Læs også:

Close
houzz hængevaser

DIY: Nemme og personlige hængevaser til stuen

Bolig  | 

Forlæng sommeren med en genial holder til fine efterårsblomster og grene – det er både hurtigt, nemt og billigt at lave hængevaser

Hængevaser er en sjov måde at pynte med blomster på – Houzz har lavet en guide til, hvordan du nemt kan lave dine egne.

Af: MetteMaje Sofia Skøtt, Houzz.dk

Friske blomster er skønne og tilfører hjemmet et naturligt præg. De fleste af os stille blomsterne i vaser på bordet, reoler eller i vinduet, men du kan også hænge dem op i små reagensglas eller glasflasker fra en gren i loftet eller på din væg. Det giver de friske blomster et ekstra dekorationslag og løfter stemningen i dit hjem. Se her, hvordan du gør:

Det skal du bruge:

• En gren – find den evtentuelt i din have eller i skoven. Sørg for, at den har en længde, der passer til det sted, den skal hænge.
• To kroge, der kan skrues ind i grenen.
• Fem reagensglas – eller eventuelt flere eller færre, afhængig af hvor stor dekorationen skal være.
• En snor. Gerne med et naturligt, rustikt udtryk, som matcher grenen.

Sådan laver du hængevaser:

1. Put kroge på grenen

Start med at gøre din gren klar til ophæng – den skal ikke bære specielt meget, så dine kroge behøver ikke at være store – det kan dog også se flot ud.

2. Sæt snor i

Når du har sat krogene i din gren, sætter du snor i og finder det sted, du gerne vil have den til at hænge – hvis den skal hænge ned fra loftet eller på en væg, skal snoren sættes fast her enten med endnu et par kroge eller et par søm.

3. Bind en sløjfe

Nu kan du sætte snor fast på dine små reagensglas, og det gør du nemmest ved at binde en fin sløjfe på dem og efterfølgende føre snoren om bag reagensglasset. Du skal være opmærksom på at lave snoren ret lang, da den skal række længere end selve reagensglasset; den skal føres videre op til grenen, hvor den sættes fast.

Se også: Lav smukke papirskulpturer af gamle bøger

4. Lav knude

Når du sætter snoren fast på grenen, så lav en knude bagpå grenen, som hæfter snoren. På den måde kan knuden ikke ses, når folk står og kigger på grenen. Før gerne snoren rundt om grenen et par gange – det ser grafisk ud på den rå gren.

5. Så er de klar

Nu er dine hængevaser klar til brug, og du kan sætte præcis de blomster eller grønne grene i, du godt kan lide.

6. Kom vand i

Før du sætter grene i dine reagensglas, er det en god idé at fylde vand i først – venter du til efter, du har sat blomster eller grønt i, bliver det svært at komme til.

Se også: Giv din gamle radiator en farverig overhaling

7. Så er den klar

Wupti, du har nu en smuk dekoration i dit hjem, som du selv har lavet – og det har ikke taget meget længere tid, end det tager at lave aftensmad.

Det enkle alternativ

Hvis du ikke kan finde hverken reagensglas eller en gren, kan du også lave en lettere udgave med gamle flasker.

Sådan gør du:

Sørg for, at flaskerne har en hals, der er bredere i toppen end ved halsen – så glider snoren ikke af. Sæt snor rundt om flaskehalsen, så er du godt i gang.

Når du har sat snor på din flaske, finder du det sted, du gerne vil have dine hængevaser til at hænge – sæt den fast i loftet eller på væggen med en krog, en skrue eller et søm, og så er du klar til at sætte blomster i den.

Læs også: Pep dine gamle pudebetræk op med grafisk kartoffeltryk

Hæng gerne flere flasker ved siden af hinanden, det ser flot ud som hængevaser – og du vælger naturligvis helt selv, om det er blomster fra haven eller fra blomsterhandleren, du sætter i – uanset hvad du vælger, vil det pynte smukt i dit hjem.

houzz

· Mere fra samme kategori ·