Læs også:

Close
vil have skilsmisseforældre i rådgivning, socialdemokratiet, venstre, dansk folkeparti, df, sf, alternativet, konservative, radikale, nye borgerlige, kristendemokraterne, politik, valg, afstemning, stemme, stemmer, kommunalvalg, regionsrådsvalg, politik, indland, danmark, frank jensen, mette frederiksen

NEWS: Status på kommunalvalget: Socialdemokratiet størst – Venstre og DF går tilbage

Nyheder  | 

Status på kommunalvalget: Socialdemokratiet størst – Venstre og DF går tilbage · Arm fundet i Køge Bugt undersøges i dag · Tiden er ved at løbe ud for besætning i forsvundet argentinsk ubåd · Dokumentar om Helle Thorning Schmidts mand går viralt · “Slagteren fra Bosnien” får sin dom i dag · Hackere stjæler oplysninger om 57 millioner Uber-brugere · Lykkerus i Zimbabwe: Mugabe trækker sig · Jorden har besøg fra en anden stjerne

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

socialdemokratiet, venstre, dansk folkeparti, df, sf, alternativet, konservative, radikale, nye borgerlige, kristendemokraterne, politik, valg, afstemning, stemme, stemmer, kommunalvalg, regionsrådsvalg, politik, indland, danmark, frank jensen, mette frederiksen
Kommunalvalget var en socialdemokratisk sejr. Her ses partiets formand Mette Frederiksen. (Foto: /ritzau/)

Status på kommunalvalget: Socialdemokratiet størst – Venstre og DF går tilbage

Det kommunale danmarkskort er blevet mere rødt end blåt i nat. Socialdemokratiet har nemlig cementeret sin position som Danmarks største kommunale parti med fremgang ved gårsdagens kommunalvalg. Det skriver Ritzau.

 • På landsplan sidder Socialdemokratiet på 32,4 procent af stemmerne, og kan øge antallet af byrådsmedlemmer fra 773 mod 842.
 • Venstre går til gengæld tilbage med 3,5 procentpoint, men forbliver fortsat det næststørste parti med 23,1 procent af stemmerne. Venstre mister 79 pladser i byråd landet over og har nu 688 mandater.
 • Også Dansk Folkeparti gik tilbage fra 10,1 procent af stemmerne i 2013 til 8,8 procent efter valget i går. Det er en tilbagegang på 1,3 procentpoint og 32 mandater til nu 223 mandater.
 • De Konservative er lige akkurat større end DF med 225 mandater.
 • SF gik en lille smule frem fra 5,6 procent af stemmerne i 2013 til nu 5,7 procent. Det bliver til en fremgang på 10 mandater.
 • De Radikale går lidt tilbage fra 4,8 til 4,6 procent, men kan alligevel notere en fremgang fra 62 til 80 mandater.
 • Enhedslisten går fra 6,9 til nu 6,0 procent og taber 17 pladser.
 • Til gengæld får Alternativet, som er med ved kommunalvalget for første gang, 2,9 procent af stemmerne. Det kan veksles til 20 pladser i kommunalbestyrelserne.
 • Dermed er Alternativet større i kommunerne end Liberal Alliance, der gik tilbage fra 2,9 procent ved kommunalvalget i 2013 til nu til 2,6 procent i går. Takket være valgforbund får Liberal Alliance alligevel flere mandater med 29 mod 33 efter sidste valg.
 • Nye Borgerlige, der havde sin debut i kommunalvalget fik 0,9 procent af stemmerne, og det giver dem et enkelt mandat.
 • Kristendemokraterne fik 0,5 procent af stemmerne, hvilket giver ni pladser.

Af de mere opsigtsvækkende resultater, er landets største kommune, København, hvor overborgmester Frank Jensen fik fik fire år mere, Alternativet stormede ind og DF mistede sin første borgmesterpost i kommunen.

I Frederiksberg Kommune blev det bevist, at hver en stemme tæller, da kun 168 stemmer sikrede, at De Konservative kunne fortsætte 108 års foreløbig ledelse i kommunen.

Du kan se, hvordan stemmerne og borgmesterkæderne fordeler sig over hele landet, her.

socialdemokratiet, venstre, dansk folkeparti, df, sf, alternativet, konservative, radikale, nye borgerlige, kristendemokraterne, politik, valg, afstemning, stemme, stemmer, kommunalvalg, regionsrådsvalg, politik, indland, danmark, frank jensen, mette frederiksen
Frank Jensen får fire år mere som overborgmester i landets største kommune, København. (Foto: /ritzau/)

Københavns Politi skal undersøge arm fundet i Køge Bugt

Tirsdag eftermiddag fandt dykkere en arm i vandet ved Køge Bugt. Politiet mener, at den kan have forbindelse til ubådssagen. Københavns Politi gjorde fundet i samarbejde med Forsvarets dykkere. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

– Vi har endnu ikke fastslået om der er tale om en højre eller venstre arm, eller hvem armen tilhører. Men vi arbejder ud fra, at den hidrører fra ubådssagen, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Armen er dukket op nær den rute, som har været efterforsket i forbindelse med ubådssagen. Den vil blive undersægt på Retsmedicinsk Institut i dag. Indtil da har Københavns Politi ikke yderligere kommentarer i sagen.

