Læs også:

Close
new york, terror, lastbil, truck, terrorangreb, døde, sårede, is, usa, amerika, terrorist, gerningsmand, ofre

NEWS: Flere døde og sårede efter terrorangreb i New York

Nyheder  | 

Flere døde og sårede efter terrorangreb i New York · Bandemedlem dræbt ved skyderi · Flere kræftlæger mistænkes for sjusk med patienter · Kvinde fra Hellerup tiltalt for at hyre lejemorder · Valgplakat udløser eksklusion af DF-kandidat · Politikere vil overvåge elevers computere for at bremse snyd

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere døde og sårede efter terrorangreb i New York

I går aftes dansk tid kørte en 29-årig gerningsmand sin lejede firhjulstrækker ind på en cykelsti ved West Side Highway på Manhattan i New York. Her ramte han gående og cyklister. Mindst otte er døde og 12 sårede efter angrebet. Efter omkring 100 meters kørsel kolliderer han med en skolebus, hvor to voksne og to børn bliver sårede.

Efter sammenstødet med bussen steg gerningsmanden ud af bilen, tilsyneladende med to håndvåben, hvor en betjent konfronterede ham og skød gerningsmanden i maven, og uskadeliggjorde ham dermed. Gerningsmanden blev efterfølgende kørt på hospitalet, hvor det blev fastslået, at hans våben var en paint– og hardballpistol.

Ifølge amerikanske medier, har gerningsmanden rødder i Uzbekistan, og har boet i USA siden 2010. Manden har eftersigende sagt “Allahu Akbar – Gud er stor” da han trådte ud af bilen. Det anslås, at han handlede alene og ikke er en del af et større angreb.

To timer efter angrebet konstaterede New Yorks borgmester Bill de Blasio, at der var tale om et terrorangreb. Den melding blev bekræftet sent i går aftes fra præsident Donald Trump. Det skriver DR.

new york, terror, lastbil, truck, terrorangreb, døde, sårede, is, usa, amerika, terrorist, gerningsmand, ofre
Flere døde og sårede efter terrorangreb i New York. (Foto: /ritzau/)

Bandemedlem dræbt ved skyderi

Omkring klokken 19.15 tirsdag aften var der et skyderi ved et hostel på Nørrebro i København. Her blev et bandemedlem dræbt og to andre såret af skud. Den ene mand er i kritisk tilstand, men stabil, den anden er sluppet med mindre skader. Der er endnu ingen anholdte.

– Det, vi godt kunne tænke os at få at vide fra offentligheden, er, om der er nogle, som kan hjælpe os med oplysninger i sagen. Det kan være køretøjer, der er kørt væk i høj fart eller folk, der er løbet derfra i tidsrummet mellem 19.10 og 20 minutter frem, siger vicepolitiinspektør Dannie Riise.

Politiet vil endnu ikke sige, hvilken bande de tre er medlemmer af, men ifølge DR Nyheder, er der tale om medlemmer fra en gruppering i Mjølnerparken, som lige nu er i åben krig med Nørrebro-banden Loyal to Familia.

skyderi, mjølnerparken, nørrebro, bande, bandeskyderi, bandemedlemmer, dræbt, såret, politi, københavn, bandekonflikt
Et bandemedlem er dræbt og to sårede efter skyderi i Mjølnerparken. (Foto: /ritzau/)

Flere kræftlæger mistænkes for sjusk med patienter

Lægesjusk gjorde, at 21 kvinder blev undersøgt og erklæret raske for brystkræft på Regionshospitalet Viborg, selvom senere undersøgelser viste, at kvinderne havde brystkræft. Nu viser en ny undersøgelse, at endnu en læge kan have sjusket med undersøgelsen af seks patienter. Det skriver DR Østjylland.

Det drejer sig nu om en overlæge fra Regionshospitalet i Viborg, som mistænkes for at have sjusket med kræftundersøgelser. Lægen var ansat i Randers, før han kom til Viborg, og derfor har hospitalet i Randers gennemgået samtlige brystkræftundersøgelser fra de seneste ti år. Her er det kommet frem, at også denne læge kan have sjusket, og derfor har hospitalet nu sendt breve ud til seks kvinder, der blev undersøgt af denne læge.

