Læs også:

Close
houzz lille badeværelse

Lille badeværelse? 8 smarte tricks, du nok ikke selv havde tænkt på

Bolig  | 

Vi er mange med et lille badeværelse. Det kan også godt være fint og lækkert. Men selvom pladsen er trang, gør det jo ikke noget, at det også er praktisk. Her får du et par indretningstricks

Af: MetteMaje Sofia Skøtt, Houzz.dk

Vi har fundet et række gode ideer til dig, der bor småt og drømmer om et flot badeværelse. Det kan nemlig fint lade sig gøre at forene praktisk og skønt.

Udnyt bagvæggen

Når du sætter toilet op på dit lille badeværelse, er det en god ide at vælge et wc, som hænger på væggen. Lad den lille bagkant som wc’et hænger på danne grundlag for en smule opbevaring eller brug den som base for din vask.

Små smukke vaske

Du behøver ikke at undvære en vask eller sætte en kæmpe vask ind i dit lille baderum – du kan sagtens vaske hænder og børste tænder i en lille model, som ikke fylder hele rummet. Sæt den i hjørnet eller foran dit wc, så optager du ikke plads ved indgangen til rummet.

Brug skydedør

Det er smart at bruge en skydedør eller et ophæng til din bruser. Almindelige døre åbner ind – eller ud – og det vil optage meget plads i dit lille rum. En skydedør er pladsbesparende og ikke mindre smart.

Alternativ løsning

Hvis du ikke har råd til den helt store badeløsning på dit lille badeværelse, kan du vælge at gå en rustik vej – sæt en rund balje op, og lad den udgøre basen for din bruser, monter også et brusehoved og en rund skinne til dit forhæng. Det fylder ikke meget og er anderledes. Men husk, at du stadig skal have koblet din balje til afløb, så du ikke laver vandskade.

Udnyt vasken

Er dit rum ganske lille og er der ingen plads til skabe, kan du lave en løsning under din vask.

Få fremstillet en buet stang efter mål til ophæng, som kan sidde umiddelbart under vasken, og få syet et stykke stof, som kan nå hele vejen rundt – herunder kan du montere et par hylder eller placere en kurv til opbevaring. Gardinet dækker for eventuelt rod – smart.

Skal du udskifte dit gamle toilet med et væghængt? Find en VVS’er i nærheden af dig

Brug skillevæggen

Når du tænker opbevaring på dit badeværelse, er det med at tænke i alle de muligheder, der er. Her kan det være en ide at udnytte den skillevæg, som adskiller bruseniche og vask. Lav en række hylder, som går fra gulv til loft. De kan bruges til opbevaring og fylder ikke meget.

Udnyt maksimalt

Du tænker måske ikke over det, men både store og små badeværelser har som regel ret mange muligheder, når det gælder opbevaring – du kan sætte skabe og hylder ind alle de steder, der er vægplads til det.

Sæt en lang smal reol langs den ene væg uden at optage gulvplads. Sæt skabe op både under og over din vask, og brug spejle, der kan åbnes og har opbevaringsplads indeni.

Bag toilettet

De fleste sætter et billede eller en hylde op bagved deres wc eller lader væggen være tom, men hvorfor ikke udnytte pladsen lidt alternativt. Det er oplagt at sætte et skab op, men du kan faktisk også montere en lille håndklædeholder – det er en smart måde at finde plads til det hele på.

houzz
Læs også:
septemberfund collage

· Mere fra samme kategori ·