Læs også:

Close
middag, rose, rosé, rosévin, vin, vinglas, hygge, stearinlys, gæster, besøg, borddækning

Gider vi Gad?

Mit liv  | 

Skal jeg skrue ned for forventningerne til de sociale rammer?

I lørdags hørte jeg Mads og Monopolet, hvor en pige skrev ind med en generel undren. Hun var træt af, at folk kom for sent til hendes sammenkomster, hvor hun havde lavet mad, og så var hun også ked af, at ingen sagde ”tak for sidst” dagen derpå.

Jeg husker ikke Monopolets præcise svar, men nogle mente, at hun havde lige lovlig store forventninger til udlevelsen af nutidens sociale kodeks.

Siger du tak for sidst? Burde du? (Foto: Polfoto)

Jeg er tilbøjelig til at være enig med pigen i, at den almene konduite er under pres. Jeg er også tilbøjelig til at anfægte, at det åbenbart er forkert at have forventninger til ens sociale relationer.

Jeg havde gæster til spisning til lørdags – de kom til tiden faktisk – men ingen har sagt tak for sidst siden. Det har jeg så gjort til den ene af dem, fordi jeg alligevel skulle sende et link til et eller andet, vi havde talt om. Men er det sådan, det bør være?

Må man invitere sig selv?

I den anden boldgade går jeg og venter på en invitation hjem til en bekendt, der var til søndagsfrokost hos mig for en måneds tid siden. Vi er enige om, at vi skal ses, og vi er også enige om, at vi skal finde en dato snart.

Hvem spiller ud med en dato? (Foto: Polfoto)

Men i og med at hun skal lægge bord og stol til vores næste kom-sammen, antager jeg, at hun tager teten med at spille ud med en dato. Eller hvad? Er alternativet ikke, at jeg inviterer mig selv? Men det må man måske godt?

Snerpe eller pli?

Jeg kan godt høre, at jeg lyder snerpet nu. Måske skulle jeg også gå mindre op i rækkefølgen og bare glædes ved, at jeg trods alt får set nogle mennesker. Men så synes jeg i det mindste, at vi bør mødes – eventuelt om noget rettidig mad – og snakke om, hvorvidt vi stadig gider Gad, eller om vi bare sætter vores egen agenda for god opførsel.

· Mere fra samme kategori ·