Læs også:

Close
houzz ikea reol

7 ideer: Indret smart og stilet med den billige IKEA-reol Kallax

Bolig  | 

IKEA-reolen Kallax findes i mange hjem, og den kan bruges til mere og andet, end du måske tror. Her er 7 kreative løsninger med en IKEA-reol

Af: Solrunn Persson, Houzz.dk

Få møbler er så populære og kan anvendes på så mange måder som IKEAs Kallax-reol. Men har du tænkt på, at den kan bruges til andet end opbevaring langs væggen? Med en smule fantasi og lidt kreativitet kan den velkendte klassiker faktisk blive hjemmets mest geniale indretningsdetalje. Lad dig inspirere, når vi deler vores bedste idéer her …

1. Rum i rummet

Uanset om der skal findes plads til et sovehjørne i den studerendes etværelses eller markeres et separat hyggehjørne i den store stue, er Kallax den fødte rumdeler. Selv om reolen måske virker voluminøs, sikrer de åbne hylder et luftigt look og tilbyder plads til alt fra mapper og kasser til pyntegenstande.

Vælg den hvide variant, hvis resten af rummet er holdt i lyse nuancer, så værelset ikke mister sin størrelse rent visuelt.

Nogle gange er det bedste valg lavere og eventuelt asymmetriske reoler, der ikke optager lige så meget plads som den største version af Kallax.

Læs mere: Sådan deler du din etværelses-lejlighed op i flere rum

2. Livligt legetøj

Kallax er også praktisk for småbørnsforældre, da børneværelser ofte har et ret heftigt opbevaringsbehov. Det smarte ved netop denne reol er, at legetøjet altid kan være let tilgængeligt og synligt frem for gemt væk i plastikkasser.

Hvis der er brug for kasser, kan Kallax dog snildt kombineres med indsatskasser som for eksempel modellen Dröna af stof. Vælg gerne en pastelfarvet variant på børneværelset for en blød og behagelig atmosfære.

Hvis du er i gang med at indrette et værelse til familiens mindste, kan det være en idé at investere i en lavere reol, så de små selv kan nå legetøjet. Når de bliver større, kan du så lade reolen vokse i højden.

3. Hjemmelavet seng

Med fingersnilde kommer man langt: Mange soveværelser halter på opbevaringsfronten, så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk og bygge en seng eller bænk med Kallax som stel?

Så behøver du heller ikke tænke længe over, hvor du skal opbevare sengetøjet: De flettede Branäs-kurve passer nemlig til Kallaxs hylder og fås også i hvid og sort.

Når det er trangt med pladsen, er det vigtigt at udnytte højden i rummet. Kallax i to hylders højde under sengen giver endnu mere plads til bøger eller kasser.

4. Styr på entréen

Entréen, som typisk er hjemmets mindste rum, kan også nyde godt af gennemtænkte opbevaringsløsninger. Støvler, handsker og tasker, som ellers ville samle sig i bunker hist og her, trives perfekt i Kallax. Også her kan du med fordel vælge en høj variant, der går helt op til loftet. Med plads til alt det løse på hylderne får du nemlig mere gulvplads og dermed en visuelt mere rummeligt entré.

Her agerer en vægmonteret Kallax-reol med træplade både opbevaringshylde og bænk.

5. Velafbalanceret kontor

“Alting har sin plads” er et effektivt mantra, når det kommer til kontoret. Herinde hjælper det virkelig at vide, hvor alt fra gamle kvitteringer til ekstra kuglepenne gemmer sig, hvis man skal kunne arbejde så effektivt som muligt. Og fordi Kallax er et alsidigt møbel, gør den det nemt at organisere alle kontorartiklerne.

Lad et skrivebord vokse ud fra din reol for en sammenhængende arbejdsenhed.

Tip!
I lige netop kontorer er det en god idé at satse på mindre opbevaringskasser frem for de skræddersyede Kallax-indsatser, da det gør det lettere at finde og organisere indholdet.

6. Effektivt hobbyhjørne

Hører du til dem, der elsker håndarbejde, men som godt kunne trænge til lidt mere orden i materialerne? Med fine, lave kasser sikres overblikket.

Hvis man er heldig at have et helt hobbyrum, kan man tillade sig at skippe kasserne for maksimalt overblik over materialerne.

7. Klassisk natbord

Natbordet kan være meget mere end bare et kedeligt, lille sidebord. Med Kallax får møblet et sofistikeret look, der især komplimenterer et grafisk eller kvadratisk indrettet soveværelse.

Alternativt kan du bruge en hylde på væggen som natbord. Et godt tip er i så fald at erstatte den traditionelle natlampe med en loftslampe, så der ikke er ledninger på gulvet.

houzz

· Mere fra samme kategori ·