Læs også:

Close
mexico, mexico city, richertskala, jordskælv, vulkan, døde, omkomne, sårede, sammenstyrtet, katastrofe

NEWS: Kæmpe jordskælv i Mexico dræber flere og sætter vulkan i udbrud

Nyheder  | 

Kæmpe jordskælv i Mexico dræber flere og sætter vulkan i udbrud · Vrag af tysk krigsubåd fundet i Nordsøen · Forskere: Jorden går ikke under på lørdag · Fodboldkvinder viste muskler i Ungarn

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kæmpe jordskælv i Mexico dræber flere og sætter vulkan i udbrud

Mere end 224 voksne og børn meldes døde efter et jordskælv, der blev målt på 7,1 på Richterskalaen har fået 44 bygninger til at styrte sammen i hovedstaden Mexico City. Fire millioner mennesker er uden strøm lige nu, og ifølge The Guardian er landets mest aktive vulkan gået i udbrud under jordskælvet.

15 mennesker, der var samlet til gudstjeneste i en kirke, omkom, da bygningen styrtede i grus. Det oplyser guvernøren i delstaten Puebla. Tragedien fandt sted i byen Atzitzihuacan, der ligger på en af vulkanen Popocatépetls skråninger.

mexico, mexico city, richertskala, jordskælv, vulkan, døde, omkomne, sårede, sammenstyrtet, katastrofe
Mere end 224 meldes døde efter jordskælvet i Mexico. (Foto: /ritzau/)

Jordskælvets epicenter lå faktisk 120 kilometer fra Mexicos hovedstad, og blev målt til en dybde på 51 kilometer. Det er ikke mere end to uger siden, at Mexico blev ramt af et skælv, der målte 8,1 på Richterskalaen. De to skælv har dog ifølge seismolog Paul Earle fra US Geological Survey ikke noget at gøre med hinanden.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser, at der på nuværende tidspunkt ikke er meldinger om sårede eller dræbte danskere. Den danske ambassade i Mexico opfordrer danskere, der opholder sig i landet, til at ringe til deres pårørende, til at følge myndighedernes anvisninger og til at være opmærksomme på eventuelle efterskælv.

mexico, mexico city, richertskala, jordskælv, vulkan, døde, omkomne, sårede, sammenstyrtet, katastrofe
Jordskælvet var så voldsomt, at det fik landets mest aktive vulkan til at gå i udbrud. (Foto: /ritzau/)

Vrag af tysk krigsubåd fundet i Nordsøen

En dykker og ekspert i marinearkæologi har gjort et spektakulært fund. De har nemlig opdaget en velbevaret tysk ubåd i belgisk farvand. Ligene af samtlige besætningsmedlemmer kan stadig være ombord. Det skriver Ritzau.

Den tyske ubåd stammer fra Første Verdenskrig i Nordsøen og ligger i en dybde af 30 meter ud for byen Oostende i det nordlige Belgien og er meget velbevaret.

Se også: Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig

ubåd, fund, vrag, nordsøen, forskere, besætning, første verdenskrig, 1. verdenskrig, krig, verdenskrig, tysk, tyskland
Vrag af tysk krigsubåd fundet i Nordsøen. (Foto: /ritzau/)

Forskere: Jorden går ikke under på lørdag

Skal man tro på den amerikanske dommedagsprofet David Meade, så går jorden under på lørdag. Det er forskerne dog langt fra enige i. Årsagen til dommedagsprofetien er, at Månen står sammen med Venus, Mars og Merkur, så man kan se alle fire stjernelegemer samtidig. Man kan også se en meget klar stjerne ved navn Regulus lige ved siden af Månen.

