Læs også:

Close
body butter, the body shop. Uanset om du fristes af den frugtag­tige strawberry, drømmer dig væk med den eksotiske coconut, lader dig forkæle af den nøddeagtige shea eller nyder duften af den blomster­duftende moringa, tilfører body butteren langvarig fugt til din hud og efterlader den blød og glat.

Hyldest til en klassiker: Body Butter fylder 25 år

Annonce for The Body Shop  | 

Body Butter fra The Body Shop har i et kvart århundrede præget alverdens badeværelser. Vi hylder den ikoniske kropspleje

Kokosolie, æggehvider, kaffegrums … vi har smurt vores kroppe ind i mange forskellige remedier, men én bestemt vil altid være en klassiker inden for kropspleje: Body Butter. I år fylder den originale body butter fra The Body Shop 25 år, og det har været et kvart århundrede, hvor den cremede hudpleje kun er blevet mere og mere populær.

Efter 25 år har Body Butteren skiftet udseende flere gange. I dag ser emballagen sådan ud.  (Foto: The Body Shop)
Efter 25 år har Body Butteren skiftet udseende flere gange. I dag ser emballagen sådan ud.
(Foto: The Body Shop)
Hvorfor hedder det Body Butter”?
Den allerførste body butter blev skabt i Anita Roddicks køkken. Hendes datter var i gang med at riste brød, og da hun ser cremen, udbryder hun:
– Det er jo ligesom smør … bare til kroppen!
Dermed var den populære Body Butter navngivet.

Den ikoniske creme har forseglet sin plads blandt klassiske skønhedsprodukter for længe siden, og den er stadig en af de allerbedste løsninger, hvis du har tør eller generet hud – for eksempel nu, hvor årstiden netop er skiftet, og det kolde vejr påvirker din krop.

Læs også: Derfor er asiatisk hudpleje så populært – produktudviklerens bedste tips

Den allerførste Body Butter blev opfundet i 1992 og var med mango, som også er en af denne skribents duftfavoritter, og den satte gang i noget, der nærmest ligner en kropsplejerevolution, hvor creme til kroppen, som ellers ofte var tyndtflydende body lotion, begyndte at få en tykkere og mere smøragtig konsistens.

Det er altså ikke så mærkeligt, at den er et af de mest solgte produkter hos The Body Shop. Faktisk bliver der på verdensplan solgt en body butter hvert andet sekund!

body butter, the body shop. Uanset om du fristes af den frugtag­tige strawberry, drømmer dig væk med den eksotiske coconut, lader dig forkæle af den nøddeagtige shea eller nyder duften af den blomster­duftende moringa, tilfører body butteren langvarig fugt til din hud og efterlader den blød og glat.
Uanset om du fristes af den frugtag­tige strawberry, drømmer dig væk med den eksotiske coconut, lader dig forkæle af den nøddeagtige shea eller nyder duften af den blomster­duftende moringa, tilfører body butteren langvarig fugt til din hud og efterlader den blød og glat. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hvordan er Body Butteren blevet så populær?

Måske ved at holde huden blød, glat og hydreret hele dagen igennem? Eller måske fordi The Body Shop har et ikonisk udvalg, og Body Butter fås i hele 12 forskellige varianter, så vi alle kan finde vores egen yndlingsudgave med en lækker duft og effektive ingredienser – som i øvrigt alle er beriget med naturlige ingredienser.

Læs også: Kender du kemien i din makeup og dine plejeprodukter?

Siden fødslen i 1992 er body butter blevet så populær, at flere andre mærker også har en creme til kroppen, der bærer samme navn – og det er helt forståeligt, at den succesfulde Body Butter inspirerer andre. Udover at opskriften er fuld af naturlige, hudplejende ingredienser og dufter skønt, så er meget af dens indhold nemlig købt gennem The Body Shops projekt Community Trade, der støtter lokalsamfund over hele verden.

For eksempel er sheasmørret fra Ghana, den økologiske olivenolie fra Italien og den økologiske jomfrukokosolie fra Samoa, og leverandørerne får en fair pris for deres ingredienser.

body butter the body shop vanilla pumpkin

Dette efterårs special edition: Vanilla pumpkin, 125 kr., The Body Shop

 

Hvilken Body Butter passer til din hudtype?

Det kan du finde ud af ved at kigge i hjulet herunder. De forskellige varianter egner sig nemlig alle specielt godt til en bestemt hudtype. Mango er for eksempel rigtig god til dig, der har tør hud.

(Foto: The Body Shop)
(Foto: The Body Shop)

Hvilken Body Butter er din favorit?

 

Læs også: Clarins: 8 grunde til at elske mærkets makeup, hudpleje og filosofi

· Mere fra samme kategori ·