Læs også:

Close
lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer, københavns politi, varetægtsfængsling, arm, partering

NEWS: Ubådssag: Armen fra Køge bugt blev holdt nede med strips og rørstykker

Nyheder  | 

Ubådssag: Armen fra Køge bugt blev holdt nede med strips og rørstykker · Holbæk får landets yngste borgmester nogensinde · Slagteren Ratko Mladic fra Bosnien får livstid · København indfører blomsterkrukker i stedet for betonklodser i terrorsikring · Ledende medarbejder i Dansk Journalistforbund sendt hjem efter anklager om seksuel chikane · 34-årig brandmand får fem års fængsel for påsatte brande · Gina er årets streamingsucces for DR – nu er hun færdig med sugardating

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Ubådssag: Armen fra Køge bugt blev holdt nede med strips og rørstykker

Tirsdag mente politiet at have nyt i ubådssagen efter fundet af en arm i Køge Bugt. Armen er blevet undersøgt af Retsmedicinsk Institut. Der er tale om venstre arm, og den lå frit i vandet og var holdt nede med rørstykker, svarende til dem, der blev fundet på benene af den dræbte journalist Kim Wall. Armen blev fundet cirka en kilometer fra det sted, hvor Kim Walls hoved og ben blev fundet. Det skriver TV2.

Peter Madsen er sigtet for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall. Han nægter drabet, men har erkendt at have parteret Kim Walls lig og derefter smidt hende over bord. Der er fremsat en ny sigtelse om anden seksuel omgang end voldtægt, og den nægter Peter Madsen.

Retssagen mod Peter Madsen er planlagt til at begynde i Københavns Byret den 8. marts, og der er afsat otte retsdage til sagen.

Se mere: Peter Madsen erkender partering af Kim Wall og ændrer forklaring på hendes død

Læs også: Ubådssagen: Politiet finder afgørende beviser i Køge Bugt

Se også: Københavns Politi skal undersøge arm fundet i Køge Bugt

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer, københavns politi, varetægtsfængsling, arm, partering
Armen er blevet undersøgt og menes at være Kim Walls. (Foto: /ritzau/)

Holbæk får landets yngste borgmester nogensinde

Efter lange seje forhandlinger hedder borgmesteren i Holbæk nu Christina Krzyrosiak Hansen. Den nye socialdemokratiske borgmester er kun 24-år, men har allerede 7 års erfaring inden for lokalpolitik.

Christina Krzyrosiak Hansen er også Holbæks absolutte stemmesluger med 5.494 personlige stemmer. Det skriver DR.

socialdemokratiet, venstre, dansk folkeparti, df, sf, alternativet, konservative, radikale, nye borgerlige, kristendemokraterne, politik, valg, afstemning, stemme, stemmer, kommunalvalg, regionsrådsvalg, politik, indland, danmark, frank jensen, mette frederiksen, holbæk, borgmester, yngste
Christina Krzyrosiak Hansen er den yngste borgmester nogensinde. (Foto: /ritzau/)

Slagteren Ratko Mladic fra Bosnien får livstid

I går blev den 74-årige Ratko Mladic idømt livstid for folkedrab og andre krigsforbrydelser i Bosnien i krigen i Bosnien-Hercegovina i 1992-1995.

Han kendes skyldig i ti af 11 punkter, herunder folkedrab og forbrydelser mod menneskeheden. Ifølge dommen førte Mladic “personligt” an i bombardementet og belejringen af hovedstaden Sarajevo, hvor 10.000 mennesker mistede livet. Han “bidrog betydeligt” til folkedrabet på omkring 8.000 muslimske mænd og drenge i Srebrenica i 1995, og derudover fandt dommeren det bevist, at Ratko Mladic “havde til hensigt at udrydde muslimer i Srebrenica”.

Massakren i Srebrenica, der skete i juli 1995, regnes som den værste krigsforbrydelse i Europa efter Anden Verdenskrig. Over 100.000 mennesker blev dræbt under krigen i Bosnien, mens millioner af andre blev sendt på flugt fra deres hjem. Det skriver Ritzau.

Læs mere: “Slagteren fra Bosnien” får sin dom i dag

ratko mladic, folkedrab, domstol, dom, menneskerettigheder, forbrydelser mod menneskeheden, drab, krig, bosnien, serbien, jugoslavien, fn, krigsforbryder, krigsforbrydelse, skyldig, dom, skyldig
Ratko Mladic blev kendt skyldig i ti ud af 11 anklager i sagen om hans forbrydelser under krigen i Bosnien i 1990’erne. (Foto: /ritzau/)

København indfører blomsterkrukker i stedet for betonklodser i terrorsikring

Københavns Kommune erstatter nu 60 grå og grove betonklodser, der fungerer som værn mod terror, med store solide plantekummer.

Der vil blive plantet farvestrålende stauder og forskellige grønne træer og buske i krukkerne. De første er allerede sat op på Højbro Plads og på Strøget ved Kongens Nytorv.

Der er der plantet magnoliatræer og japanske kirsebærtræer i, som vil pynte i bybilledet fra foråret af. Det skriver Københavns Kommune i et Facebook-opslag.

https://www.facebook.com/koebenhavnskommune/photos/ms.c.eJxFyLENACAMA7CPUEPShv7~;GAMIPBrKtkwqvMgauKET~_SOsjJgvaAFVvQHRGg2q.bps.a.1459747217411681.1073741993.437410226312057/1459747337411669/?type=3&theater

Ledende medarbejder i Dansk Journalistforbund sendt hjem efter anklager om seksuel chikane

En medarbejder i chefstilling er blevet suspenderet efter anklager om sexchikane og seksuelle krænkelser i Dansk Journalistforbund.

– Vi har sat en ekstern undersøgelse i gang, og vi har besluttet, at den pågældende medarbejder ikke skal komme på arbejde i den periode, undersøgelsen står på, siger næstformand Tine Johansen til Avisen.dk.

Dansk Journalistforbund har hyret en ekstern advokat til at undersøge anklagerne om sexchikane og krænkelser mod medarbejderen i forbundet. Allerede for to år siden, fik medarbejderen en sanktion for at have været sammen med en studentermedhjælper.

Direktør i Dansk Journalistforbund Linda Garlov nægter, at ledelsen havde kendskab til medarbejderens forhold til andre studentermedhjælpere eller andre sager om sexchikane, før der for ti dage siden blev rettet anklager mod den nu suspenderede medarbejder.

Læs også: #MeToo – kvinders overfaldshistorier trender på sociale medier

metoo, harvey weinstein, seksuel chikane, anklager, mænd, kvinder, dansk journalistforbund
En ledende medarbejder er blevet sendt hjem fra Dansk Journalistforbund efter anklager om seksuel chikane. (Foto: Pexels)

34-årig brandmand får fem års fængsel for påsatte brande

En 34-årig deltidsbrandmand fra Fjerritslev er kendt skyldig i 18 tilfælde af brandstiftelse. Han er blevet idømt fem års fængsel. Retten fandt det særligt skærpende, at der var tale om så mange brande, og at flere personer var i fare ved en af brandene. Det skriver DR.

Den 34-årige mand blev desuden frakendt retten til at arbejde som brandmand og han blev dømt til at betale 14 millioner kroner i erstatning for skaderne ved de brande, han blev dømt for at have påsat i marker, stråtækte huse, affaldscontainere, skure, lader, en fiskekutter og hedeområder. I alt er der vurderet skader for mindst 20,7 millioner kroner.

Den 34-årige har forklaret, at han kun havde brandmandsjobbet som indtægtskilde efter at have sagt sit job som VVS’er op. Derefter gik hans hus på tvangsauktion, mens parforholdet hang i en tynd tråd. Anklagemyndigheden mente, at manden havde økonomisk motiv til at starte de brande, som han selv var med til at slukke.

Den 34-årige ønsker at anke dommen til landsretten med krav om frifindelse.

brand, påsat, døm, brandmand, fjerritslev, brand, erstatning, skyldig, ødelæggelser, ild, økonomi, trængt, job,
En 34-årig brandmand er blevet dømt for at påsætte brande. (Foto: /ritzau/)

Gina er årets streamingsucces for DR – nu er hun færdig med sugardating

Gina Jaqueline skabte en mediestorm, da hun medvirkede i DR3-serien “Gina Jaqueline – en sugardaters fortælling”. I serien fortalte den 27-årige om, hvordan hun kommer i kontakt med velhavende mænd, som hun dater for penge. Serien er DR TV’s største streamingsucces i år med mere end 312.000 streamings, men nu fortæller seriens omdrejningspunkt, at hun er færdig med at sugardate.

Hun har nemlig fundet sig en kæreste.

– Jeg sugardater ikke længere og har egentlig ikke gjort det i lang tid. Jeg har fået en kæreste, som jeg har mødt igennem sugardating, så på den måde er det jo selvfølgelig lidt kontroversielt. Jeg havde slet ikke regnet med, at man kunne finde ægte kærlighed på de platforme. Men ikke desto mindre er det sket for mig, og jeg har aldrig været så forelsket før, lyder det fra en tydeligt glad Gina Jaqueline i Aftenshowet.

I serien fortæller Gina om to mænd, hun dater. Særligt en af dem “Advokaten” er den unge kvinde glad for. Om det er ham, der er blevet hendes udkårne melder historien dog ikke noget om. Til gengæld fortæller Gina, at hun er færdig med sugardating.

– Jeg kommer ikke til at sugardate igen. I og med at jeg har mødt min kæreste, har jeg fundet ud af, hvordan det rigtigt skal føles. Det har været en øjenåbner, siger hun.

Læs også: DR-program om sugardating skaffer flere brugere til datingsitet

https://www.instagram.com/p/Ba_7uZpDOf8/?taken-by=ginajaqueline

· Mere fra samme kategori ·