– Det er et ret fantastisk fænomen, som ikke sker ret tit. David Meade kalder sig selv for “kristen numerolog” og har en overgang studeret astronomi ved University of Leicester. Han har skrevet flere bøger, blandt andet “Planet X – The 2017 Arrival”, fortæller Christoffer Karoff, astrofysiker ved Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet, til Videnskab.dk.

bibel, bibelen, dommedag, dommedagsprofet, dommedagsprofeti, månen, merkur, mars, venus, nasa, astrofysik, fænomen, rummet, ydre rum, kristendom, tro, religion, forskning
Dommedagsprofet mener, at Jordens undergang er nær, og at beviset er at finde i Bibelen. (Foto: All Over)

Meads teori om, at dommedag rammer her i weekenden bygger på, at der i Bibelen er beskrevet et billede, der forestiller en kvinde, som er “indsvøbt i Solen, med Månen under sine fødder og en krone af tolv stjerner på sit hoved”. Kvinden skal føde et barn, som skal regere alle nationer med et jernscepter, mens hun trues af en rød, syvhovedet drage. Der vokser ørnevinger ud på kvinden, som bliver slugt af Jorden.

David Meade tolker planeterne placering på himlen som en repræsentation af netop dette billede, og han mener, at Jorden vil gå under på lørdag, fordi han tror på, at en hidtil uopdaget planet vil vise sig og smadre ind i Jorden.

– Der er absolut ingen videnskabelig belæg for at sige, at der skulle være en planet på så tæt kollisionskurs med Jorden. Det har ingen hold i virkeligheden. Men når det er sagt, er det helt klart værd at bemærke, at vi lige nu ér vidne til et helt specielt astronomisk fænomen, siger Christoffer Karoff.

måne, månen, vand, forskning, videnskab, rum, rummet, universet, rumrejser, astronauter, månebase, fremtiden,
Månen står i linje med tre planeter og derfor mener dommedagsprofet, at jorden går under på lørdag. (Foto: /ritzau/)

Fodboldkvinder viste muskler i Ungarn

Det kan godt være, at de danske fodboldkvinder ligger i benhårde forhandlinger om bedre løn med DBU, men det afholdte dem ikke fra at vise muskler på græsplænen i kampen mod Ungarn tirsdag aften.

Med en sejr på 6-1 var der glæde i den danske landsholdslejr, og en god start på VM-kvalifikationen var sikret. Kampen var også tydeligt farvet af konflikten mellem spiller og DBU omkring lønninger til de danske sportskvinder.

Læs også: Klumme: Hvorfor bliver kvindelige fodboldspillere ikke taget seriøst?

fodbold, fodboldkvinder, vm, vm i fodbold, kvindefodbold, ungarn, danmark, dbu, konflikt, ligestilling, løn,
De danske fodboldkvinder viste, hvad de er værd i kampen mod Ungarn, hvor de vandt 6-1. (Foto: /ritzau/)

– Vi har endnu, endnu engang vist, at vi er værd at satse på. Vi står sammen hele vejen, og så håber jeg, at de (DBU’s ledelse, red.) også snart tror på det, understregede venstreback Line Røddik til DR.

Diskussionen mellem spillerne og DBU er langt fra slut, og den eneste grund til, at kampen blev spillet, er fordi parterne indgik en midlertidig aftale, så Danmark ikke ville ryge ud af kvalifikationskampene til VM.

– Det er et klassesignal, vi sender. Vi kommer ud og viser, at vi er et hold, der er værd at satse på. Og det er det, vi kæmper for; lige rettigheder. Vi har igen vist, at vi er et hold, der skal tages seriøst. Og jeg er glad for, at han (DBU’s direktør Claus Bretton-Meyer red.) er hernede, for det viser også, at han tager os seriøst, siger angriber Nadia Nadim.

fodbold, fodboldkvinder, vm, vm i fodbold, kvindefodbold, ungarn, danmark, dbu, konflikt, ligestilling, løn,
De danske fodbolddamer har en lønkonflikt med DBU og håber, at deres præstation i Ungarn kan sætte skub i forhandlingerne. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

græskar, tyskland, dagens billede,
67-årige Harald Wenske sejler sine græsker ned af Spree-floden i Tyskland. Hans marker er nemlig omringet af vand. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·