Læs også:

Close
2014: Havet æder mere og mere af den nordjyske kyst, og fotografen bag dette billede beskriver sommerhuset som mere eller mindre forladt, mens der er blevet forsøgt at standse vandet med sandsække. (Foto: /ritzau/)

Fotos taget på forladte steder i Danmark – får du myrekryb af disse billeder?

Kultur  | 

Forladte steder er et begreb, som nogen dyrker i mere eller mindre grad. Her har vi samlet 10 creepy og fascinerende billeder, der alle stammer fra et forladt sted i Danmark

Der er noget uhyggeligt, trist, men også virkelig spændende ved forladte steder. Selv om de kan få det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig, så er der også noget lokkende ved dem, ikke?

Her har vi samlet 10 billeder, der er taget på forladte steder i Danmark.

 

Forfaldent hus ved Brabrand

forladte steder
2009:
Forladt og forfalden ejendom ved Lyngby og Brabrand tæt på Aarhus. Tre år før billedet blev taget, har huset stået i brand, og ejeren har efterladt det med affald og murbrokker liggende på grunden. Tagplader, forkullet tømmer og andet affald flyder udenfor, og hoveddøren står åben døgnet rundt. (Foto: /ritzau/)

 

Sommerhus i Skagen

forladte steder 2014: Havet æder mere og mere af den nordjyske kyst, og fotografen bag dette billede beskriver sommerhuset som mere eller mindre forladt, mens der er blevet forsøgt at standse vandet med sandsække. (Foto: /ritzau/)
2014:
Havet æder mere og mere af den nordjyske kyst, og fotografen bag dette billede beskriver sommerhuset som mere eller mindre forladt, mens der er blevet forsøgt at standse vandet med sandsække. (Foto: /ritzau/)

 

Hullet i jorden før Z-huset

forladte steder 2013: Prestigebyggeriet Z-husets byggegrund stod tomt som et hul i jorden, da dette billede blev skudt. Det blev nemlig ramt af byggestop i 2009. I dag er man i gang med at bygge lejligheder. (Foto: /ritzau/)
2013:
Prestigebyggeriet Z-husets byggegrund stod tomt som et hul i jorden, da dette billede blev skudt. Det blev nemlig ramt af byggestop i 2009. I dag er man i gang med at bygge lejligheder. (Foto: /ritzau/)

 

Havnegrunden ved H.C. Ørstedsværket

forladte steder 2014: Hallerne ved siden af H.C. Ørstedsværket. Et aflukket slaraffenland af tomhed og forfald. To kæmpe haller, en masse murbrokker og et forladt træskib blev motivet for denne fotografs billedserie. (Foto: /ritzau/)
2014:
Hallerne ved siden af H.C. Ørstedsværket. Et aflukket slaraffenland af tomhed og forfald. To kæmpe haller, en masse murbrokker og et forladt træskib blev motivet for denne fotografs billedserie. (Foto: /ritzau/)

 

Enghave Brygge før fornyelsen

forladte steder 2014: Området Enghave Brygge i København ligger hen som 176.000 kvadratmeter forladt industriområde. Kommunen har ny begyndt en ny bydel på stedet. (Foto: /ritzau/)
2014:
Området Enghave Brygge i København ligger hen som 176.000 kvadratmeter forladt industriområde. Kommunen har ny begyndt en ny bydel på stedet. (Foto: /ritzau/)
forladte steder
(Foto: /ritzau/)

 

Forladt hus på forladt, grønlandsk ø

forladte steder 2015: Forladt hus på forladt ø, lidt uden for Sisimiut i Grønland. Fotografen var af sted for Politiken for at finde to kasser mikrofilm, som den danske stat skjulte her i 1952. (Foto: /ritzau/)
2015:
Forladt hus på forladt ø, lidt uden for Sisimiut i Grønland. Fotografen var af sted for Politiken for at lede efter to kasser mikrofilm,
som den danske stat skjulte her i 1952. De fandt dem ikke, men de tog dette fede billede. (Foto: /ritzau/)

 

Øde, dansk ø

Æbleø (Foto: /ritzau/) forladte steder
2017: Engang var der en skole og 40 beboere på danske Æbelø. I dag er den helt forladt, ligesom 19 andre ubeboede øer i Danmark. Der er kun ruiner af huse og tilgroede jernbanespor tilbage. (Foto: /ritzau/)

 

æbelø (Foto: /ritzau/) forladte steder
(Foto: /ritzau/)

Hvis du kunne tænke dig at se billeder fra forladte steder i udlandet, kan du for eksempel søge på “abandoned” eller “abandoned places” på Instagram.

 

Se også: Kæmpe galleri: Tillykke! København har fødselsdag og fylder 850 år

· Mere fra samme kategori ·