Læs også:

Close
houzz krans jul

DIY: Sådan binder du en frisk julekrans med bær og kviste

Bolig  | 

Rosmarin, oliven og farverige bær kan nemt kombineres til en festlig julekrans, der holder til langt ind i det nye år

Man kan dekorere sit hus med alverdens ting og sager her til jul, men en hjemmelavet julekrans til døren er noget, vi altid sætter pris på – om det så er efterår, vinter eller forår.

Af: Annie Thornton; Houzz.dk

Rhiannon Smith fra Farmgirl Flowers i San Francisco demonstrerer her, hvordan man laver sin egen julekrans med favoritterne rosmarin og olivenkviste i kombination med juleagtige, orangerøde bær.

Med Rhiannons instruktioner kan du lave en krans som den på billedet – men du kan også bruge andre typer kviste og grønt fra blomsterhandleren, skoven eller haven og skabe en anderledes variant.

Du skal bruge følgende naturmaterialer:

10-13 centimeter lange kviste, eksempelvis typerne på billedet her (fra venstre mod højre):

  • Eukalyptus
  • Oliven
  • Rosmarin
  • Dekorative frøkapsler
  • Bærkviste – Celastrus orbiculatus (Bemærk, at denne art ikke er helt ugiftige at spise, så hold øje med børn og dyr). Du kan også sagtens bruge en anden type kviste med røde bær.

Du har også brug for:

  • Plantesaks
  • Blomstertråd, klippet i længder på 10-13 centimeter
  • Bidetang
  • Ståltrådsramme (den på billedet er 20 centimeter i diameter)
  • Grøn myrtetråd

Trin 1:

Start med at lave en lille buket af fem-seks kviste, og sørg for, at enderne er omtrent lige lange.

 

Prøv også en simplere version:Så nemt laver du dine egne, enkle naturkranse

Rhiannon har placeret oliven- og rosmarinkvistene bagerst og nogle af bærrene forrest, så de bliver synlige i din julekrans.

Trin 2:

Vikl blomstertråden om buketten, lige under midten. Gør det så stramt som muligt, og sørg for, at tråden ikke kan gå op.

Trin 3:

Lav 10-20 små buketter, afhængigt af hvor stor du vil have kransen til at blive. Du kan bruge den samme kombination af kviste i alle dine buketter, eller du kan variere dem lidt. Rhiannon har kun brugt bær i halvdelen af minibuketterne.

Hun anbefaler, at du færdiggør alle de små buketter, inden du begynder at sætte noget fast på rammen – så kommer kransen nemlig til at se mere jævn og professionel ud.

Læs også: Lav dit eget pynt af papir, du har i skuffen

Trin 4:

Placer den første buket på rammen, og vikl myrtetråd omkring buketten og rammen tre gange, så hårdt du kan. Du må ikke klippe tråden!

Trin 5:

Læg nummer to buket ovenpå den første, så dens blade skjuler det første stykke myrtetråd og rammen. Vikl igen tråden om buketten og rammen tre gange, og fortsæt hele vejen rundt. Du skal ikke klippe myrtetråden på noget tidspunkt, og husk at skifte mellem de forskellige typer buketter, du har lavet.

Se også: 12 smukke juleborde – inspiration for enhver smag!

TIP!>/b>

Holde øje med, at hverken tråden eller rammen er synlig, i takt med at du tilføjer flere og flere buketter.

Trin 6:

Stik enden af den sidste buket ind under den første bukets blade.

Læs også: Houzz Tour – Sines julelege blander gammelt, nyt og hjemmelavet

Trin 7:

Vikl myrtetråden et par ekstra gange rundt om din julekrans ved enden, og klip den så af med bidetangen. Skjul det løse stykke tråd mellem bladene.

Hvis du har lyst, kan du dekorere kransen med en sløjfe eller et bånd. Den holder sig frisk i omkring en uge, hvorefter den langsomt begynder at tørre. Men den ser stadig flot ud i mindst to måneder!

TIP!

Prøv at eksperimentere med forskellige plantekombinationer; her har Rhiannon brugt olivenkviste og dekorative frøkapsler. En super nem løsning er at bruge planter, der vokser omkring dit hus – eller hvad med at få gang i julestemningen med lidt gran eller kristtjørn?

houzz
Læs også:
marrakech tajine kylling citron, julekrans

· Mere fra samme kategori ·