
Så skal der hygges … Opskrift på snurrer med hvid chokolade, blommer og mandler
Snurrer er blevet de nye “kanelsnegle”. Men de er også gode med andet end bare kanel! Her er en opskrift med både blommer, hvid chokolade og mandler
I bogen Tid til Kage af Ditte Julie Jensen fra Bagedysten kan du finde denne opskrift på snurrer. Hun siger selv:
– “Snasket” bagværk, som jeg kalder det, er ikke til at komme udenom i mit køkken om efteråret. Disse snurrer smager himmelsk! Jeg er vild med smagen af blommer, hvid chokolade og mandler. Blommerne kan også erstattes med friske tranebær, æbler eller pærer – blot følg sæsonen, eller hvad du selv kan lide.
Ingredienser
75 gram smør
2,5 deciliter sødmælk
25 gram gær
50 gram lyst rørsukker
2 æg, størrelse m/l
2 teske stødt kardemomme
1 teske salt
550 gram hvedemel, cirka
1 æg, størrelse m/l – til penslingRemonce:
150 gram blødt smør
100 gram brun farin
1 spiseske kanelFyld:
150 gram god hvid chokolade
50 gram mandler
100 gram blommer, i tern
Opskrift på snurrer med hvid chokolade, blommer og mandler
Sværhedsgrad: Let
Der bliver cirka 20 styk snurrer. De kan i øvrigt også fryses, hvis der ellers er nogen tilbage …
Snurrer
- Smelt smørret i en gryde, og tag gryden af varmen, når det er smeltet.
- Tilsæt mælken, og når smør-/mælkeblandingen er lun, kommes den op i en røreskål.
- Opløs gæren heri. Tilsæt sukker, æg og kardemomme, og rør det godt sammen.
- Sigt mel og salt i en skål.
- Tilsæt melblandingen lidt efter lidt, og ælt dejen i fem minutter.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 1½ time.
Remonce
Smør, brun farin og kanel æltes godt sammen og stilles til side på køkkenbordet indtil brug.
Fyld
- Chokolade og mandler hakkes fint.
- Blommerne renses og befris for sten.
- Skær blommerne i små tern.
Sådan samler du snurrerne
- Dejen rulles ud (40×60 cm).
- Remoncen smøres ud på dejen, og fyldet drysses ud over. Pres fyldet let ned i dejen med hænderne.
- Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i tre lag. Pres de tre lag let sammen med hænderne.
- Skær dejen ud i cirka to centimeter brede strimler, og tvist dem, så de snor sig, og bind dem i en lille “knude”.
- Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Stil snurrerne til hævning 1 time et lunt sted.
- Pensl snurrerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200° varmluft i 10-12 minutter.
TIP
Det er en god idé at binde “knuden”, så enderne foldes ind under snurren, hvilket gør, at de ikke let springer op under hævning og bagning.
Hvis du vil have flere lækre kageopskrifter, så kig i bogen: