Læs også:

Close
ungdomshuset, dortheavej, jagtvej 69, valg, valgfest, valgplakater, valgkort, makulering, smadre, banke, tæve, kommunalvalg, regionsrådsvalg, demokrati, demonstration, protest, valg, afstemning, demokratisk ret,

NEWS: Valgfest i Ungdomshuset: Kom og tæv valgplakater

Nyheder  | 

Valgfest i Ungdomshuset: Kom og tæv valgplakater · Danmark skal til VM i fodbold · Togtrafikken på Kystbanen fortsat forsinket efter ulykke · Trumps søn skrev med Wikileaks under valgkamp

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Valgfest i Ungdomshuset: Kom og tæv valgplakater

I forbindelse med kommunalvalget inviterer gruppen Party Rebels til “Valgtæsk #kv17” i Ungdomshuset.

– Vi gider ikke fejre de politikere, der i minutiøse detaljer skal ruinere vores lokalsamfund de næste fire år. Vi vil tæske dem!, står der i invitationen på Facebook.

Party Rebels opfordrer til, at man deltager i festen, hvor man kan få sit valgkort makuleret, samt at man valgplakater med af de politikere, man hader allermest. Til gengæld sørger Party Rebels for baseballbat, golfkøller, dartpile og andre remedier til at tæske valgplakaterne med. Det skriver Berlingske.

Læs også: Intet glemt – intet tilgivet: Demonstrationen for Ungdomshuset på Jagtvej 69

ungdomshuset, dortheavej, jagtvej 69, valg, valgfest, valgplakater, valgkort, makulering, smadre, banke, tæve, kommunalvalg, regionsrådsvalg, demokrati, demonstration, protest, valg, afstemning, demokratisk ret,
Ungdomshuset på Dortheavej lægger lokaler til en valgfest som Party Rebels holder, hvor man kan makulere sit valgkort og banke valgplakater. (Foto: All Over)

Danmark skal til VM i fodbold

I går vandt Danmark 5-1 over Irland og kan nu se frem til VM i Rusland i 2018. Særligt Christian Eriksen var flyvende i kampen, og lavede hattrick.

– Det er svært at komme ned efter det her. Fornemmelsen og følelsen kommer til at herske i mange måneder, siger Christian Eriksen til Kanal 5.

Danmark havde ellers en skidt start på kampen, da irerne scorede til 1-0 efter få minutter.

– Da vi kom bagud, vidste vi, at vi skulle arbejde endnu hårdere, men stadig var fornemmelsen, at vi skulle op og lave en kasse. Og med det flotte mål, som “AC” (Andreas Christensen, red.) scorede, fik vi mere selvtillid og ro på det. At jeg så selv sparkede den ind kort efter, var selvfølgelig en dejlig følelse, siger Eriksen om sit mål til 2-1.

Danmark sluttede som nummer to i gruppe E efter Polen, hvorefter danskerne måtte ud i playoffkampe mod Irland for at sikre VM-pladsen. Det skriver Ritzau.

fodbold, vm, vm-kvalifikation, herrefodbold, fodbold, kamp, christian eriksen, danmark, irland, sport, fifa
Danmark er videre til VM i Rusland i 2018, takket være en 5-1 sejr over Irland. (Foto: All OVer)

Togtrafikken på Kystbanen fortsat forsinket efter ulykke

Både master, skinner og køreledninger på Kystbanen er beskadiget efter et tog kørte ind i en gravemaskine ved  Klampenborg, i går. Otte personer kom lettere til skade under kollisionen. Her til morgen og formiddagen kører der færre tog på strækningen, og passagerer skal forvente længere rejsetid, oplyser DSB ifølge DR.

– Vores indledende undersøgelser peger på, at der er tale om en menneskelig fejl i kommunikationen mellem de personer, der styrer trafikken, og de personer der har arbejdet langs banen. I relation til den konkrete hændelse er den pågældende medarbejder indtil videre fritaget fra tjeneste, mens undersøgelsen pågår, lød det i går fra Banedanmark.

