Læs også:

Close
danmarksmesterskaberne i toast, 2017, toast, danmarks bedste, danmark, mad, morgenmad, frokost, junk, junkfood, thomas bachmann, barburrito, vinder, opskrift, mad,

Opskrift: Danmarks bedste toast fra manden bag Barburrito

Mad  | 

Ejeren af Barburrito vandt Danmarksmesterskaberne i toast. Her får du opskriften på hans vindertoast “Breakfast Toast” med stærk mayo, avocado og koriander

Man kan altid spise en toast. Når den så også er blevet kåret til Danmarks bedste toast, så SKAL man nærmest prøve den.

2017 blev året, hvor Danmarks første mesterskaber i toast blev afholdt for første gang. Thomas Bachmann blev den endelige vinder af landets første toastmesterskab og kan nu kalde sig Danmarks bedste toastmager.

Thomas ejer den mexicanske streetfood-restaurant Barburrito. Prøv kræfter med Thomas’ ”Breakfast Toast”, som han vandt kategorien ”Signaturtoast” med.

– Alle Thomas’ toasts var både velsmagende og veltillavede. Hans signaturtoast med svinebryst, den lidt stærke mayo, avocadoen og koriander var for mig dagens bedste toast, udtalte dommerne.

Se også: Rejseguide: Restauranter i Budapest – mad, drinks og desserter

danmarksmesterskaberne i toast, 2017, toast, danmarks bedste, danmark, mad, morgenmad, frokost, junk, junkfood, thomas bachmann, barburrito, vinder, opskrift, mad,
Breakfast Toast med avocado, koriander og stærk mayo blev kåret til Danmarks bedste toast 2017. (Foto: Per Krogh for Arla.)
Det skal du bruge til 4-6 toasts:
– 3 skiveskårede avocadoer
– 2 fintsnittede forårsløg
– 0,5 bundt grofthakket koriander
– 1 surdejsbrød
– 6 skiver American Cheese
– 6 æg

Pork Belly:
– 0,5 kilo brystflæsk uden skind
– 3 spiseske. sukker
– 3 spiseske salt

Sriracha-mayo:
– 4 spiseske Hellmans mayo
– 4 spiseske Sriracha chilisauce

Sådan gør du:

Opskriften giver dig 4-6 toast alt efter, hvor generøs du er med fyldet. Der er flere stadier i skabelsen af toasten, til gengæld får du en smagsoplevelse, der er noget anderledes end den parisertoast, du er vant til nede fra den lokale tank.

Pork Belly

Anret brystflæsk i et ovnfast fad, og gnub salt og sukker ind i flæsket. Læg film over, og lad stå i køleskabet i mellem 6-24 timer.

Opvarm din ovn til 225 grader. Fjern eventuel væske fra fadet med brystflæsk. Indsæt det ovnfaste fad med flæsk med fedtsiden opad. Tilbered flæsket ved 225 grader i en time.

Skru så temperaturen ned til 130 grader, dæk grisen med alufolie og tilbered 1-1,5 time yderligere, indtil flæsket er mørt. Tag flæsket ud af ovnen, og lad den køle ned til stuetemperatur.

Wrap flæsket i madfilm, og læg det i køleskabet, indtil kødet bliver helt koldt og fast. Skær herefter kødet i størrelse, du foretrækker.

Se også: Opskrift: Hotdog med guacamolesalsa – chilensk completo

danmarksmesterskaberne i toast, 2017, toast, danmarks bedste, danmark, mad, morgenmad, frokost, junk, junkfood, thomas bachmann, barburrito, vinder, opskrift, mad,
DM i toast blev afholdt for første gang i 2017. (Foto: Per Krogh for Arla.)

Sriracha-mayo

Bland mayo og chilisauce sammen til Siracha-mayo.

Samling af toasten

Steg pork belly på panden ved middelhøj varme, indtil den er sprød på hver side.

Toast brødet med American Cheese i midten.

Tilbered æggene ”sunny side up” med fedtstof, salt og peber.

Anret toasten med avocado i bunden, dernæst pork belly, æg, koriander, forårsløg og Sriracha-mayo på toppen.

Velbekomme. Så er der serveret.

Prøv den her: Ambassadørens pizza med kartoffel og rosmarin

 

danmarksmesterskaberne i toast, 2017, toast, danmarks bedste, danmark, mad, morgenmad, frokost, junk, junkfood, thomas bachmann, barburrito, vinder, opskrift, mad,
Vinderen Thomas Bachmann med sin toast. (Foto: Per Krogh for Arla.)

· Mere fra samme kategori ·