Læs også:

Close
al-shabaab, somalia, mogadishu, døde, sårede, bombe, eksplosion, mogadishu, udland,

NEWS: Bombe i Somalia: Ødelæggelserne ligner noget fra et jordskælv

Nyheder  | 

Bombe i Somalia: Ødelæggelserne ligner noget fra et jordskælv · Modegigant kasserer og brænder ubrugt tøj · Skovbrande har dræbt mindst 40 i Californien · Björk: Dansk filminstruktør befamlede mig · Konservative Kurz ligner vinderen af Østrigs valg

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bombe i Somalia: Ødelæggelserne ligner noget fra et jordskælv

Det dødeligste angreb nogensinde ramte Somalia i weekenden. Mere end 200 mennesker mistede livet og 300 blev såret, da to bomber eksploderede i hovedstaden Mogadishu i går. Det skriver Politiken.

Den ene bombe var placeret i en lastbil og eksploderede uden for et hotel, der ligger ved en af byens travle gader og i nærheden af flere regeringsbygninger. Kort efter detonerede den anden bombe i bydelen Medina. Eksplosionen var så kraftig fra den første bombe, at biler gik i brand mere end 100 meter væk.

– Døde mennesker lå rundt omkring. Jeg har aldrig set så frygteligt et angreb. Det er som et jordskælv, når man ser på de ødelæggelser, bomben har forårsaget, siger Ahmed Hassan, der var vidne til den første eksplosion.

Ingen har officielt påtaget sig skylden for angrebet, men den somaliske regering peger på den al-Qaida-forbundne terrorbevægelse Al-Shabaab, som gerningsmænd. Al-Shabaab står nemlig bag en lang række angreb i sydlige og centrale Somalia.

al-shabaab, somalia, mogadishu, døde, sårede, bombe, eksplosion, mogadishu, udland,
Bombe i Somalia: Ødelæggelserne ligner noget fra et jordskælv. (foto: /ritzau/)

Modegigant kasserer og brænder ubrugt tøj – test afslører fejlfrie produkter

Norden største tøjvirksomhed, H&M, får destrueret tonsvis af nyt tøj ved at brænde det, angiveligt, fordi tøjet udgør en sundhedsfare. Virksomheden, er kendt i offentligheden for at være både bæredygtig og miljøansvarlig, det hænger ikke så godt sammen med at få destrueret 12 tons helt nyt tøj.

Derfor har Operation X testet om der var noget galt med det tøj, der blev sendt for til forbrændingen. De testede fire par bukser – jeans og mørkeblå damebukser – på det uafhængige laboratorium, Eurofins. To par var fra forbrændingen og to par lignende bukser købt i H&M-butikker, for på den måde at afklare, om der var forskel på tøj solgt i butikkerne og tøj, der var sendt til destruktion.

Bukserne blev testet for en lang række kemikalier, og viste, at ingen af bukserne indeholder spor af kemikalier, der blev testet for. Bakterieniveauet på bukserne var heller ikke usædvanligt.

H&M er blevet bedt om en forklaring, og virksomheden svarede, at jeansene blev sendt til destruktion på grund af et forhøjet niveau af bly i knapper, lynlåse og nitter. Operation X har bedt om dokumentation for påstanden, men det har H&M i Danmark ikke fremsendt. Operation X testede dog selv bukserne, og fandt ingen problemer med bly-indholdet i knapper, nitter og lynlås.

Partiet af mørkeblå damebukser, blev ifølge HM sendt til forbrændingen på grund af ”mistanke om mug”, men ingen af de testede blå bukser bar spor af mug ifølge Operation X.

Læs mere: Afsløring: Så mange penge bliver du snydt for i H&M’s webshop

H&M brænder flere tons ubrugt tøj af. 

Skovbrande har dræbt mindst 40 i Californien

Mere end 200 mennesker er meldt savnet, 100.000 er blevet evakueret fra deres hjem og mere end 40 mennesker har mistet livet i en af de mindst 16 skovbrande, der hærger i den amerikanske stat Californien. Det skriver Ritzau.

Tusindvis af hjem er ødelagt og ilden har lagt et område, der er større end New York City, øde. Mere end 10.000 brandfolk arbejder på at slukke ildebrandende, der har spredt sig med rekordhastighed nogle steder, og også fra luften kommer der hjæl med fly og helikoptere, der flyver over området med vandtanke.

Se også: Hel by er tvangsevakueret på grund af skovbrande

californien, bran, brande, brændt, døde, omkomne, brandmænd, brandfolk, skovbrande, sårede, flygtede, evakueret, ild, natur
Skovbrande har dræbt mindst 40 mennesker i Californien. (Foto: /ritzau/)

Björk: Dansk filminstruktør befamlede mig

Den islandske sangerinde Björk hævder at have været udsat for seksuel chikane af dansk filminstruktør, det skriver den islandske verdensstjerne i et indlæg på Facebook søndag. Indlægget kommer efter, at der er flere kvinder, der er stået frem og har fortalt om sexchikane fra den amerikanske filmproducent Harvey Weinstein.

– Jeg er inspireret af kvinder alle steder, som online står frem, til at fortælle om mine egne erfaringer med en dansk instruktør, skriver Björk.

Sangerinden fortæller, at efter hun trådte ind i filmbranchen, fandt hun hurtigt fandt ud af, at seksuel chikane var en stor del af miljøet. Björk nævner ikke instruktøren ved navn, men eftersom hun kun har været med i én film, er det ikke svært at gætte sig til, at der kan være tale om Lars Von Trier, som Björk indspillede filmen Dancer in the dark med i 2000.

Læs også: Flere kvinder står frem med sexchikane-anklager mod Hollywoodboss

i am inspired by the women everywhere who are speaking up online to tell about my experience with a danish director ….

Geplaatst door Björk op zondag 15 oktober 2017

 

Konservative Kurz ligner vinderen af Østrigs valg

Det konservative parti ÖVP og det højrenationale Frihedsparti FPÖ er sejrherrer i det østrigske valg, og det ser ud til, at Østrigs næste forbundskansler kan blive den 31-årige nuværende udenrigsminister, Sebastian Kurz, der er ÖVP’s formand.

– Det er vores chance for at skabe ægte forandringer i dette land, sagde han søndag aften til sine begejstrede tilhængere ved partiets valgfest.

Kurz er gået til valg på en indvandrerkritisk politik, og her støttes han af Frihedspartiet. Selvom det ligner en sejr til Kurz går der lige nogle dage før det endelige valgresultat er klar, fordi der er en række valgsteder uden for de almindelige valgdistrikter, hvor det tager lidt tid at få talt stemmerne op. Det skriver Ritzau.

sebastian kurz, østrig, politik, udland, forbundskansler, politiker, integrationspolitik
Østrigs udenrigsminister, den 31-årige Sebastian Kurz, ser ud til at blive landets næste forbundskansler. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

kæmpe græskar, græskar, dm i græskar, tivoli, efterårsferie, halloween,
I 110 dage har landmanden Jørgen Øllegaard Jensen puslet og plejet om sit kæmpegræskar, som har vokset sig så stort, at det lørdag vejer knap et halvt ton. Og med sine 485,4 kilo har den gigantiske orange frugt sikret den jyske landmand førstepladsen i Danmarksmesterskaberne i Kæmpegræskar 2017, der blev afviklet i Tivoli i København. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·