Læs også:

Close
world pride, copenhagen pride, københavn, lgbtq, homoseksulle, transseksuelle, heterosekeuselle, seksualitet, ligestilling, fest, købenavn,

NEWS: København bliver vært for World Pride i 2021

Nyheder  | 

København bliver vært for World Pride i 2021 · Svensk model får voldtægtstrusler på grund af hår på benene · Regeringen vil stoppe Airbnb-snyd · Amerikansk politi stopper planer om nyt “11. september” · Politiet finder vigtige beviser i ubådssagen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

København bliver vært for World Pride i 2021

Der forventes en halv million gæster, når København i 10 dage skal feste og ære kærligheden, ligestillingen og retten til at være sig selv, når byen bliver vært for World Pride i 2021. Det oplyser organisationen Happy Copenhagen ifølge Ritzau.

– Lige nu jubler vi bare alle sammen og er glade. Vi gjorde det. Vi har haft nogle ambitioner om at få det spredt ud i hele verden og få sat nogle dagsordener inde for LGBT-miljøet på verdensplan. Det mener vi, at København kan løfte, siger sekretariatschef i Happy Copenhagen, Lars Christian Østergreen.

Se også: Stort galleri: Billeder fra Pride-parader verden over

world pride, copenhagen pride, københavn, lgbtq, homoseksulle, transseksuelle, heterosekeuselle, seksualitet, ligestilling, fest, købenavn,
København bliver vært for World Pride i 2021. (Foto: /ritzau/)

Svensk model får voldtægtstrusler på grund af hår på benene

En Adidas-reklame med den svenske model og fotograf Arvida Byström har fået flere op i det røde felt. I reklamen er 26-årige Byström klædt i hvid og lyserød og har et uskyldigt ansigtsudtryk. Hun har også sneakers på, og så har hun ikke barberet ben.

Det sidste punkt har provokeret rigtig mange mennesker. Faktisk så meget, at de har skrevet voldtægtstrusler til den svenske model. Det skriver The Guardian. Den svenske model er dog uberørt af de mange trusler, og på sin Instagram-profil har hun tidligere vist både appelsinhud og armhulehår, ligesom hun også har lagt et billede op af sine behårede ben.

– Sender kærlighed, og forsøg at huske, at ikke alle har de samme oplevelser med at være en person, skriver hun blandt andet i teksten til billedet.

Adidas bakker den svenske model op, og siger, at de ønsker at skabe en platform for positivitet, diskussion og forandring med deres seneste kampagne.

Regeringen vil stoppe Airbnb-snyd

Regeringen vil stoppe Airbnb-snyd. Derfor foreslår den nu, at udlejere må tjene 36.000 kroner om året skattefrit på Airbnb-udlejning, og de vil også gøre det muligt at leje sin bolig ud i 90 dage om året, hvis Skat får oplysninger om udlejningen. Det skriver Politiken.

Fra 2015 til 2016 steg antallet af overnatninger fra 1,7 millioner til tre millioner, mens antallet af udlejere steg fra 21.000 til 30.000.

Regeringen vil hæve bundfradraget fra 24.000 kroner til 36.000 kroner og gøre det betinget af, at boligejeren udlejer sin bolig via en virksomhed, som indberetter brugernes fulde indtægter til Skat. Fremover vil dem, der samarbejder med Skat, også kunne leje sin bolig ud i en længere periode.

airbnb, regeringen, skat, skattesnyd, forslag, udlejning, fradrag, indkomst, udleje, penge, økonomi, bolig
Regeringen kommer med nye forslag, der skal forhindre Airbnb-snyd. (Foto: All Over)

Amerikansk politi stopper planer om nyt “11. september”

I weekenden kom det frem, at et bombeangreb i 2016 blev forpurret af amerikansk politi. Det skriver TV2.  Tre mænd er anholdt og anklaget for at planlægge et bombeangreb for Islamisk Stat (IS). Målet var New York City og den centrale plads Times Square, undergrundsstationer samt koncertsteder. Angrebet skulle have fundet sted i sommeren 2016.

En af de tre mistænkte, en 19-årig canadisk statsborger, har været tilbageholdt i USA siden maj 2016, da han blev anholdt i New Jersey. Den dag, hvor han krydsede grænsen til USA, havde han købt materialer til at fremstille en bombe.

Forinden havde canadieren fortalt en politiagent, som udgav sig for at være tilhænger af Islamisk Stat, at han ønskede at “skabe det næste 11. september” – en reference til flyangrebene mod World Trade Center i New York i 2001. Canadieren erklærede sig skyldig i at planlægge terrorangreb i oktober 2016.

To andre mistænkte blev efterfølgende anholdt i henholdsvis Pakistan og Filippinerne. Den ene er en 19-årig amerikansk statsborger med bopæl i Pakistan, som skulle rejse til New York for at hjælpe med at udføre angrebene. Den anden, en 37-årig filippinsk statsborger, skulle bidrage økonomisk til, at angrebene kunne føres ud i livet.

terror, terrorangreb, terrorplaner, anholdt, sigtet, islamisk stat, is, angreb, 11. september, canada, pakistan, usa, filipinerne
Amerikansk politi stopper planer om nyt “11. september”. (Foto: All Over)

Politiet finder vigtige beviser i ubådssagen

Lørdag kom det frem, at politiet har fundet nye og vigtige beviser i sagen om den dræbte journalist Kim Wall, opfinderen Peter Madsen og ubåden Nautilus.

Politiet foretog flere dyk torsdag og fredag i vandet ved Avedøre Holme i Køge Bugt. Her fandt de en pose med Kim Walls tøj, to ben og et hovede. Kim Walls arme er endnu ikke fundet.

Efter en obduktion, og ved at bruge tandkort, blev det natten til lørdag bekræftet, at det er Kim Walls hoved og ben, der er blevet fundet. Peter Madsen har tidligere forklaret, at Kim Wall døde, fordi hun fik ubådens luge i hovedet og faldt ned, men der er ikke tegn på brud eller stump vold mod kraniet.

Læs mere her: Ubådssagen: Politiet finder afgørende beviser i Køge Bugt

Læs også: Nye beviser i ubådssag: Tegn på fascination for tortur

lig, torso, efterforskning, efterlysning, journalist, opfinder, danmark, indland, uc3 nautilus, ubåd, vand, københavns havn, amager, kim wall, peter madsen, nautilus, drab, mord, krimi, københavns politi, kvindetorso, kvindelig, død, kvinde, mand, interview, reportage, københavns politi, efterlysning, sm, sm-miljø, sex, forklaring, byretten, københavns byret, retsmøde, anklager, forsvarer, københavns politi, varetægtsfængsling,
Politiet gør nyt fund i Køge Bugt i forbindelse med ubådssagen. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·