Læs også:

Close
claus moffe nielsen, cannabis, cannabisolie, olie, sygdom, helbredelse, alternativ medicin, medicin, dom, retssage, cannabiscenter, narko

NEWS: Familiefar dømt for at sælge cannabisolie

Nyheder  | 

Familiefar dømt for at sælge cannabisolie · Mand død efter tumult med politiet: “voldsom oplevelse” fortæller øjenvidne · Sverige beslutter, at Gud ikke er en mand · Kendt fodboldspiller idømt ni års fængsel for gruppevoldtægt · Enhedslisten og Alternativet kritiseres for valg af borgmesterposter i København · Tidligere socialdemokratisk minister er ny chefredaktør på Børsen · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Familiefar dømt for at sælge cannabisolie

Torsdag blev Claus “Moffe” Nielsen idømt et år og seks måneders fængsel af Retten i Holbæk, for ulovligt salg af cannabisolie. De seks måneder af straffen er ubetinget, men fordi Moffe allerede har været varetægtsfængslet i to måneder, og der dermed kun er fire måneder tilbage af afsoningen, er der gode chancer for, at han kan afsone resten af straffen derhjemme med en fodlænke på, vurderer forsvareren ifølge DR.

Claus “Moffe” Nielsen har solgt cannabisolie til syge mennesker, hvilket er ulovligt i Danmark. Han blev dømt efter den hårde narkobestemmelse, og selvom han ikke er tilfreds med det, vil han ikke anke sagen, da han ikke ønsker at trække forløbet længere ud. Flere har støttet Claus “Moffe” Nielsen gennem forløbet, og han kom ud af retssalen til jubel og klapsalver, efter at have modtaget sin dom, og hovedpersonen selv var tydeligt rørt, da han kom ud af retten.

– Min dom er lidt, som jeg havde regnet med, men jeg er bare så glad for, at min kone ikke skal i fængsel, og at børnene ikke skal undvære deres mor, siger han, med henvisning til at hans hustru også blev kendt skyldig i sagen, men kun fik en betinget fængselsstraf på seks måneder.

Moffes ambition er nu, at arbejde med forretningsplanen til et cannabiscenter, som han vil starte op i 2018. Tre medhjælpere er også blevet dømt i sagen. Én af medhjælperne har fået en betinget fængselsstraf på seks måneder, men de to andre fik fem måneders betinget fængsel. Ingen af dem ønsker at anke dommen.

claus moffe nielsen, cannabis, cannabisolie, olie, sygdom, helbredelse, alternativ medicin, medicin, dom, retssage, cannabiscenter, narko
Familiefar dømt for at sælge cannabisolie. (Foto: All OVer)

Mand død efter tumult med politiet: “voldsom oplevelse” fortæller øjenvidne

Politiklagemyndigheden har startet en undersøgelse, der skal klarlægge, hvad der skete med en tvangsudsendt 34-årig mand fra Algeriet, da han blev sat på et Air France-fly mod Paris fra Københavns Lufthavn den 20. november. TV2 har talt med øjenvidnet Michael Thorvaldsson, der fortæller, at han kunne høre en mand på rækken lige foran beklage sig højlydt.

– Der sidder to politibetjente ovenpå manden, mens en tredje betjent også forsøger at holde ham nede. Det er en hårdhændet behandling, og det gør åbenlyst ondt på manden. Manden råber og skriger, og jeg vil derfor se, hvad der foregår. Da jeg kigger frem mellem stolerækkerne, får jeg at vide, at jeg skal gå væk derfra. Politibetjentene gik virkelig til den, siger Michael Thorvaldsson.

Han fortæller videre, at kort efter blev manden slæbt væk fra sit sæde ved flyvinduet, og lagt i mellemgangen.

– En passager råber, om der er en læge til stede. En læge kommer hurtigt hen til manden og begynder at give ham kunstigt åndedræt og yde førstehjælp. Efter et stykke tid bliver manden lagt på en båre, får iltmaske på og bliver kørt væk i en ambulance ved gaten.

Efter cirka en times forsinkelse fortakte kaptajnen over højtalerne, at flyet var klar til afgang, og at manden, der blev kørt væk i ambulancen, trak vejret, så passagererne kunne være rolige. Men den 34-årige mand fra Algeriet døde efterfølgende på hospitalet den 22. november. Derfor har Politiklagemyndigheden, iværksat en undersøgelse, der skal klarlægge de nærmere omstændigheder ombord på flyet.

politi, blå blink
Mand død efter voldsomt forsøg på at tvansgudvise ham. (Foto: /ritzau/)

Sverige beslutter, at Gud ikke er en mand

Sverige har i dag vedtaget, at Gud fremover skal omtales “hen” i stedet for “han”. Det kønsneutrale “hen” er allerede indført i den svenske ordbog, i børnehaver, i børnebøger, i det talte sprog, og nu er turen altså kommet til Gud.

Svenskerne vedtog forslaget med stort flertal ved dagens Kirkemøde i Uppsala, som er den svenske kirkes øverste organ, og begrundelsen for at bruge “hen” i sprog og tale er, at man ikke nødvendigvis altid kender kønnet på den person, der omtales. For at komme uden om en kønsladet og dermed forudindtaget holdning, indførte svenskerne “hen” i 2015.