Læs også: Videoguide: Sådan passer du bedst på dine bryster

mammografi, brystkræft, brystcancer, cancer, undersøgelse, læge, sjusk, lægesjusk, viborg, randers,
Sjusk med mammografier har ført til omdiagnosticering af flere kvinder med brystkræft. (Foto: /ritzau/)

Kvinde fra Hellerup tiltalt for at hyre lejemorder

Ifølge politiet har en kvinde fra Hellerup betalt for at få en mand myrdet. Angiveligt instruerede hun lejemorderen i at huske lyddæmper, og understregede, at det var “meget vigtigt”, at offeret blev dræbt i første forsøg. Det skriver Politiken.

Den 58-årige kvinde havde ifølge politiet, både forberedt, bestilt og betalt for et mord på en mand, hun kender. Ifølge politiet havde hun fundet en hjemmeside på “the dark web”, og internetadressen hun bestilte mordet på, så ud til at være styret af den tjetjenske mafia. Hun brugte en TOR-browser, som er krypteret og svær at spore, tog kontakt, og udfyldte en bestillingsformular med en række oplysninger om sit offer.

Hun uploadede et billede af manden, hun ville have dræbt, samt instrukser i, hvordan snigmorderen kunne nærme sig mandens bopæl uden at blive set. Mordet blev dog aldrig udført.

Kvindens sag skal for retten til december, og politiet kræver mindst fire års fængsel for forsøg på manddrab. Anklagemyndigheden vil også kræve, at kvinden, der er udlænding, udvises fra landet og nægtes at rejse ind i Danmark igen.

Skør verden: Mafiaboss bestiller drab på datter efter forhold til betjent

En kvinde er tiltalt for at bestille og betale for en snigmorder. (Foto: All Over)

Valgplakat udløser eksklusion af DF-kandidat

DF’ers valgslogan gik over stregen, og nu er DF-kandidat i Solrød, Per Hauge, fortid i partiet.

– Hvorfor bruge din stemme på den uægte vare = nr. 1 og 2 på DF liste, når du med byrådsmedlem Per Hauge – nummer 3 på listen kan få den ægte lokalpolitiker, lyder Per Hauges slogan på valgplakaten.

Det ordspil blev for meget for Jens Fiskbæk, formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Solrød og øverst på DF-listen ved kommunalvalget. Han tog derfor fat i Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, hvor man besluttede at ekskludere Per Hauge med omgående virkning for illoyalitet.

Det er for sent at lave kandidatlisterne om, og derfor kan Per Hauge fortsat blive valgt ind i byrådet, men det bliver ikke for Dansk Folkeparti.

Se også: Anna Mee Allerslev er ude af politik og efterlader radikal valgkamp usikker

per hauge, df, dansk folkeparti, kommunlavalg, eksklusion, ekskludering, politik, lokalpolitik,
Per Hauge vil stadig være på stemmesedlen for Dansk Folkeparti, men han stiller ikke op for partiet efter ekslusion. (Foto: /ritzau/)

Politikere vil overvåge elevers computere for at bremse snyd

En stor gruppe politikere og gymnasielærerne lægger op til, at det skal være muligt at bruge overvågningsprogrammer i indsatsen mod elevers eksamenssnyd på landets gymnasier. Det skriver Berlingske.

Programmerne, der installeres på computerne til eksamen og fjernes efterfølgende, kan afsløre, om eleven bevæger sig ind på forbudte hjemmesider eller kommunikerer med andre uden for eksamenslokalet, mens prøven står på.

– Vi skal hjælpe gymnasierne med løsninger, som ligner dem, man har på de videregående uddannelser. I dag er det meget få gymnasier, der arbejder med tekniske løsninger for at bekæmpe snyd. Indsatsen mod snyd kommer formentlig til at kræve nogle tekniske løsninger, som vi skal drøfte i regeringen og forligskredsen, siger undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Ministeren understreger, at intet er afgjort endnu, men allerede nu tegner der sig politisk opbakning til, at gymnasierne kan benytte sig af overvågningsprogrammer.

Læs også: Minister vil lade gymnasier tjekke elevers computere

firma, fixminopgave, service, snyd, virksomhed, skole, eksamen, opgaver, betaling, gymnasie, hhx, htx, ungdomsuddannelse, 12-tal, studier, studerende, elever, frederiks drews
Politikere og gymnasielærere åbner op for muligheden for at kunne overvåge elevers computere under eksamen, for at forhindre snyd. (Foto: Polfoto).

· Mere fra samme kategori ·