Peter Madsen er fortsat sigtet for drabet på den svenske journalist Kim Wall, efter at han sejlede ud med hende i ubåden Nautilus om aftenen den 10. august. Han nægter sig stadig skyldig i drabet, men har efter et par skiftende forklaringer erkendt, at Kim Wall døde som følge af en ulykke ombord på ubåden, og at han efterfølgende parterede hende og “begravede hende til søs.”

Retssagen mod Peter Madsen forventes at begynde den 8. marts.

Se mere: Peter Madsen erkender partering af Kim Wall og ændrer forklaring på hendes død

Læs også: Ubådssagen: Politiet finder afgørende beviser i Køge Bugt

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer, københavns politi, varetægtsfængsling,
Politiet gør nyt fund i Køge Bugt i forbindelse med ubådssagen. (Foto: /ritzau/)

Tiden er ved at løbe ud for besætning i forsvundet argentinsk ubåd

Den argentinske ubåd “San Juan” med en besætning på 44 mennesker, har været forsvundet i seks dage. Tiden er knap, for hvis besætningen stadig er i live, så løber de tør for ilt inden for det næste døgn. Det skriver TV2.

Skibe og fly leder efter ubåden lige nu. Mandag troede redningsholdet, at de havde opfanget bankelyde fra den forsvundne ubåd, men lydene viste sig at være naturlige lyde fra havet. En dansk flådeofficer med erfaring fra ubådssejlads vurderer, at der er så mange ubekendte faktorer, at det er umuligt at vurdere chancen for at redde besætningen:

– Hvis ubåden ligger på havbunden på 100–200 meters dybde, så har besætningen stadig en chance, hvis man kan opfange bankelyde og lokalisere ubåden. Men hvis den er gået til bunds på en dybde over 500–600 meter, så er der risiko for, at skroget er kollapset. Så er det allerede for sent, siger Kenneth Øhlenschlæger Buhl fra Forsvarsakademiet.

eftersøgning, argentina, san juan, ubåd, forsvundet, hav, vand,
Børnetegninger af den forsvundne ubåd San Juan er hængt op på hegnet foran flådebasen i Mar del Plata, Argentina. (Foto: /ritzau/)

Dokumentar om Helle Thorning Schmidts mand går viralt

En BBC-dokumentar viser et klip, hvor Helle Thorning-Schmidt fraråder sin mand at udtale sig i et afgørende øjeblik på den britiske valgaften.

– Hvad laver du? Spørger Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt sin mand, Stephen Kinnock.

– Det ved jeg ikke, svarer han.

– Hvorfor gør du det her? Hvad har du tænkt dig at sige? Du ved ikke noget endnu, fortsætter Thorning afdæmpet.

Helle Thorning-Schmidt spillede en vigtig rolle i Stephen Kinnocks kampagne, da han genopstillede til underhuset i det britiske parlament. I klippet kan du se Helle Thorning forsøge at få hendes mand til at moderere sin udtale om valgresultatet til pressen. Den tidligere statsminister rådgiver ud fra egen erfaring, efter hun ved kommunalvalget i 2013 var lidt for hurtig til at offentligt erkendte partiets nederlag. Det viste sig nemlig senere, at Socialdemokratiet slet ikke havde fået så dårligt et valg.

Klippet fra den britiske valgaften er efterfølgende gået viralt, og flere briter hylder den forhenværende danske statsminister for sin indblanding på Twitter. Se klippet her hos The Independent.

helle thorning schmidt, steven kinnock, labour, valg, england, storbritannien, video, viral, spin, politik, gode råd, parlament,
Helle Thorning Schmidt roses af briter efter viral video. (Foto: /ritzau/)

“Slagteren fra Bosnien” får sin dom i dag

I dag ventes FN’s Krigsforbryderdomstol for Det Tidligere Jugoslavien at fælde dom over en af hovedpersonerne i krigen i Bosnien i 1990’erne. Der er tale om Ratko Mladic, også kaldet slagteren fra Bosnien, som er den sidste af krigens hovedpersoner. Det skriver DR.

