Læs også:

Close
guide, kultur, kulturguide, festival, oplevelser

Kulturguide: Spændende og billige oplevelser i din by i oktober

Kultur  | 

Kulturguiden byder i oktober på en masse spændende, gratis eller billige oplevelser i København, Aarhus og Odense

Det kan være svært at være kulturel: Måske kan du ikke helt få overblikket over, hvilke arrangementer der er i nærheden af dig, eller også føler du, at du simpelthen ikke har råd. Men det er faktisk muligt at finde interessante og billige oplevelser, når man er kulturel på budget.

 

Billige oplevelser i København i oktober

Reflektor Light Festival – Søndermarken

5.-7. oktober klokken 18:30-23, gratis adgang

For andet år i træk inviterer Reflektor Light Festival til et tre dages arrangement med temaet “Lys og mørke”, hvor man inviteres ind i mørket til workshops, kunst og snak med lyset i centrum. Hele festivalen afholdes under åben himmel i Søndermarken, og du vil igennem forløbet have mulighed for at se hele 10 stemningsfulde og lysende kunstværker, der er blevet skabt specielt til festivalen og Søndermarkens omgivelser.

Festivalens program byder på en lang række forskellige oplevelser, hvor du kan deltage i alt fra fotovandring med lyseffekter, mørkevandring med lydunivers til et foredrag om livet før elektricitet og iscenesættelsen af historierne om lys og mørke.

Læs mere på Facebook

Hip Hop Quiz – Absalon

11. oktober klokken 20-22, billetpris 30 kroner

Absalon på Sønder Boulevard på Vesterbro er stedet for dig, der gerne vil hænge ud med dine venner, spille spil, lytte til musik og ellers bare nyde livet. Med jævne mellemrum arrangerer de quizzer, konkurrencer eller andet skæg – og i oktober står den på Hip Hop Quiz! Billetten kan købes i baren på dagen – og så er det ellers bare at quizze løs!

Det eneste, du skal bemærke er, at I skal møde op i en gruppe på minimum to og maksimum seks personer for at udgøre et konkurrencedygtigt team.

Læs mere på Facebook

tupac, rapper, hiphop, quiz, kultur, kulturguide, københavn, kulturtilbud, guide, oplevelser, kulturelle, billige oplevelser, billig, gratis
Der vil med sikkerhed blive quizzet i nogle af Tupacs store hits – så du kan allerede nu begynde at bumpe til hiphop hits fra 1990’erne. (Foto: All Over)

Tapas i Torvehallerne

13. oktober klokken 18-22, gratis adgang

Fredag den 13. udfordrer Torvehallerne de gastronomiske rammer for, hvordan man laver tapas – og serverer i stedet deres egen fortolkning af de populære, små spanske retter. Der vil være over 50 små boder, du kan gå på opdagelse i, og hver bod byder på små retter i prisklassen 10-35 kroner.

Læs mere på Facebook

Læs også: Opskrift: Hummertoast

tapas, mad, madmarked, kulturguide, hygge, madelsker, foodie, billige oplevelser, gratis, billige, københavn
Tapastallerken. (Foto: All Over)

Kulturnatten i København

13. oktober klokken 18-00, billetpris 95 kroner

Til den årlige kulturnat i København får du adgang til steder, der normalt har lukket og mulighed for at se byen i et helt nyt lys. Det eneste, du skal gøre er at købe kulturpas og finde ud af, hvilke af aftenens arrangementer du vil tage til. Kulturpasset fungerer også som din billet til gratis transport, så du kan frit tage bus, tog og metro i Hovedstadsområdet.

Der er et hav af muligheder som alt fra rundvisning på Bispebjerg kirkegård og krematorium i lygteskær, åbent hus og foredrag om buddhisme og meditation på Buddhistisk center eller gratis pandekagespisning på At Work Skolen – valget er dit!

