Læs også:

Close
Bogforum. (Foto: /ritzau/)

Derfor bør du virkelig overveje at tage til Bogforum

Boganmelder

Vores bogblogger Carina glæder sig selvfølgelig til årets helt store bogbegivenhed, Bogforum, og fortæller her, hvorfor DU også burde tage af sted

Året har 16 måneder, skrev Henrik Nordbrandt: November, december, januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, november, november, november …

Selvfølgelig underforstået at november er en lang, trist og grå affære, men for en bogelsker som mig kan november ikke komme hurtigt nok. Det er nemlig i denne måned, at landets største bogmesse, Bogforum, foregår, og jeg skal helt klart med! Jeg kan kun anbefale dig at gøre det samme, så jeg håber, du vil blive inspireret af dette indlæg.

Læs også: Besøg en af efterårets bogmesser

En hel weekend med bøger

En hel weekend i bøgernes tegn! Hvor fedt er det lige? Det er i denne weekend, hvor forfattere, forlag, boghandlere og bogelskere alle drager mod BellaCenteret for deltage i dette store bog-mekka.

Lige så snart man træder ind ad de plakatdækkede svingdøre, fornemmer man straks den summende forventning, som langsomt spreder sig blandt messens deltagere.

Man ved, at her er der rig mulighed for at få stillet sin nysgerrighed, blive klogere og hilse på sine yndlingsforfattere.

Bogforum essentials: Stor taske, pung og notesbog, så man lige kan skrive en titel eller to ned (Foto: Privat)
Bogforum essentials: Stor taske, pung og notesbog, så man lige kan skrive en titel eller to ned. (Foto: Carina Christiansen)

Jeg burde eje en palleløfter

Og så har man jo selvfølgelig også muligheden for at købe en masse bøger. Der er tit mange gode tilbud, og det er oplagt at købe sine julegaver her, hvis man da er sikker på, at de ikke skal byttes.

Jeg får altid brugt alt for mange penge, jeg ikke har, på bøger, som jeg i øvrigt heller ikke har plads til. Men jeg kan ikke lade være, for argumentet “Jeg sætter bare endnu en reol op” vinder, og jeg slæber med glæde rundt på stopfyldte poser med bøger, indtil mine arme når jorden.

Jeg får altid forkøbt mig på Bogforum (Foto: Privat)
Jeg får altid forkøbt mig på Bogforum. (Foto: Carina Christiansen)

So little time …

Det er svært at erkende, men jeg kan ikke nå at opleve det hele, hvor meget jeg end prøver at overbevise mig selv om det modsatte. Listen over gode forfattere, både udenlandske og danske, er lang, og du kan blandt andet opleve Leif Davidsen, Jeffrey Archer, Paula Hawkins, Ida Jessen og Camilla Läckberg.

Jeg må prioritere, for der er nogle forfattere, som jeg bare må se. Jeg skal helt klart forbi Gyldendal og hilse på Kaspar Colling Nielsen, som for nylig er udkommet med sin nye bog, “Det europæiske forår”, og så skal jeg bestemt forbi Hvid Scene om fredagen, hvor Mhairi McFarlane, som skriver de skønneste romaner, bliver interviewet.

Johan Olsen fra Magtens Korridorer kommer også og fortæller om sin bog “Bogen om verden”, og det tror jeg bliver sjovt, så det skal jeg også opleve.

Jeg skal helt klart opleve Kaspar Colling Nielsen og have fingrene i hans nye bog "Det europæiske forår" (Foto: Privat)
Jeg skal helt klart opleve Kaspar Colling Nielsen og have fingrene i hans nye bog “Det europæiske forår”. (Foto: Privat)

Arj, er du her også?!

Og endelig, en ting, som jeg også synes er fantastisk ved Bogforum er, at jeg får mødt en masse mennesker, som deler min passion for bøger. Jeg render som regel ind i flere, jeg ikke har set i lang tid, og så skal der selvfølgelig sludres, grines og krammes.

Nogle gange kan man slå to fluer med et smæk, hvis dem, du møder vil opleve de samme foredrag som dig og hvis ikke, kan du måske overtale dem til at holde dine indkøbte bøger lidt for dig, så dine arme kan få lidt hvile.

Jeg håber, vi ses!

· Mere fra samme kategori ·