Læs også:

Close
statens museum for kunst, prut, gas, opbevaring, kobberstik, kunst, sort, hvid, blyhvid

NEWS: Prutter ødelægger malerier på Statens Museum for Kunst

Nyheder  | 

Prutter ødelægger malerier på Statens Museum for Kunst · DR-program om sugardating skaffer flere brugere til datingsitet · Politiet genoptager gamle sexsager mod kendt Hollywood-producer · Kvindelig tøjdesigner forsvarer Hollywood-boss under anklage · Kendt københavnsk restauratør anklaget for millionsvindel med kød · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Prutter ødelægger malerier på Statens Museum for Kunst

Statens Museum for Kunst og Det Kongelige Bibliotek opdagede for nogle år tilbage et mystisk fænomen, hvor den hvide farve blev forvandlet til sort i en lang række malerier. Først troede man, at det skyldtes forurening fra bilerne i København, men det viste sig, at det var en langt mere lokal forurening, der farvede malerierne.

Det var nemlig gæsternes prutter, der farvede det hvide i malerierne sort. Det viser to års undersøgelser af hundredevis af værker ifølge Politiken. Skaderne er ikke sket gennem flere år, de er faktisk blevet registreret inden for de seneste 10 år.

Sved, varme og prutter skader en særlig slags tegninger, nemlig kobberstik, som er forskellige former for kunst på papir. Nogle af de skadelige gasser kommer også fra de kartoner, tegningerne opbevares i.

Museet håber nu på at kunne sætte en akut redningsaktion til 5,7 millioner kroner i gang. Den vil indbefatte et nyt klimanalæg, der renser luften bedre og måske endda også skift af kartonerne, som kunsten opbevares i. Det kræver dog 65 millioner kroner at lave en grundig redningsaktion.

statens museum for kunst, prut, gas, opbevaring, kobberstik, kunst, sort, hvid, blyhvid
NEWS: Prutter ødelægger malerier på Statens Museum for Kunst. (Foto: /ritzau/)

DR-program om sugardating skaffer flere brugere til datingsitet

DR3’s nye program om sugardateren Gina Jaqueline viser langt fra en sukkersød verden af dyre hoteller, designertasker og floder af champagne. Alligevel strømmer nye brugere til datingsitet, når der bliver sat fokus på emnet i medierne. Det skriver Lasse, IT-administrator og supportmedarbejder på hjemmesiden, i en mail til Berlingske.

Han ønsker ikke at stå frem med efternavn.

Ifølge administratoren havde den kontroversielle datingside 58.000 profiler i Danmark, indtil Berlingske skrev om den sidste efterår. Så steg tallet til 78.000 profiler. Onsdag 4. oktober blev første afsnit af DR3’s nye program om fænomenet vist, og det har folkene bag datingsiden godt kunnet mærke.

– Vi oplevede en stigning af nye profiler og aktive brugere efter udsendelsen i onsdags. Der er altid en stigning i antallet af nye brugere i forbindelse med mediedækning uanset indholdet af dækningen. Folk hører om konceptet, og det er nok til, at nye brugere strømmer ind, skriver Lasse i mailen, hvor han også fortæller, at der typisk oprettes mellem 1.000 og 1.500 nye profiler hver måned.

26-årige Gina Jaqueline dater rige mænd, der forsøder hendes liv.Det er både nemt og kompliceret.

Geplaatst door DR3 op maandag 2 oktober 2017

Politiet genoptager gamle sexsager mod kendt Hollywood-producer

Efter mere end 30 kvinder er stået frem og har fortalt om seksuel chikane fra Hollywood-bossen Harvey Weinstein, er politiet i London og New York begyndt at kigge nærmere på gamle anklager mod filmskaberen. Indtil videre har politiet ikke fundet nye anklager. Det skriver Ritzau.

Der er dog en sag fra 2015, som politiet i New York vil kigge nærmere på. Sagen drejer sig om en italiensk model, som Harvey Weinstein angiveligt forgreb sig på. Politiet opfordrer personer med oplysninger om andre sager til at stå frem. Og politiet i London vil se nærmere på anklager, som det har modtaget fra politiet i Merseyside i det nordvestlige England i 1980’erne.

Læs også: Flere kvinder står frem med sexchikane-anklager mod Hollywoodboss

sexchikane, chikane, sex, kvinder, skuespillerinder, hollywood, harry weinstein, anklager, forlig, magtmisbrug, sexsag, fyret,
Flere kvinder anklager Hollywoodbossen Harry Weinstein for sexchikane. (Foto: /ritzau/)

Kvindelig tøjdesigner forsvarer Hollywood-boss under anklage

Den kvindelige tøjdesigner Donna Karan har forsvaret sin ven Harvey Weinstein i medierne. Weinstein er under anklage fra mere end 30 kvinder i filmbranchen, der beskylder ham for seksuel chikane og i visse tilfælde voldtægt.

Donna Karan, der har været veninde med Weinsteins kone gennem mange år, mener ikke, at det er Weinstein, der er skyld i anklagerne om seksuel chikane. I stedet mener tøjdesigneren, at det er kvindernes skyld, og at de skal tænke over, hvordan de klæder sig.

– Se på, hvordan kvinder over hele verden klæder sig, og hvad de beder om bare ved at præsentere dem selv, som de gør. Hvad beder de om? Problemer, sagde designeren i et interview til The Huffington Post.

Kritikken er haglet ned over designeren, og særligt hendes egen rolle som tøjskaber, der kritiserer måden, kvinder klæder sig på, samt at hun er kvinde har været et kritikpunkt for mange. Donna Karan har efterfølgende været ude og undskylde for sine udtalelser.

Donna Karan Blames Women, Not Harvey Weinstein | HuffPost Ente…

Fashion designer Donna Karan blamed women for how they dress themselves when asked about Harvey Weinstein’s alleged sexual harassment.

Geplaatst door HuffPost op dinsdag 10 oktober 2017

Kendt københavnsk restauratør anklaget for millionsvindel med kød

En kendt københavnsk restauratør, der har været involveret i en række caféer, har ifølge Københavns politi begået groft bedrageri mod en række leverandører af kød, fisk og grønt, som er blevet leveret til den anklagedes caféer. Torsdag blev restauratøren fremstillet i grundlovsforhør ved dommervagten i København bag lukkede døre, fordi en medsammensvoren fortsat er eftersøgt.

Sigtelsen går på 14 anklagepunkter for særlig groft bedrageri og forsøg på bedrageri for i alt 5.091.285,25 kroner. Politiet fortæller, at restauratøren og hans medsammensvorne har bestilt og fået leveret fødevarerne, selv om de to ikke havde til hensigt eller var i stand til at betale for varerne. Det skriver Berlingske.

politi, blå blink
En stor restauratør har svindlet med kød. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

stillads, københavn, trafikkaos, væltet, vind, blæst, efterår, afspærring, trafik
Et væltet stillads ved Nationalmuseet førte til kaos i den københavnske myldretidstrafik. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·