Læs også:

Close
Zara afsløres i skattespekulationer for over 4 milliarder

NEWS: Tyrkiske ZARA-syersker gemmer små breve i tøjet

Nyheder  | 

Tyrkiske ZARA-syersker gemmer små breve i tøjet · Paradise Papers: Større skattelysafsløring end Panama Papers · Texas-skytte blev skræmt væk af kirkegænger · 23-årig skudt i Esbjerg · Saudiarabisk prins død i helikopterstyrt

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tyrkiske ZARA-syersker gemmer små breve i tøjet

Flere kunder har fundet små breve syet ind i deres ZARA-tøj. Brevene kommer fra de tyrkiske syersker, der laver tøjet til butikken i Istanbul. De skriver brevene for at gøre opmærksom på, at de ikke har fået løn for det tøj, kunden lige har købt.

– Jeg har lavet det stykke tøj, du er ved at købe, men jeg er ikke blevet betalt for det, står der på mærkerne i tøjet, skriver nyhedsbureauet AP.

Syerskerne arbejder hos firmaet Bravo, der laver tøj til Zara, og fordi arbejderne ikke er blevet betalt de sidste tre måneder, lukkede virksomheden i weeekenden ned.

Zara afsløres i skattespekulationer for over 4 milliarder
ZARA har tidligere været i medierne på grund af skattespekulationer. Det kan du læse mere om her. (Foto: All Over)

 

Paradise Papers: Større skattelysafsløring end Panama Papers

Søndag aften indtog et nye begreb nyhedsfladen: Paradise Papers. Det handler om lækkede dokumenter (emails, låneaftaler og bankoplysninger) fra to advokatfirmaer i Bermuda, der afslører en lang række nye navne, der gemmer penge i skattely.

Paradise Papers beskrives som et større læk end Panama Papers, der kom frem i april sidste år.

På den lange, lange liste, der kommer fra advokatfirmaet Appleby og advokatfirmaet Asiaciti, er der 140 danske navne samt flere kendte personer og firmaer. I alt er der tale om 25.000 personer og firmaer fra 180 forskellige lande.

Blandt andet Facebook, engelske Dronning Elizabeth, Madonna og Bono fra U2 har gemt deres penge i skattely, og organisationen ICIJ (Consortium of Investigative Journalists) har fået fingrene i 13,4 millioner dokumenter med oplysninger om kunderne hos advokatfirmaet i Bermuda.

Dokumenterne går helt tilbage til 1950 og giver blandt andet indblik i:

  • Forretninger mellem USA’s handelsminister og Rusland
  • Storbritanniens dronning Elizabeth den 2.’s 84 millioner store investering i to hemmelige fonde på Caymanøerne og Bermuda, hvor der er skattely
  • Den canadiske premierminister Justin Trudeaus medarbejder Stefen R. Bronfmans medvirken til at sende penge i skattely, så myndighederne ikke kunne finde dem
  • Apple, Nike og Ubers globale opsætning af virksomheder for at kunne optimere deres skatteplanlægning
  • Madonnas investering i aktier i et medicinsk forsyningsselskab
  • U2s Bonos investering i et selskab på Malta

Du kan blandt andet læse mere hos DR, som er en del af den gruppen af undersøgende journalister, der har lækket dokumenterne.

Dronning Elizabeth er en af de mange personer, der dukker op i de lækkede dokumenter om skattely: Paradise Papers. (Foto: /ritzau/)
Dronning Elizabeth er en af de mange personer, der dukker op i de lækkede dokumenter om skattely: Paradise Papers. (Foto: /ritzau/)

 

Texas-skytte blev skræmt væk af kirkegænger

26 blev dræbt under skyderi i en kirke i Texas søndag, før gerningsmanden blev jaget væk af en mandlig kirkegænger. Det fortæller Texas’ afdeling for offentlig sikkerhed på et pressemøde.

Under en morgengudstjeneste i baptistkirken i Sutherland Spring mødte en sortklædt mand i skudsikker vest op og begyndte at skyde omkring sig med en riffel. Flere blev ramt, men det kunne måske være gået meget værre, hvis ikke en lokal mand var gået til modangreb med sin egen riffel.

Herefter flygtede gerningsmanden, som senere blev fundet død, ramt af skud, i sin flugtbil.

Politiet ved endnu ikke, om det er skud fra den lokale mand, gerningsmanden selv eller andre, der har dræbt Texas-skytten.

Læs mere på tv2.dk.

Borgere tænder lys for ofrene ved skyderiet i Sutherland Springs i Texas. (Foto: /ritzau/)
Borgere tænder lys for ofrene ved skyderiet i Sutherland Springs i Texas. (Foto: /ritzau/)

 

En 23-årig mand fra Esbjerg ramt af skud

Søndag aften blev en 23-årig mand skudt i Esbjerg og bragt på hospitalet, hvor han er blevet opereret.

Det skriver tv2.dk.

Han er nu uden for livsfare. Syd- og Sønderjyllands politi ønsker ikke at kommentere på gerningsmand, -sted eller motiv.

politi, blå blink
Det vides ikke, hvor, hvorfor eller af hvem, den 23-årige mand blev skudt i Esbjerg. (Foto: /ritzau/)

 

Saudiarabisk prins død i helikopterstyrt

En helikopter styrtede søndag med blandt andre en saudiarabisk prins ombord. Han og syv andre passagerer omkom i ulykken, der skete i det sydlige Saudi-Arabien. Det skriver /ritzau/.

Den dræbte prins, Mansour bin Muqrin, var viceguvernør i provinsen Asir og nevø til kong Salman, og hans død bekræftes af det saudiarabiske udenrigsministerium. Det står endnu uklart, hvorfor helikopteren styrtede ned.

 

· Mere fra samme kategori ·