Læs også:

Close
politi, blå blink

NEWS: Dansk par udsat for knivangreb i Gabon

Nyheder  | 

Dansk par udsat for knivangreb i Gabon · Første homoseksuelle par gift i Australien · Vestager vil undersøge Ikea for skattesnyd · Danmark har fået ny amerikansk ambassadør · Sverige vil forbyde sex uden klart samtykke · Otte dræbt i selvmordsangreb i Pakistan · Axelsen er verden bedste i badminton · Kvindelig britisk diplomat fundet død i Beirut · Fødder driver i land i det vestlige Canada · Pentagon har brugt 139 millioner om året på UFO’er · Tyrkiet vil åbne ambassade i Østjerusalem · Weekendens bedste billeder

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Dansk par udsat for knivangreb i Gabon

En dansk mand og en dansk kvinde i 40’erne, har været udsat for et knivangreb i det centralafrikanske land Gabon i går. Det oplyser Jens Henneberg, viceadministrerende direktør hos udgivervirksomheden Bonnier ifølge DR. Parret er indlagt på et hospital i Gabons hovedstad Libreville.

– Kvinden har det efter omstændighederne fornuftigt, men er selvfølgelig dybt chokeret over, at hendes mand er i en kritisk tilstand, siger Jens Henneberg til Ritzau.

Manden og kvinden danner par både privat og professionelt, har arbejdet freelance for National Geographic før og var i Gabon for at fotografere truede dyrearter. TV2 fulgte parret under optagelserne.

De blev angrebet af en mand, da de købte ind i et markedsområde, hvor turister ofte færdes. Det lokale politi har anholdt en mulig gerningsmand i 50’erne, som har boet i Gabon i 20 år, men oprindeligt kommer fra Niger. Under afhøringen har manden forklaret, at han udførte angrebet som hævn for amerikanernes angreb på muslimer.

politi, blå blink
Dansk par stukket ned i Gabon. (Foto: /ritzau/)

Amy og Lauren første homoseksuelle par gift i Australien

I starten af december vedtog det australske parlament, at homoseksuelle kan blive gift. Lørdag blev Amy Laker og Lauren Price fra Sydney gift, og de skriver historie som det første homoseksuelle par, der bliver viet i Australien. Det skriver Politiken.

Kampen for homoseksuelles ret til at gifte sig har stået på længe i landet “down under”. Arbejdet med den historiske lov begyndte i september, hvor australierne kunne brevstemme ja eller nej til homoægteskaber. Mere end 12,7 millioner australiere sendte deres svar ind – 61,6 procent sagde ja, mens 38,4 procent sagde nej. Kort efter brevafstemmningen gjorde regeringen forslaget til lov.

https://www.facebook.com/EMRAUST/photos/a.10150171680425516.350414.91345705515/10155769513625516/?type=3&theater

Vestager vil undersøge Ikea for skattesnyd

Den danske politiker Margrethe Vestager er konkurrencekommissær i EU, og går hårdt efter dem, der bøjer skattereglerne. Nu skriver Financial Times, at Vestager vil iværksætte en officiel undersøgelse af, om den svenske møbelgigant Ikea i en årrække har snydt i skat, efter det er kommet frem, at selskabet angiveligt har oprettet to forskellige koncerngrupper mellem et net af selskaber i Holland, Luxembourg og Liechtenstein. Det er gennem dette netværk, at Ikea kan have flyttet penge og fortjenester rundt ved at udnytte særlige skatteordninger.

Ifølge en rapport, som gruppen De Grønne i Europa-Parlamentet udgav i februar 2016, mistænkes den svenske møbelgigant for at have snydt i skat for næsten 1 milliard euro – omkring 7,5 milliarder kroner fra 2009 til 2014.

Margrethe Vestager er Årets Dansker 2016.
Ifølge medie vil Margrethe Vestager undersøge Ikea for skatteunddragelse. (Foto: Polfoto)

Danmark har fået ny amerikansk ambassadør

Dronning Margrethe har nu officielt velsignet 57-årige Carla Sands, som USA’s nye ambassadør i Danmark.