Læs mere her

Open Mic – Teater Play

26. oktober klokken 20-22, billetpris 52 kroner inklusive gebyrer (billetten gælder for to personer)

Teater Play holder hver torsdag open mic, hvor både ukendte, kendte og landets helt store komikere kan teste deres materiale på et publikum. Man har valgt at sætte prisen 50 procent ned året ud, hvilket betyder, at en billet gælder for to personer. Det kan ikke blive mere SU-venligt!

Læs mere her

Læs også: Besøg en af efterårets bogmesser

Billige oplevelser i Aarhus i oktober

Food Film Festival

12.-18. oktober klokken 10-18, gratis adgang

I midten af oktober bliver Aarhus forvandlet til et gastronomisk madmekka, hvor madglade festivalgæster inviteres til filmoplevelser, der alle har mad i hovedrollen. Der er et bredt program med både workshops og debatter og helt unikke madevents, hvor du tages med på en rejse gennem film, mad og forskellige kulturer.

Der er noget for alle, og der er en masse forskellige spændende ting at deltage i. Det kan være alt fra at lave somalisk mad, købe og nyde inspirerende måltider, lave en spirehave eller læse madopskrifter fra hele verden.

Læs mere her

Fresh Eyes udstilling – Galleri Image

12.-29. oktober, gratis adgang

International Artist Rethink Aarhus har i samarbejde med Galleri Image og Aarhus Litteraturcenter arrangeret en unik udstilling, der fremviser helt nye sider af Aarhus, set med internationale fotografers øjne.

De internationale fotografer har gennem de sidste par år set på byen med nye friske øjne – som med tiden passerer de lokales øjne, og dette friske syn danner grundlaget for udstillingen. De mange værker vil blive udstillet på mange forskellige måder, og der vil derfor være kunst i både baggårde, vinduer, på gavle og husmure.

Læs mere her

#downinthevalley #eoinmoylan #galleriimage

A post shared by Kristine Kern (@kristinekern) on

Øl-marked – Godsbanen

20. oktober klokken 13-20, billetpris 30 kroner – betales i døren

Godsbanen afholder dets første øl-marked i “Den rå hal”, hvor et hav af forskellige bryggerier og mikrobryggerier vil være stede. Her har du en oplagt mulighed for smage nye, spændende øl samt få en føling af, hvilke trends der rører på sig i det uendelige øl-univers.

Arrangementet byder selvsalgt på øl i massevis, men med i pakken får du også tyroler-musik, stand-up, taler, swing & jazz, beerpong, bordfodbold, mad, snacks og masser af hygge.

Læs mere på Facebook

øl, ølsmagning, kultur, kulturel, hygge, øl-marked, marked, hygge, samværd, fællesskab, gratis, billig, billige oplevelser, aarhus
På øl-markedet vil du have mulighed for at smage på øl fra mange forskellige bryggerier. Herunder blandt andet Munkebo Mikrobryg og Brew42. (Foto: All Over)

Loppemarked, Godsbanen

22. oktober klokken 10-15, billetpris 20 kroner

Godsbanens “Rå hal” fyldes med 65 stande, der alle byder på en masse spændende og brugt habengut, hvor lopperne kun er private sælgere, der sælger ud fra gemmerne.

Læs mere her

Læs også: Brugthandel eksploderer

loppemarked, marked, loppefund, kultur, tilbud, guide, brugt, habengut, kulturguide, kulturel, billig, gratis, billige oplevelser, aarhus
På eventets Facebook-side garanteres det, at der både sælges møbler, tøj, smykker, nips, retro og vintage-ting. (Foto: Pexels)

Super800 Film Festival Aarhus – Øst for Paradis

27.-29. oktober klokken 10-15:30, gratis adgang

Filmfestivalen Super800 bliver afholdt i Øst for Paradis og vil i løbet af de tre dage, festivalen foregår, vise hele 39 unikke kortfilm fra 18 forskellige lande.

