
Lækkersulten: Opskrift på bagt cheesecake med chokolade og brombær
Er du lækkersulten? Ellers bliver du det, når du ser denne opskrift. Hvem gad ikke godt sætte tænderne i en nybagt cheesecake med brombær og chokolade?
Vi har været så heldige at få et par opskrifter fra bogen Tid til kage af Bagedyst-deltager Ditte Julie Jensen. Her får du en af vores absolutte favoritter: En opskrift på bagt cheesecake med brombær og chokolade! Den er i øvrigt også glutenfri. Glæd dig!
Kombinationen af browniebund, bagt cheesecake og brombær er så dejlig, at vi overhovedet ikke kan få nok af den. Nødderne kan sagtens undlades, hvis du gerne vil have en mere svampet kage. Nødderne gør bare, at der er lidt at tygge i.
Sværhedsgrad: Svær
Så giv dig god tid. Opskriften består af flere dele.
Opskrift på brownie
Opskriften er til 8-10 personer. Hvis du ikke selv går amok i den …
Ingredienser til brownie:
200 gram god mørk chokolade, 70 %
200 gram smør, blødt
250 gram flormelis
3 æg, strørrelse m/l, stuetemperatur
100 gram mandelmel
50 gram mandler
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad.
- Smør og flormelis piskes luftigt.
- Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til det er godt indarbejdet.
- Mandelmelet tilsættes lidt efter lidt.
- Den smeltede chokolade tilsættes i en tynd stråle, imens der piskes forsigtigt.
- Stop med at piske, når massen er ensartet.
- Hak mandlerne groft, og vend i dejen.
- Hæld chokolademassen op i en springform (24 centimeter i diameter) beklædt med bagepapir i bunden.
- Glat overfladen med en kagespartel.
Opskrift på ostemasse
Ingredienser til ostemasse:
1 god vaniljestang
150 gram flormelis
400 gram neutral flødeost
2 æg, størrelse m/l
Nu skal du i gang med ostemassen, der skal hældes oveni browniedejen, før den bages.
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af flormelissen.
- Vaniljesukker, flormelis og flødeost piskes sammen.
- Æggene tilsættes et ad gangen. Pisk, til ostemassen er cremet og luftig. Hold godt øje med ostemassen, og pisk endelig ikke for længe, da osten kan skille, og cremen kan blive for tynd.
- Hæld ostemassen ud på browniedejen, og glat overfladen med en kagespartel.
- Bag kagen ved 170° varmluft i 40-45 minutter. Den skal være fast at røre ved, inden den tages ud (midten kan syne lidt bleg).
- Stil kagen på køl i mindst 1 time i formen.
Ingredienser til brombærcreme:
100 gram friske brombær
75 gram flormelis
1 teske vaniljesukker
2 deciliter piskefløde
1 teske vaniljesukker
2 dl piskefløde
Opskrift på brombærcreme
Brombærcremen fungerer som velsmagende pynt og er i sæson lige nu.
Sådan gør du
- Mos brombærrene med en gaffel.
- Rør de mosede brombær, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål.
- Pisk fløden til sprøjtefast flødeskum, og vend forsigtigt bærmosen i.
Udover de 150 gram friske brombær, du skal bruge til brombærcremen, skal du også bruge 150 gram, som du bager.
Den opskrift kommer her:
Bagte brombær
Kan man få nok brombær i en bagt cheesecake med chokolade og brombær? Nogen kan måske. Men brombærcreme OG bagte brombær er ikke én gang brombær for meget for os!
Ingredienser til bagte brombær:
1 god vaniljestang
50 gram flormelis
150 gram friske brombær
Sådan gør du
- Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af flormelissen.
- Kom brombærrene op i et ovnfast fad, og drys vaniljesukker og flormelis henover. Læg gerne den tomme vaniljestang ved.
- Bag brombærrene ved 120° varmluft i 2 timer. Hver halve time hældes lidt af brombærsaften over bærrene.
I øvrigt skal der til pynt bruges
skovsyre og 50 gram friske brombær (kan undlades)
Servering:
Befri kagen fra formen, og placer den på et kagefad.
Smør brombærcreme på kagens top, og dekorer med bagte brombær, friske brombær og lidt skovsyre.
TIP
Skal det gå lidt stærkt, kan kagen (brownie og cheesecake) blot pyntes med flødeskum og friske brombær.
Hvis du vil have flere lækre kageopskrifter, så kig i denne bog: