Læs også:

Close
nutella, opskrift, ferrero, kritik, smag, farve, skummetmælkspulver, farve, smag, smørepålæg, chokolade

NEWS: Opskriften på Nutella er blevet ændret

Nyheder  | 

Opskriften på Nutella er blevet ændret · Eks-formand for Liberal Alliances Ungdom risikerer fængsel · Briterne er gladere efter brexit · Trump blev præsident for et år siden i dag · Roskilde Banks ledelse frifundet · Minister fundet død efter anklager om upassende adfærd over for kvinder · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Opskriften på Nutella er blevet ændret

Hvis du synes, at din ynglingssmørepålæg Nutellaen er blevet lysere, så har du ret. Det er den tyske forbrugervagthund Verbraucherzentrales afdeling i Hamborg, der har opdaget, at noget ikke er som det plejer. Forskellen er, at den nye Nutella-opskrift indeholder 8.7 procent skummetmælkspulver mod tidligere 7.5 procent. Derfor er Nutella blevet lysere. Det skriver Berlingske.

Det italienske firma Ferrero, der producerer Nutella, har justeret opskriften på Nutella, uden at fortælle det til de mange millioner fans, der er over hele verden. Ferrero bliver nu kritiseret af Verbraucherzentrales for, uden at oplyse om det, at have øget indholdet af skummetmælkspulver i Nutella, og for ikke at svare på tiltale i opskriftssagen.

– Virksomheden ønsker tydeligvis ikke den store åbenhed i forhold til kunderne. Det er, hvad mange Nutella-spisere også oplever. Mange går ud fra, at Ferrero med den indholdsændring for alt i verden vil spare på indholdet. Skummetmælkspulver er normalt betydeligt billigere end kakaopulver. Om det så fører til en prissænkning for forbrugerne, det er for tidligt at sige, siger forbrugsvagthunden.

Apropos Nutella, prøv disse opskrifter: Verdens bedste Nutella-shake og Chokoladekage med Nutella-glasur – mums!

nutella, opskrift, ferrero, kritik, smag, farve, skummetmælkspulver, farve, smag, smørepålæg, chokolade
Opskriften på Nutella er blevet ændret. (Foto: All Over)

Eks-formand for Liberal Alliances Ungdom risikerer fængsel for chikane

En video på nettet kan sende tidligere næstformand for Liberal Alliance, Nicolai Oster, i fængsel for chikane og trusler, hvis Københavns Byret finder ham skyldig i en sag, der skal behandles på torsdag.

Sidste sommer så Nicolai Oster sig nemlig alvorlig sur på politiets indsats mod den organiserede hashhandel på Christiania og de betjente, der deltog i den. Det fik ham til at følge efter nogle betjente og filme dem om eftermiddagen 21. juni. Samtidig råbte han en lang række mindre pæne ord efter en navngiven politiassistent.

Oster henvendte sig også til en kvindelig uniformeret betjent foran Christiania og filmede hende med sin mobiltelefon. Samtidig gav han oplysninger om hendes bopæl, hendes børn og hendes Facebook-adresse.

– Det er nogle meget søde børn, du har. Det er en lille dreng og en lille pige, sådan rigtigt blonde. De ser ret søde ud. Ved de, hvad mor render rundt og laver? Er de stolte af dig?, sagde han blandt andet på videoen, der endte på nettet.

Nicolai Oster har tidligere erkendt, at han står bag videoen, og har erklæret, at det var ikke hans mening, at den skulle offentliggøres. Nicolai Oster stillede op for Liberal Alliance i Lyngby-Taarbæk Kommune ved kommunalvalget i 2013, men meldte sig ud af partiet efter sagen om chikanen. Det skriver Ritzau.

Læs mere: Ungdomspolitiker skal afhøres efter videochikane af Christiania-betjent

Sag om ungdomspolitikers chikane af Christiania-betjente, kan føre til fængsel. (Foto: Polfoto)

Briterne er gladere efter brexit

En undersøgelse viser, at briterne føler sig mere lykkelige efter brexit. Undersøgelsen er baseret på et indeks for livslykke og tilfredshed, og det er steget lidt efter briternes EU-folkeafstemning. Faktisk har de gennemsnitlige svar på spørgsmål om “livslykke, tilfredshed med tilværelsen og fornemmelse af meningsfuldhed” nået det højeste niveau siden 2011.

– En delvis forklaring på den tiltagende tilfredshed med tilværelsen kan være fremgangen i visse økonomiske nøgletal i Storbritannien, siger kontoret for national statistik, som henviser til, at ledigheden i dag er på det laveste niveau siden 1975.

