Læs også:

Close
CHILENSK COMPLETO hotdog bog

Opskrift: Hotdog med guacamolesalsa – chilensk completo

Mad  | 

Hvis du tror, at en hotdog bare er en hotdog, så kan du godt tro om. Vi udfordrer dig på både tid og smagsløg med denne opskrift på en hotdog med guacamolesalsa

Vi har fået lov at bringe denne opskrift fra bogen Verdens Bedste Hotdog, hvor vi har udvalgt et par af vores favoritter. Den tager lidt tid at lave, men til gengæld lover vi, at serverer du hotdog med guacamolesalsa for dine venner, så har du fået fans for livet.

CHILENSK COMPLETO hotdog bog, CHILENSK COMPLETO hotdog bog, guacamolesalsa, opskrift

Ingredienser:
4 svinekødspølser (køb hos slagteren, så du får den bedste kvalitet)
4 hotdogbrød (opskrift ligger længere nede)
Eksotisk guacamolesalsa (opskrift længere nede)
Tomatsalsa
Sprøde løg
Korianderblade

Opskriften er til fire personer.

Sådan laver du chilensk completo-hotdog

Først skal du lave alle komponenterne til din hotdog. Opskrifterne til brød, guacamolesalsa, tomatsalsa og sprøde løg (ristede løg) ligger alle længere nede i indlægget. Det samme gælder opskriften på tilbehøret: Mangofritter.

Når du har lavet alle komponenterne, samler du din hotdog sådan:

  • Skær brødet halvt igennem, og kom pølsen i. (Brug opskriften på hotdogbrød længere nede – eller prøv med en brioche. Find opskriften på briochebrødet her.)
  • Top op med guacamole, salsa og sprøde løg.
  • Pynt med friske koriander. Hvis folk ikke kan lide den parfumerede krydderurt, kan bredbladet persille bruges i stedet.

Spis mangofritter og sød chilisauce til.

 

Opskrift på hotdogbrød

Ingredienser:
25 gram gær
1 spiseske honning
1 spiseske olie
1 æg
1 spiseske havsalt
3 deciliter lunken mælk
600 gram god hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Der bliver cirka 16 styk. Så der er også til at fryse ned, spise ekstra som natmad eller måske lave en ekstra hotdog eller to …

Sådan gør du:

  • Rør gæren ud med honning og olie.
  • Tilsæt æg, salt og mælk.
  • Kom mel i lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt, til den ikke klistrer mere. Den må gerne være lidt blød. Æltetiden er cirka fem minutter.
  • Lad dejen hæve et lunt sted, tildækket med et viskestykke, i 25 minutter.
  • Form dejen til 16 brød, og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  • Hæv dem et lunt sted til dobbelt størrelse, tildækket med et viskestykke.
  • Pensl med æg. Efter de er penslet, kan brødene drysses med sesam, græskarkerner, birkes, nigella-frø, salt, ost eller tørrede krydderier. Dejen kan eventuelt også tilsættes lidt revet gulerod, courgette eller spinat. Ønskes længere hævetid, bruges mindre gær.
  • Bag brødene lysebrune cirka 15 minutter ved 200 °C.

 

Guacamolesalsa

Ingredienser:
1 lille rødløg
1 stængel bladselleri
2 teske revet økologisk limeskal
2 spiseske limesaft
1 spiseske finthakket koriander
Teske cayennepeber
2 modne avocadoer
Havsalt og friskkværnet peber

Der bliver 2 deciliter.

Sådan gør du:

  • Blend alle ingredienserne – undtagen avocado.
  • Mos avocadokødet groft, og bland det derefter med de blendede ingredienser.
  • Smag til med salt, peber og citron- eller limesaft.

En mere cremet guacamole fås ved at røre 1/2 dl creme fraiche 18 % i.

Vær opmærksom på dette:

Afstem brødenes længde efter pølsen eller fyldet, der skal bruges. Pølsen må gerne stikke lidt ud i hver ende. Lav en stor portion brød, gerne med lidt variationer og frys dem ned. Så er der altid brød, når trangen til en god hotdog melder sig.

CHILENSK COMPLETO hotdog bog, guacamolesalsa, opskrift

Opskrift på sprøde løg

Ingredienser:
4 løg
4 spiseske hvedemel
4 deciliter solsikkeolie
Flagesalt

Denne opskrift på sprøde løg (også kaldet ristede løg, du kender dem sikkert …) giver cirka tre deciliter, men man kan jo aldrig få nok, så lav du bare en dobbeltportion, hvis du er vild med løg.

 

Sådan gør du:

  • Skær løgene i tynde ringe, og vend dem i mel.
  • Varm olien op. Den skal være så varm, at det syder omkring et stykke løg.
  • Fritér løgene, til de er gyldne og sprøde. Kom ikke for mange løg i ad gangen.
  • Læg dem på fedtsugende papir eller køkkenrulle, og drys salt over.

 

 

Opskrift på tomatsalsa

Ingredienser:
250 gram solmodne tomater
1 mild grøn chili
1 lille håndfuld mynte
1 spiseske rosmarin
1 rødløg
2 ristede valnøddekerner
1 fed presset hvidløg
2 spiseske olivenolie
1-2 lime, saft
1 spiseske rørsukker
Havsalt og friskkværnet hvid peber

Der bliver tre deciliter tomatsalsa ud af denne opskrift, så der er rigeligt til, at du dagen efter kan bruge resterne som tilbehør til for eksempel dit kød.

 

Sådan gør du:

  • Hak tomater, chili, mynte, rosmarin, løg og valnødder fint.
  • Bland alle ingredienserne sammen.
  • Smag til med lime, sukker, salt og peber.

 

 

Læs også: Opskrift: Lav din egen gourmet-hotdog i brioche

 

Opskrift på mangofritter

Ingredienser:
2 mango, ikke for modne
1 deciliter hvedemel

Dej:
1 deciliter hvedemel
3 spiseske kokosmel
2 teskebagepulver
2 deciliter vand
1 teske chiliflager
Solsikkeolie til friturestegning
Flagesalt

Hvis du er frisk på at blive udfordret på dine smagsløg og ikke bare vælge de traditionelle kartoffelbåde eller fritter, så skal du prøve disse mangofritter.

 

 

Sådan gør du:

  • Skræl mangoerne, og skær frugtkødet i aflange stykker.
  • Rør ingredienser til dejen sammen.
  • Vend mangobåde i hvedemel og dernæst i dejen.
  • Opvarm olien. Den skal være så varm, at den syder omkring et stykke mango.
  • Frituresteg mangobådene, til de er sprøde og gyldne.
  • Læg dem på fedtsugende papir, og drys salt over.

 

 

Hvis du vil have flere lækre hotdogopskrifter, så kig efter denne bog:

Hotdog forside

 

 

Læs også:

Supermarkederne lokker dig

indkøb, shopping, supermarked, psykologi, lokkemad, fristelse, duft, lyde, lys, indretning, mad, impulskøb, forbrug, økonomi, planlægning, mad, sundhed,

 

· Mere fra samme kategori ·