MY DAILY SPACE havde en reporter Camilla Filskov på Skodsborg station i går, hvor hun kunne fortælle, at ulykken forårsagede kaos og slåskampe. Hun er på Helsingør Station her til morgen, hvor den lange rejsetid igen frustrerer passagererne, der dagligt oplever aflysninger og forsinkelser. For studerende Mie Bjerre er det ved at tage overhånd:

– Jeg kom for sent til undervisning fire gange i sidste uge, og den her uge har jeg nærmest givet op. Mandag var toget 16 minutter forsinket, i går måtte jeg vente halvanden time på Skodsborg og i dag er mit tog 25 minutter forsinket. Jeg er godt klar over, at DSB gør det så godt, de kan. Det er bare ikke godt nok. Det er på tide, at politikerne griber ind og prioriterer den her drift!, siger hun til MY DAILY SPACE.

Michael Andersen, der bor i Helsingør og arbejder i København er enig med Mie Bjerre i, at de konstante forsinkelser er ved at tage overhånd.

– Jeg ved godt, at det der skete i går med det sammenstød var forfærdeligt og ude at DSB’s hænder. Men det ændrer ikke på, at der skal til at ske noget. Jeg betaler over 1.200 kroner om måneden for mit pendlerkort. Jeg er altså en betalende kunde, og hvad får jeg for mine penge? Ja det er faktisk ikke et retorisk spørgsmål, jeg mener det faktisk. Det er hvertfald ikke service, der er pengene værd, siger han.

Kaos på Skodsborg station

LIGE NU: Kystbanetog rammer gravemaskine: – Folk slås om at komme med togbus, siger øjenvidneEt kystbanetog har tirsdag morgen ramt en gravemaskine.DSB oplyser ifølge DR, at "en håndfuld" passagerer er bragt til undersøgelse på hospitalet efter uheldet. Også gravemaskinens fører er kommet til skade, da han sprang ud af sit køretøj. Uheldet skete ved Klampenborg og vil give store forsinkelser det meste af morgenen.MY DAILY SPACE har en reporter på stedet: – Vi har fået at vide, at der bliver indsat togbusser, men der er ingen information om, hvor togbusserne kører fra. Folk skændes for at komme ud af toget. De står stuvet sammen, og vi er mange mennesker, der prøver at komme ind i den eneste togbus, der har vist sig på 50 minutter. Nogle mænd er kommet op at slås i et forsøg på at mase sig igennem. Flere mennesker tager taxa hjem eller videre, siger Camilla Filskov.Filskov fortæller, at frustrationen er til at føle på blandt passagererne.– Problemet er, at det er så dyrt at være pendler på Kystbanen – men servicen er så ringe. Det her sker så ofte, og havde det ikke være en traktor, så havde det sikkert være noget andet. Jeg har måtte ringe til mit arbejde og er nu rejsende på anden time. Det er jo ikke holdbart, siger pendler Marianne Petersen.– Det er jo rigtig fint, at vi har den her offentlige transport, den fungerer simpelthen bare ikke. Selvfølgelig kan der ske uheld, men at vi står 600 mennesker på en station og hverken ved fra eller til, så bliver man som pendler frustreret. Da jeg endelig fandt ud af, hvilken side af skinnerne, jeg skulle stå på, måtte jeg vente over 50 minutter på en togbus. Min tålmodighed er virkelig sat på prøve, og jeg tror næsten, at det er på tide at investere i en bil, siger pendler Mads Jepsen til MY DAILY SPACE.

Geplaatst door MY DAILY SPACE op dinsdag 14 november 2017

Trumps søn skrev med Wikileaks under valgkamp

Donald Trump Jr. udvekslede flere beskeder med hjemmesiden Wikileaks under den amerikanske valgkamp i 2016. Trump Jr. har siden selv fremlagt beskederne, der viser, at Wikileaks forsøgte at få hjemmesidens stifter, Julian Assange, udpeget som ambassadør i USA, efter Donald Trump blev valgt som præsident.

Særligt tidspunktet for korrespondancen er pudsig, for på samme tidspunkt offentliggjorde Wikileaks stjålne mails fra toppersoner hos Demokraterne under valgkampen i 2016, som udviklede sig til en skidt sag for kandidaten Hillary Clinton. Tidligere har den amerikanske efterretningstjeneste ment, at lækken til Wikileaks kom fra den russiske regering, men det har Assange afvist, skriver TV2.

· Mere fra samme kategori ·