: Indret med velour og fløjl – trendy, men ikke for tungt

2. råd

Planter er et hjemligt element og giver et tilhørsforhold til en arbejdsplads, fordi man skal passe dem, mener Emil.

– Tanken om at have noget grønt og levende gør mig bare glad, og jeg synes, det er så hyggeligt at gå og nusse om dem på arbejdet, fortæller Emil.

Alle planterne i lejligheden er fra firmaet Greenify, som leverer planter til virksomheder og private.

Læs også: Glemmer du at vande dine planter? Her er 7 af slagsen, der overlever

3. råd

Et tv-område tilfører ifølge Emil Thorup også arbejdspladsen en hjemlig følelse – det kan nemlig både bruges i arbejdsregi, men også når medarbejderne skal slappe af.

– Vi har lavet en “tv-stue”, hvor vi kan lave sindssygt lækre præsentationer på en af verdens bedste skærme fra Philips, nemlig deres model 9002. Stuen fungerer i øvrigt også som hyggestue, hvor vi af og til ser en film sammen og spiser sushi, fortæller Emil Thorup.

For ham er det afgørende, at TV’et er elegant og strømlinet, når det har så central en plads i stuen. Når det ikke er i brug, kan man som Emil finde en spændende eller afslappende pauseskærm, der pynter i baggrunden.

Et barbord med gode forsyninger står også inden for rækkevidde i TV-stuen, hvis hyggen nu skulle gå over i fest.

4. råd

Noget pænt på væggene er også afgørende. I alle rum hænger der vægdekoration i form af grafiske plakater, Emils egne skitser, spejle eller iøjnefaldende kunst. Emil anbefaler altid at have ting med personlighed og kant på væggene.

I spisestuen er der indrettet et lille bord med stilleben af forskellige plakater i rammer.

I køkkenet står Emils egne skitser af hans Handvärk-design på rad og række langs bagvæggen.

Se flere inspirerende køkkener på Houzz lige her

Her pryder et guldspejl fra Reflections Copenhagen væggen i den anden ende af spisestuen sammen med en Lounge Chair og Studio Lamp fra Handvärk.

 

5. råd

Lamper er altid Emils udgangspunkt, når han indretter.

– Jeg laver altid en plan over belysningen, før jeg placerer resten af møblerne i rummene.

Over det store speciallavede spisebord fra Handvärk hænger der &Tradition Formakami pendler i forskellige højder.

Pendlerne fra Lampe Gras i den tilstødende stue er hængt op på skrå for at bryde rummets ellers lige linjer.

Læs også: 6 berømte og 6 upcoming pendler, du skal kende

6. råd

Materialer, der holder er også et must, når man indretter en arbejdsplads.

– Det er klart, at der skal tages nogle hensyn, når man indretter en arbejdsplads, hvor folk kommer med deres beskidte sko, og hvor tingene generelt bliver brugt. Derfor er det heldigt, at vi i Handvärk kun producerer ting, der kommer til at overleve denne her generation og den næste, og kun bliver pænere i brug. Det samme gælder for de tæpper, jeg har valgt til lejligheden, som er helt tætknyttede og nemt kan klare 20 par snestøvler uden problemer, siger Emil Thorup.

Emil Thorup anbefaler generelt materialer som læder, marmor og stål, hvis tingene skal kunne bruges af mange medarbejdere.

For The Handvärk Apartment er et livligt sted, der bliver brugt af mange og til meget.

– Her har været rigtig mange mennesker, events, middage og selv designere, der har boet her, så det er blevet brugt som et hjem. Det er jo også inspireret af hotellers lobbyer, som tit er fede og indbydende. Jeg synes, jeg har formået at gøre det beboeligt, hvor man har lyst til at smide sig i sofaen, læse en bog i sengen eller se fjernsyn selv på arbejde, afslutter Emil Thorup.

houzz

Læs også:

Hold jul langt væk

fly, flyrejser, rejse, rejser, forsinkelser, aflysninger, aflyst, aflysning, forsinkelse, økonomisk kompensation, nægtet boarding, erstatning, flyselskab, regler, rettigheder, klage

· Mere fra samme kategori ·