De statistikere, der står bag undersøgelsen, påpeger, at følgerne af brexit ikke kendes endnu, selv om nedtællingen til Storbritanniens udtræden i marts 2019 er begyndt. Det skriver Berlingske.

brexit, england, briter, storbritannien, lykke, glæde, målinger,
Der er en lille smule mere lykke at spore i briterne, efter Brexit. (Foto: All Over)

Trump blev præsident for et år siden i dag

I dag er er det et år siden, at amerikanerne gik til stemmeurnerne og valgte den stenrige forretningsmand, Donald Trump, som deres næste præsident. Om man kan lide Trump eller ej, er der ingen tvivl om, at han har gjort et uudsletteligt indtryk på amerikansk politik.

Her er nogle af de artikler, vi har skrevet om den amerikanske præsident, en af verdens mest magtfulde mænd, gennem det seneste år.

Portræt af Donald Trump: Den evige entreprenør.

Læs mere om valgaftenen her: Donald Trump er godt på vej mod Det Hvide Hus og Donald Trump bliver Amerikas næste præsident

Læs også: Det har Donald Trump lavet de første 100 dage på magten og Hvad betyder Trumps dekreter om abort, indrejse og sundhedsforsikring?

Forstå sagerne: Derfor går sportsstjerner på knæ for at protestere mod Trump eller Derfor fyrer Trump kommunikationschef Scaramucci efter 10 dage eller hvad med; Hvad sker der med Trump, russerne og FBI?

Se også: Trump trækker USA ud af verdens klimaaftale – vil genforhandle og Trump afviser CNN-journalist og anklager mediet for at lave falske nyheder eller Trump opfinder angreb i Sverige

donald trump, usa, amerika, politik, præsident, jubilæum, valg, fejring, et år,
Donald Trump kan fejre sit første år på posten som USA’s præsident. (Foto: /ritzau)

Roskilde Banks ledelse frifundet

Østre Landsret mener ikke, at den tidligere ledelse og revision i Roskilde Bank er ansvarlige for de tab, banken led, da den kollapsede under finanskrisen. Det betyder, at blandt andre tidligere bankdirektør Niels Valentin Hansen og bestyrelsesformand Peter Müller går fri og ikke skal erstatte pengene, der gik tabt.

– Vi har ikke skullet forholde os til, hvorfor banken gik konkurs. Vi har skullet forholde os til, om ledelsen var erstatningspligtig, siger dommer Finn Morten Andersen i retten.

Det er det statslige selskab Finansiel Stabilitet, der har kastet sig ud i en stribe retssager, hvor institutionen kræver mere end tre milliarder kroner tilbagebetalt af chefer, bestyrelsesmedlemmer og revisorer i otte pengeinstitutter, der er gået ned.

Retssagen mod ledelsen i Roskilde Bank kommer efter pengeinstituttets spektakulære krak i 2008. I årene før finanskrisen havde banken en aggressiv vækst, men op til finanskrisen faldt banken fra hinanden og efterlod aktionærer og ikke mindst statens skraldeselskab, Finansiel Stabilitet, med enorme tab. Niels Valentin Hansen blev som tidligere mangeårig bankdirektør af mange anset for at være hovedårsagen til de enorme tab. Bestyrelsen blev opfattet som for svag til stoppe ham. Det skriver Ritzau.

roskilde bank, niels valentin, frifundet, frifindelse, roskilde bank, finanskrisen, finansiel stabilitet, retssag, retten, penge, økonomi, bankkrak, finanskrisen
Direktør Niels Valentin ankommer til retten. Han var anklaget som en af de primære årsager til krakket. (Foto: /ritzau)

Minister død efter anklager om upassende adfærd over for kvinder

Den 49-årige walisiske minister Carl Sargeant blev sidste fredag suspenderet fra sit parti på grund af flere beskyldninger fra kvinder om tilnærmelser og upassende adfærd.

Sargeant var minister i den walisiske regering med ansvar for lokalsamfund og børn. Han sagde selv, at han var uskyldig og ville tilbagevise anklagerne. Samtidig blev en undersøgelse af kvindernes beskyldninger sat i værk.

Carl Sargeant blev suspenderet sidste fredag og tirsdag blev han fundet død i sit hjem i Connah’s Quay i Flintshire. Carl Sargeant var gift og havde to børn. Det skriver Berlingske.

Carl Sargeant, carl sargeant, wales, walisisk, minister, politik, upassende, adfærd, undersøgelse, politik,
Den walisiske minister Carl Sargeant har taget sit eget liv efter anklager om upassende adfærd over for kvinder. (Foto: /ritzau)

Dagens billede

skyderi, kirke, texas, kirkeskyderi, døde, sårede, mindehøjtidelighed, mindes, ofre
Matthew Mata og Erika Gonzalez holder om hinanden ved en mindehæjtidelighed for ofrene for kirkeskyderierne i Texas i søndag. (/ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·