Krigen i Bosnien brød ud i 1992, da EU anerkendte den tidligere jugoslaviske republik Bosnien, som en uafhængig stat. Det udløste massakrer, massevoldtægter og nedbrændinger af byer fra den bosnisk-serbiske hærs side og fra militser fra Serbien. Krigen varede i tre år og blev den mest blodige konflikt i Europa siden Anden Verdenskrig med 100.000 dræbte og millioner på flugt.

Efter 16 år på flugt, blev den nu 74-årige Mladic fanget i 2011. Under krigen var han militærleder af de bosniske serbere, der blandt andet gennemførte tre et halvt års belejring af Sarajevo og mord på omkring 8000 ubevæbnede drenge og mænd ved byen Srebrenica i sommeren 1995. Han er derfor anklaget for blandt andet folkemord og forbrydelser mod menneskeheden.

ratko mladic, folkedrab, domstol, dom, menneskerettigheder, forbrydelser mod menneskeheden, drab, krig, bosnien, serbien, jugoslavien, fn, krigsforbryder, krigsforbrydelse
I dette billede fra 1994, står den serbiske general Ratko Mladic (th) ude foran FN’s hovedkvarter i Sarajevos lufthavn. (Foto: /ritzau/)

Hackere stjæler oplysninger om 57 millioner Uber-brugere

Uber oplyser, at det blev hacket i slutningen af 2016, hvor to hackere skaffede sig adgang til personlige oplysninger hos 57 millioner brugere og chauffører. Gerningsmændene fik navne, mailadresser og telefonnumre ud af Ubers brugere og chauffører. Det skriver Ritzau.

Uber ramt af hackerangreb. (Foto: Polfoto)

Lykkerus i Zimbabwe: Mugabe trækker sig

– Jeg, Robert Mugabe, træder hermed tilbage som præsident for Zimbabwe med omgående virkning.

Disse ord har ført til glædesfest i Zimbabwes gader. Den 93-årige præsident Robert Mugabe har nemlig trukket sig fra posten efter 37 år på magten. Gennem de seneste dage har Mugabe haft flere frister, for at trække sig fra magten frivilligt, men har set stort på det. Der var derfor frygt for, at det ikke ville blive en fredelig magtoverdragelse i det sydafrikanske land.

Landets hærchef, Constantino Chiwenga er Zimbabwes nye helt, fordi han i sidste uge satte Robert Mugabe i husarrest, efter at den nu forhenværende præsident havde fyret sin vicepræsident, Emmerson Mnangagwa, for at gøre plads til, at sin kone, den upopulære Grace Mugabe, kunne overtage præsidenposten efter hans død.

Det blev mødt med stor vrede fra både militæret og befolkningen, og konsekvensen blev, at Robert Mugabe i dag blev nødt til at trække sig. Emmerson Mnangagwa vil nu blive taget i ed som Zimbabwes næste præsident inden for de kommende to døgn. Han vil blive siddende på posten indtil 2018, hvor befolkningen skal til valg, oplyser Reuters og DR.

robert mugabe, grace mugabe, kup, militærkup, militær, præsident, vicepræsident, præsidentembede, afrika, korrupt, korruption, husarrest
Fest i gaderne, efter Zimbabwes præsident gennem 37 år, Robert Mugabe, er trådt tilbage fra posten. (Foto: /ritzau/)

Jorden har besøg fra en anden stjerne

Vores solsystem har haft besøg af en interstellar asteroide. Den vil være rejst igennem systemet i 2019. Det var Pan-STARRS 1-teleskopet i Hawaii, der opdagede det pudsige objekt, der viste sig, at være fra et andet sted end vores solsystem, og asteroiden er noget helt andet, end astronomerne har set før.

– Vi har fundet et hurtigt roterende objekt, der mindst er på størrelse med en fodboldbane, som skifter dens lysstyrke på dramatisk vis, siger forskningsleder Karen Meech.

Det aflange, cigarformede objekt har et brændt rødligt skær efter millioner af års udsættelse for kosmiske stråler. Den har højst sandsynligt et stort indhold af metaller om drejer i sin egen akse, omkring hver 7.3 timer. Asteroiden er ti gange længere end den er bred, og den form er aldrig blevet spottet før. Rumobjektet har også fået kælenavnet “Oumuamua”, der er hawaiiansk og betyder, “en budbringer, der rækker ud fra en fjern fortid”.

Astronomer ved, at vores solsystem har spyttet kometer og asteroider ud i universet, da det blev dannet, og der er ingen grund til at tro, at andre planetsystemer ikke vil gøre det samme. Derfor kan Oumuamua bære hemmeligheder om, hvordan andre solsystemer har udformet sig.

· Mere fra samme kategori ·