Læs også:

Close
lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer, københavns politi, varetægtsfængsling,

Ubådssagen: Politiet finder afgørende beviser i Køge Bugt

Nyheder  | 

Politiet har gjort nye og afgørende fund i sagen om den dræbte Kim Wall, den sigtede opfinder Peter Madsen og ubåden, under en eftersøgning i Køge Bugt

Politiet har fundet nye beviser i sagen om den dræbte Kim Wall. Under flere dyk torsdag og fredag fandt politiet en pose med Kim Walls tøj. De fandt også to ben og et hovede. Kim Walls arme er endnu ikke fundet.

En obduktion blev foretaget natten til lørdag, og der blev det bekræftet, at det er Kim Walls hoved, der er blevet fundet. Det bekræfter tandkort. Der er ikke tegn på brud eller stump vold mod kraniet.

Benene og hovedet er fundet i poser hver for sig, der er blevet tynget ned af metalstykker, for at holde poserne nede ved havbunden. De blev fundet omkring 1.000 meter fra det sted, hvor svenske lighunde første gang markerede et spor.

Det fortæller drabschef Jens Møller Jensen, fra Københavns Politi, ved et pressemøde lørdag den 7. oktober.

Læs mere her: Nye beviser i ubådssag: Tegn på fascination for tortur

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer, københavns politi, varetægtsfængsling,
Politiet gør nyt fund i Køge Bugt i forbindelse med ubådssagen. (Foto: /ritzau/)

Varetægtsfængslet for anden gang

Tirsdag den 4. oktober blev ubådsejeren Peter Madsens varetægtsfængsling forlænget for anden gang. Her kom det frem, at der er fundet 14 stiksår i Kim Walls underliv. Derudover fortalte politiet også, at der var blevet fundet film af ægte henrettelser af kvinder på Peter Madsens computer. Endelig var der fundet spor af Walls dna på Madsens hånd, næsebor og nakke.

De tekniske undersøgelser havde vist, at Kim Walls hoved, arme og ben var blevet savet af torsoen.

kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død,
Den svenske journalist Kim Wall var kendt for at skrive historier om subkulturer og skulle skrive en reportage om Peter Madsens ubåd.
(Foto: /ritzau/)

De udenlandske film, der er fundet på den drabssigtedes computer indeholdte ægte torturscener og henrettelser af kvinder. De var dog ikke optaget af Peter Madsen, der afviste at kende til filmene og sagde, at mange havde adgang til hans computer på hans laboratorium. Ifølge politiet indikerede det en fascination af fetisch, tortur og drab.

Den formodede gerningsmand nægter sig fortsat skyldig i drab og partering af liget. Han står ved den forklaring, han har givet tidligere, om at Kim Wall døde ved et uheld i ubåden, og at han efterfølgende smed liget overbord i en panikhandling.

Dommeren besluttede at forlænge fængslingen i yderligere fire uger.

Se også: Krimiforfatter: Ubådssagen overgår fantasien

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer
Ubåds-Madsen forklarer sig i retten – fastholder uheldsforklaring, afviser seksuel handling. (Foto: /ritzau/)

Foreløbig udvikling

Den 11. august bliver opfinderen Peter Madsen reddet i land. Hans ubåd er nemlig sunket i Øresund på grund af tekniske problemer.

Med sig på ubåden havde Peter Madsen den svenske journalist Kim Wall. Først fortæller Peter Madsen, at han har sat Kim Wall af nogle timer på Refshaleøen, men hendes venner og familie har ikke hørt fra hende. Den 13. august er ubåden hevet op fra havbunden, og politiet oplyser, at der ikke er blevet fundet nogle personer i ubåden.

De oplyser også, at de mistænker Peter Madsen for at have sænket den med vilje. Madsen fremstilles i grundlovsforhør for lukkede døre og bliver varetægtsfængslet til 5. september, fordi han bliver anklaget for uagtsomt manddrab på Kim Wall.

Læs om sagen her: Forstå sagen: Ubåden, den dræbte Kim Wall og Peter Madsens skiftende forklaringer

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer
Anklager Jakob Buch-Jepsen har spurgt ind til alt fra forløbet på ubåden til Peter Madsens seksuelle præferencer under de mange retsmøder. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·