Læs også:

Close
houzz keramik

Keramisk kærlighed: 10 forskellige måder at indrette med keramik

Bolig  | 

Keramik i alle afskygninger er populært igen, og man mikser gerne antikke fund med moderne versioner. Bliv inspireret her

Af: Trine Hav Christensen, Houzz.dk

For et par år siden forbandt man ofte keramik med 1970’ernes tunge og indimellem lidt kluntede brugskunst. Men i takt med at keramikken atter er blevet populær i boligindretningen, ser vi lige pludselig på stentøjet med friske øjne. Og heldigvis for det. Keramik er nemlig et taknemmeligt værktøj i indretningen, da den kan bruges til at fremhæve en farvehistorie og samtidig skaber tekstur og hygge.
Miks gerne dine keramikfund med nye varianter – alfa omega er en gennemtænkt farvehistorie og smukke opstillinger.

Overvej din farvehistorie

Med lidt kreativ snilde kan du lave en opstilling af nye og gamle keramikvaser på dit sidebord i stuen eller soveværelset. For at give et mere samlet og overvejet udtryk kan det være en god idé at udtænke en farvehistorie. Her er farverne f.eks. blå, hvid, grøn og gul. Ved at bruge et moderne møbel i lys træ fremstår keramikken straks mere nutidig, og du risikerer dermed ikke et forældet udtryk.

Fersk uskyld med porcelæn

Når man nævner keramik, tænker mange måske automatisk på rustikke, glaserede vaser fra 70’erne. Og selv om disse er smukke og nævneværdige, findes der faktisk mange andre typer keramik, som er værd at nævne. Denne lille opstilling har en fersk uskyld og kunne meget vel være u-glaseret porcelæn. Keramikken i samspil med trækommoden og de andre elementer i rummet giver en stemning af retro fra både 50’erne og 70’erne.

Skab sammenhæng i rummet

Keramik kommer i et væld af farver og er dermed den perfekte måde at skabe sammenhæng i rummets farvehistorie. Her har man valgt at fremhæve stolens mosgrønne farve med keramikvaser i forskellige grønne nuancer. Keramikkens rustikke udseende passer perfekt til murstensvægge, så lad dem gerne komme i centrum ved at lave en lille opstilling som denne.

En klynge af rustikke mønstre

Spisebordet kan være lidt svært at indrette, og vi ender derfor ofte med at dekorere med et fad eller et par lysestager. En klynge af rustikke, mønstrede keramikvaser skaber et kunstnerisk og personligt udtryk. Resten af rummets indretning kan sagtens forblive helt enkelt og moderne – keramikken sørger for et islæt af varme og hygge.

Lille overvejelse, stor forskel

Kaminer som denne er muligvis mere almindelige i lande som England, men reglen er den samme, når man dekorerer en hylde eller lignende. En samling af keramik er en klassisk vinder, og det er lettere, end man umiddelbart tror. Find en farvehistorie, som komplimenterer paletten i rummet – og miks gerne matte og skinnende overflader med teksturer og mønstre. Overvej herefter opsætningen af størrelserne, f.eks. højere elementer i siderne og lavere i midten som her.

Skulpturelle, enkle former

I sammensætningen af keramikvaser kan du sagtens slippe afsted med at mikse nye og antikke fund. Her kan det være effektfuldt at vælge en stilretning, f.eks. enkle, slanke former som disse. Keramik er desuden et naturmateriale, så det står smukt sammen med træskulpturer – og lysestager.

Fremhæv rummets detaljer

Hvis din spisestue præges af en lettere eklektisk samling af mønstre, teksturer og billeder, kan du fortsætte stemningen med smukke keramikvaser. Brug vaserne til at gengive rummets dominerende farver, former og teksturer. Du vil blive overrasket over, hvor nemt keramik smelter ind i rummet.

Keramik i små klynger

Den skandinaviske, lyse spisestue fungerer som det perfekte baggrundslærred for diskrete keramikvaser i pastelfarver. Vasernes farver gengives i de lyse billeder over trækommoden – og man har valgt at samle keramikvaserne i små klynger for at skabe mere ro i det samlede udtryk.

Boho-undertoner

I den bohemeinspirerede sammensætning er de vilde blomster fra haven vigtige. Hvis du er heldig, kan du finde lignende keramikvaser til billige penge i antikforretninger og på markeder. Miks udtrykket med gamle glasflasker på dit mørke træbord.

Danskernes flair for keramik

Hvis man vil lave en lille opstilling med smuk keramik, kan det betale sig at mikse antikke fund med moderne, nutidige elementer. Danskerne er fantastisk dygtige til at lave tidløse og spændende keramik.

Produkter
houzz
Læs også:
houzz bambus

· Mere fra samme kategori ·