– Danskerne ved ikke noget om Trump. De kender ham kun fra det, de får at vide gennem aviser og TV. Vores egen presse skriver for 90 procents vedkommende negativt om vores præsident. I befolkningen er det halvdelen, der støtter ham. Der er ingen balance i medierne, så hvis alt det, du hører om en offentlig person er negativt, vil din opfattelse af personen også være negativ. Jeg vil fortælle danskerne: se hvad han gør, se hvad han laver, siger Sands til Berlingske.

Carla Sands har været i Danmark seks gange i sit liv. Hun kommer fra Californien, er direktør i investeringsfirmaet Vintage Capital Group og i ejendomsselskabet Vintage Real Estate. Hendes mand Fred Sands døde for to år siden, og var ikke fan af Trump.

carla sands, usa, ambassadør, donald trump, politik, erhverv, samarbejde, diplomat, diplomati,
Carla Sands er nu Danmarks nye amerikanske ambassadør. (Foto: /ritzau/)

Sverige vil forbyde sex uden klart samtykke

Den svenske regering har fremlagt et lovforslag, der vil gøre det ulovligt at have sex med en person, der ikke har givet sit klare samtykke ved enten at sige udtrykkeligt “JA” til samleje eller ved at vise det aktivt. Er der ikke samtykke, er det voldtægt. Som en del af det nye lovforslag, foreslår den svenske regering at indføre det juridiske begreb “uagtsom voldtægt”, der betyder, at man voldtager, uden at det var hensigten. I Sverige vil det kunne give op til fire års fængsel. Det skriver Politiken.

Ifølge den svenske justitsminister Morgan Johansson vil loven flytte fokus til voldtægtsmandens opførsel, frem for den krænkedes.

Loven skal egentlig være forebyggende, alligevel mener regeringen, at loven vil føre til flere domme og at strafferammerne forhøjes. Flere juridiske eksperter vurderer dog, at voldtægt stadigvæk vil være lige så svær at bevise, som den har vist sig at være i andre sager, og at loven derfor vil være mere symbolsk og en udmelding om nultolerance over for voldtægt, frem for regulerende.

Fængselsstraf til alle anklagede i voldtægtssag fra Herfølge
Sverige vil stramme love og straffe om voldtægt. (Foto: Polfoto)

Otte dræbt i selvmordsangreb i Pakistan

Søndag tog Islamisk Stat skylden for et dobbelt selvmordsangreb mod kristne i en kirke i Quetta i Pakistan. Mindst otte blev dræbt, og op mod 45 blev såret. En af gerningsmændene blev dræbt ved indgangen til kirken, mens den anden sprængte sig selv i luften inde i kirken. Kristne udgør omkring 1,6 procent af Pakistans 200 millioner indbyggere. Det skriver Ritzau.

pakistan, sekvmordsangreb, bombe, bombeangreb, kristen, kristne, gudstjeneste, kirke, pakistan, islamisk stat, is
Otte er dræbt i selvmordsangreb på kristen kirke i Pakistan. (Foto: /ritzau/)

Axelsen verden bedste i badminton

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen vandt for andet år i træk sæsonfinalen i Dubai. Dermed er sportsmanden verdens bedste. Det skriver TV2.

viktor axelsen, badminton, verdens bedste, verdensmester, mester, sport, atlet
Viktor Axelsen er verdens nummer et i badminton. (Foto: /ritzau/)

 

Kvindelig britisk diplomat fundet død i vejkant i Beirut

Det britiske udenrigsministerium bekræfter, at en diplomat har mistet livet i Libanons hovedstad, Beirut. Kvinden navngives af britiske medier og venner som Rebecca Dykes. Liget blev fundet lørdag liggende i vejkanten ved en motorvej øst for Beirut. Hun var blevet kvalt, oplyser højtstående kilder i politiet til BBC. Politiet har iværksat en efterforskning af dødsfaldet, der umiddelbart ikke ser ud til at være politisk motiveret. Det skriver Ritzau.