Forslaget kritiseres af blandt andet kirkemusikere og præster, der ikke kan genkende sig selv i den nye sprogbrug. Den svenske kirke giver dog ikke meget for kritikken, og kirkestyrelsens viceordfører, Wanja Lundby-Wedin, udtaler til Kristeligt Dagblad, at kirken gerne vil gå i spidsen, når det handler om inklusion og kønsperspektiv. Det skriver Politiken.

bibel, bibelen, dommedag, dommedagsprofet, dommedagsprofeti, månen, merkur, mars, venus, nasa, astrofysik, fænomen, rummet, ydre rum, kristendom, tro, religion, forskning
Gud skal ikke længere være omtalt som “han” men som det kønsneutrale “hen” i de svenske kirkebøger. (Foto: All Over)

Kendt fodboldspiller idømt ni års fængsel for gruppevoldtægt

Den brasilianske fodboldspiller Robinho er blevet idømt ni års fængsel for at deltage i en gruppevoldtægt af en 22-årig albansk kvinde sammen med fem andre mænd på et diskotek i Milano, tilbage i 2013. Det skriver TV2.

På daværende tidspunkt spillede angriberen for den italienske topklub AC Milan, som han skiftede til efter flere år i engelske Manchester City. Inden det repræsenterede Robinho også Real Madrid.

Tilbage i 2009 blev Robinho anklaget for voldtægt af en 18-årig kvinde efter et besøg på en natklub i Leeds. Den sag blev dog siden henlagt af det engelske politi efter afhøringer af Robinho. Robinho nægter sig ifølge Sky Sport skyldig, og han har mulighed for at appellere dommen i to omgange, hvor det i sidste ende vil være højesteret, der skal komme med den endelige afgørelse. En eventuel afsoning ikke begynde, før sagen eventuelt har været videre i det italienske retssystem.

– Vi vil gerne gøre klart, at han (Robinho, red.) har forsvaret sig mod disse anklager, og han fastholder, at han ikke var en del af den episode, lyder det fra Robinhos advokat, Marisa Alija, ifølge nyhedsbureauet AP.

robinho, fodbold, fodboldspiller, voldtægt, gruppevoldtægt, anklager, dom, skyldig,
Fodboldspilleren Robinho er idømt ni års fængsel for at deltage i en gruppevoldtægt i 2013. (Foto: All Over)

Enhedslisten og Alternativet kritiseres for valg af borgmesterposter i København

Under valgkampen var Enhedslisten og Alternativet på barrikaderne i den Københavnske valgkamp med slagord som “Stop jagten på de syge”, blandt andet fordi hovedstaden er det sted i landet, hvor det er sværest at få fleksjob eller førtidspension.

Nu har begge partierne haft et godt valg og har kunnet vælge borgmesterposter som nummer to og nummer fire. Der var derfor rig mulighed for at vælge posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester, hvor de kunne føre solid rød politik på integrations- og jobområdet. I stedet har Enhedslistens kandidat Nina Hedeager Olsen posten som teknik- og miljøborgmester, mens Niko Grünfeld fra Alternativet vil være kulturborgmester.

Det er vælgerne overordentligt utilfredse med, og det har udløst en shitstorm på de sociale medier og internt i partierne. I stedet kan der nu være chance for, at posten i stedet går til Venstres Cecilia Lonning-Skovgaard. Hun har ikke lagt skjul på, at at Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen var interessant for hende som borgerlig borgmesterkandidat.

Venstre i København har blandt andet proklameret, at ledige københavnere skal tvinges til at rengøre byen for deres kontanthjælp, ligesom Cecilia Lonning-Skovgaard har varslet mindre berøringsangst og et opgør med misforstået venlighed i områder som Tingbjerg. Det skriver Berlingske og Politiken.

Læs også: Status på kommunalvalget: Socialdemokratiet størst – Venstre og DF går tilbage

alternativet, enhedslisten, niko grünfeld, nina hedeager olsen, politik, lokalpolitik, kommunalpolitik, borgmester, borgmesterpost, beskæftigelse og integration, kritik, område, førtidspension, arbejde, job, kontanthjælp, vælgere, skuffelse, kritik
Alternativets nye borgmester Niko Grünfeld bliver kritiseret for at vælge en “nem” post. (Foto: /ritzau/)

Tidligere socialdemokratisk minister er ny chefredaktør på Børsen

Fra årsskiftet indtager tidligere finansminister Bjarne Corydon rollen som direktør og ansvarshavende chefredaktør på erhvervsavisen Børsen. Corydon har ikke nogen er faring som journalist, og har de senere år været hårdt kritiseret i medierne og offentligheden for sin rolle i spidsen for salget af Dong til Goldman Sachs i 2013.

– Nu har jeg en anden rolle end at være politiker. Nu har jeg det professionelle virke, at jeg skal lede et fuldstændigt uafhængigt medie. Jeg skal hjælpe vores læsere og alle, der interesserer sig for vores stof til bedre at forstå og diskutere det, der foregår i Danmark, og det føler jeg mig godt rustet til, siger Bjarne Corydon til DR Nyheder.

Siden salget af Dong har Bjarne Corydon været direktør i konsulentvirksomheden McKinseys Center for Government-afdeling i København.

dong, børsen, chefredaktør, bjarne corydon, socialdemokrat, mckinsey, jobskifte
Bjarne Corydon, tidligere socialdemokratisk minister, bliver chefredaktør på Børsen. (Foto: /ritzau)

Dagens billede

dagens billede, japan, foto, selfie, træ
Hverdagsliv i Japan. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·