Læs også:

Close
h&m, mode, tøj, kropsideal, plus size, plus size-kollektion, plus size-model, tøjstørrelser, mode, kroppen, kvindekroppen, idealer, kropsimage, bodyimage, ashley graham, kollektion, tøjsalg, sverige,

NEWS: Tusinder klager over H&M’s plus size-modeller

Nyheder  | 

Tusinder klager over H&M’s plus size-modeller · DNA beviser: Markant vikingekriger var kvinde · Seks omkommet i oversvømmelser i Toscana · Trump erklærer katastrofetilstand i Florida

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tusinder klager over H&M’s plus size-modeller

Tusinder af svenske kvinder klager over H&M’s plus size–kollektion, og boykotter nu den svenske tøjgigant. Det skriver Berlingske.

Årsagen er, at mange af plus size-modellerne ikke er tykke, men faktisk ligner det, som de fleste vil betegne som normalvægtige kvinder. Facebook-gruppen Annonsrådet giver en hård kritik af kampagnens modeller, og mener, at H&M er med til at forkvakle kvinders kropsidealer.

Derudover er gruppen også utilfreds med, at plus size-begrebet kun findes i kvindestørrelser, men ikke ved mænd.

– Vi vil ikke handle i H&M, før de fjerner billederne af de modeller og erstatter dem med andre, som faktisk ser ud til at tilhøre målgruppen, som kollektionen henvender sig til, siger Amanda Oxell, Annonsrådets grundlægger til den svenske avis Aftonbladet.

Selv siger H&M om kritikken;

– I H&M+–sortimentet arbejder vi med mange forskellige modeller for at vise en bred vifte og inspirere vores kunder til vores nyeste mode. Alle modellerne, vi bruger, ligger inden for konceptets størelse, dvs. størrelse 44-58, siger pressetalsmand for tøjkæden i Sverige, Petra Buchinger.

Det er ikke første gang, at H&M møder kritik for deres plus size–kollektion. I august sidste år fik H&M stor ros for at caste plus size–modellen Ashley Graham, men fik samtidig voldsom kritik, fordi butikken på samme tid valgte at trække deres plus size–kollektioner fra butikkerne for kun at sælge dem på nettet fremover.

Læs også: Afsløring: Så mange penge bliver du snydt for i H&M’s webshop

h&m, mode, tøj, kropsideal, plus size, plus size-kollektion, plus size-model, tøjstørrelser, mode, kroppen, kvindekroppen, idealer, kropsimage, bodyimage, ashley graham, kollektion, tøjsalg, sverige,
H&M fik ros for at bruge plus size supermodel Ashley Graham, men fik kritik for at fjerne plus size–kollektionen fra sine butikker. (Foto: All Over)

 

DNA beviser: Markant vikingekriger var kvinde

I 1889 gjorde den svenske arkæolog Hjalmar Stolpe et fund i vikingebyen Birka i Sverige. Her fandt han en grav, hvor der lå et skelet af en professionel, mandlig vikingekriger. Det troede Stolpe i hvert fald, at det var. Den konklusion viste sig dog at være lodret forkert. For nylige DNA-prøver har bevist, at krigeren i virkeligheden var kvinde. Det skriver Politiken.

– Vi ved fra sagaerne, at kvinder har kunnet gå i kamp, men man har troet, at det har været ren fantasi og en del af et mytologisk univers. Man tænkte, at det var ligesom, når man kæmpede mod drager i middelalderlitteraturen, siger Jeanette Varberg, museumsinspektør ved Moesgaard Museum.

Sammen med krigeren blev der fundet en række dyrebare genstande;

Et sværd, en kampøkse, to skjolde, to heste, pansergennembrydende pile, et brætspil og meget mere. Brætspillet i sig selv betød, at krigeren havde haft taktisk og strategisk snilde og kunne lede sine tropper ude på slagmarken.

– Vi har haft fortællinger om, at kvinder har deltaget i kampe i vikingetiden, men her har du the smoking gun. Kvinden har alle tænkelige tegn på, at hun har været en elitekriger. Det er ikke bare en markant krigergrav. Det er ikke bare en kriger, der har haft kontrollen med en stor hærenhed. Det er også en kvinde, siger Jeanette Varberg.

Læs også: Vikings: Den sande historie om Lagertha og Auslaug

hbo nordic, hbo, serie, ragnar lothbrok, ragner lodbrog, vikings, viking, vikingesagn, sagnkonge, sagn, saga, vikingesaga, sagaen om ragner lothbrok og hans sønner, travis fimmel, saxo, aslaug, thora, lagertha, hvitserk, ivar, bjørn, sigurd, harald, paris, siege of paris, charles den skaldede, tog, viking, vikingeskibe, danmark, norge, sverige. kraka, randalin, svanløg, aslaug, lagertha, valkyrie, dragedræber, vølv, valkyrie, skjoldmø, hustru, kone, ragnar
Vikinger er populære som aldrig før, og krigerkvinden Lagertha er særlig populær i serien Vikings, som HBO Nordic viser. Måske var krigerkvinden, som Hjalmar Stolpe fandt, lige så sej som serieheltinden. (Foto: All Over)

Seks omkommet i oversvømmelser i Toscana

En stor mængde regn har ramt byen Livorno i Toscana i løbet af få timer, siger byens borgmester ifølge Ritzau.

Regnen har forårsaget store oversvømmelser i Italien, som har kostet mindst seks mennesker livet søndag. Træer og biler er væltet og floder og kanaler er løbet over deres bredder.

– Byen er bogstaveligt talt ødelagt, siger Livornos borgmester, Filippo Nogarin.

livorno, italien, regn, regnskyld, oversvømmelse, omkomne, væltet, træer, huse, vand,
Den italienske by Livorno er oversvømmet efter voldsomme regnskyld, og flere er omkommet. (Foto: /ritzau/)

 

Trump erklærer katastrofetilstand i Florida

Orkanen Irma gik i land i Florida i weekenden, og har allerede ført til voldsomme skader. Søndag aften blev Irma betegnet som en kategori 2 orkan ud af fem. Den ramte Floridas kyst som en kategori 4-orkan.

Florida har anmodet om hjælp til genhusning, genopbygning og oprydning, når orkanen Irma har raset færdig, og Donald Trump har godkendt anmodningen. Det skriver TV2.

– Lige nu bekymrer vi os om liv, ikke omkostninger, sagde præsidenten.

Omkring en tredjedel af Floridas indbyggere, cirka 6.5 millioner mennesker, har fået ordre til at forlade de områder, der bliver ramt af Irma.

Irma har allerede dræbt 24 personer, da den ramte De Caribiske Øer, men der er endnu ikke meldt dødsfald i Florida.

Læs også: Orkanen Irma rammer caribiske øer: Flere dræbt – 95 procent af ø ødelagt

irma, orkanen orma, orkan, natur, naturkatastrofe, klima, storm, blæst, ødelæggelser, hjemløs, omkomne, sårede, natur, vind, de caribiske øer, sydamerika, puerto rico, florida, den dominikanske republik, florida, ødelæggelser, strøm, evakuering
Orkanen Irma er gået i land i Florida og har allerede skabt store ødelæggelser. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

egypten, luxor, arkæologi, arkæolog, dagens billede, guldsmed, farao, grav,
Arkæologer arbejder på fundet af en grav, som tilhørte en kongelig guldsmed som levede for mere end 3.500 år siden. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·