død, lig, kvinde, diplomat, beirut, libanon, rebecca dykes, drab, kvalt, krimi
En britisk diplomat, navngivet som kvinden Rebecca Dykes, er fundet død i Beirut. (Foto: /ritzau/)

Fødder driver i land i det vestlige Canada

Vintermånederne i British Columbia er ofte præget af forhøjet tidevand, og vandmasserne fører drivgods med sig. Knogler fra gråhvaler, spækhuggere og søløver vasker op på strandene og lægger sig mellem drivtømmeret. Nu er der også skyllet et skinneben og et lægben fra et menneske op, som var forbundet til en fod i en hvid ankelsok og en sort løbesko.

Det er den trettende fod, som er skyllet i land siden 2007. Året efter den første fod dukkede op, var der dukket fem yderligere fødder op. Den tolvte fod blev fundet i februar 2016. Myndighederne har indtil videre identificeret otte af de tolv første fødder, der viste sig at tilhøre seks mennesker, der var omkommet i ulykker og et enkelt selvmord. Det skriver Berlingske.

fødder, vand, canada, british columbia, ligdele, fund, strandvasker
Der skyller fødder op med jævne mellemrum ud for den canadiske kyst. (Foto: Pexels)

Pentagon har brugt 139 millioner om året på UFO’er

22 millioner dollar – eller 139 millioner kroner – om året. Det er hvad det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har brugt på et hidtil hemmeligholdt program, der har undersøgt uidentificerede flyvende objekter – altså UFO’er. Det skriver New York Times.

I løbet af de fem år, programmet løb, blev der studeret en række tilfælde, der bliver betegnet som “uregelmæssigheder”. Blandt andet video– og lydoptagelser af møder eller sammenstød mellem piloter i militærets fly og ukendte objekter, og interviews med mennesker, der siger at være stødt på den slags objekter.

ufo, pentagon, rummet, rumrejser, aliens, rumvæsener, forsvarsministerium, forskning, undersøgelser
Pentagon har brugt millioner på at undersøge UFO’er. (Foto: Pexels)

Tyrkiet vil åbne ambassade i Østjerusalem

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, støtter Palæstinas ønske om, at Østjerusalem skal være hovedstad i en palæstinensisk stat. Derfor vil han nu åbne en ambassade i Østjerusalem. Bydelen har været besat af Israel siden 1967, som har udråbt den samlede by til sin hovedstad. Israels annektering af Østjerusalem er dog ikke anerkendt at det internationale samfund.

Det er derfor ikke helt klart, hvordan ambassadeflytningen reelt skal finde sted. Det skriver Ritzau.

Se mere: Forstå sagen: Derfor er der konflikt mellem Israel og Palæstina

erdogan, tyrkiet, valg udemokratisk, folkeafstemning, diplomatisk krise, diplomati, eu, nej, ja,
Erdogan vil åbne en tyrkisk ambassade i Østjerusalem for at støtte Palæstina. (Foto: Polfoto)

Weekendens bedste billeder

lys, lysfestival, festival, kinesisk lysfestival, canada, vancouver,
Kinesisk lysfestival i Vancouver Canada. Festivalen har hundredevis af oplyste lanterne tændt helt frem til slutningen af januar. (Foto: /ritzau/)

Roms juletræ er under kritik for sit pillede look.

em, pernille blume, kortbanesvømning, svømning, bronze, sport, atlet
Pernille Blume vandt bronze ved EM i kortbanesvømning i weekenden. (Foto: Pexels)

 

lufthavn, hartfield jackson atlante, strøm, strømnedbrud, nedbrud, el,
Strømmen gik i Hartfield-Jackson Atlantas internationale lufthavn og lammede alt flytrafik. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·