Ikke nok med at du får mulighed for at se en masse spændende film, du vil også blive inviteret ind i filmskabernes verden, hvor der der vil være diskussioner og debatter, som fokuserer på gentænkning af historieudvikling af film, udviklingen af innovative filmfortællinger og måden, hvorpå vi anvender og fortolker genrer på.

Læs mere på Facebook 

Læs også: Streamingguide: Disse serier skal du se i efteråret

Billige oplevelser i Odense i oktober

Brunsvigerens Dag – DR P4 Fyn

11. oktober klokken 15-18, gratis adgang 

Tag til en fejring af den fynske spise, hvor DR P4 inviterer til – hvad de selv omtaler som – et brag af en fest. Her kan du være med til at bage brunsviger, snakke om brunsviger, spise brunsviger, synge om brunsviger, konkurrere om brunsviger og ja … Alt handler om brunsviger!

Så hvis du er vild med brunsviger og gerne vil høre brunsvigersange komponeret af to fynske upcoming bands, så er det her, du skal bruge din onsdag den 11.!

Læs mere på Facebook

brunsiger, kage, kultur, kulturguide, fejring, spisning, kagebord, hygge, billige oplevelser, gratis, billig, odense
Hvis du er glad for kage – herunder især brunsviger – så skal du tage til fejring af brunsvigerens dag. (Foto: All Over)

Rejseforedrag: Backpacking i Mellemamerika – Vestergade

11. oktober klokken 18:30-21, gratis 

Dette rejseforedrag er en oplagt mulighed for dig, der overvejer at rejse til Cuba, Panama, Belize, Costa Rica eller andre fantastiske steder i Mellemamerika. Foredraget afholdes af Killroy i samarbejde med G-Adventure, hvor to erfarne adventure-rejsende vil fortælle om deres mange år erfaring – her er det værd at bemærke, at foredraget foregår på engelsk.

Du vil blandt andet blive klogere på, hvornår det er bedst at rejse, og inputs til ture, lokale oplevelser og lokale perler.
Bemærk, at du skal tilmelde dig, for at kunne deltage.

Læs mere her

Læs også: Opskrift: Fransk kirsebærtærte

Valle de Vinales National Park på Cuba 😍 #kilroydenmark

A post shared by KILROY Denmark (@kilroydenmark) on

Harry Potter-filmmaraton – Rosenbækhuset

20.-21. oktober klokken 10-08, 25 kroner per film eller 150 for hele Potter-pakken 

Rosenbækhuset bliver disse dage forvandlet til The Great Hall på Hogwarts, der vil danne rammerne for et 20 timer langt Harry Potter-maraton, hvor alle otte film bliver vist. Man kan som deltager selv vælge, om man blot vil se én eller flere film – men til de hardcore og dedikerede Potter-fans er dette den oplagte mulighed for at trække i kappen, finde tryllestaven frem og gå all in.

Læs mere her

Secondhandmarked – Storms Pakhus

22. oktober klokken 10-16, gratis

For første gang nogensinde afholdes et stort secondhandmarked i lokalerne hos Storms Pakhus, hvor flere private sælgere har rodet lidt i gemmerne. Standene er blevet særligt udvalgt for at skabe variation og kvalitet for de interesserede købere.

Skulle du blive træt af at shoppe genbrug, kan du altid udforske de mange madkulturer, som Storms Pakhus streetfood også byder på, eller nyde en cocktail eller to.

Læs mere på Facebook

Best of Odense – Odense Teater

28. oktober klokken 17-19:45, 100 kroner

Afstemningen til Best of Odense er allerede i fuld gang, og vinderen vil blive afsløret til arrangementet, som afholdes af Ugeavisen Odense. Det endelige program er endnu ikke offentliggjort, men der vil både være musikalske indslag fra landskendte musikere og standup.

Læs mere her

· Mere fra samme kategori ·