Læs også:

Close
Skovgaard Museet, inger støjberg, muhammedtegning, muhammed, religion, profeten, profet, islam, kurt westergaard, udstilling, politik, integrationsminister, integration, muslim, muslimer, ytringsfrihed, blasfemi, tegning, karikatur, satire, muhammedkrisen,

NEWS: Inger Støjberg fremviser Muhammedtegning som sin iPad-baggrund

Nyheder  | 

Inger Støjberg bruger Muhammedtegning som baggrund på iPad · Stjerne i Netflix-hitserie: Det er for farligt at fortsætte · Fra næste år må kvinder køre bil i Saudi-Arabien · Skolefodboldkamp endte i vold og stenkast mod politibil · Dagens billeder

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Inger Støjberg har Muhammedtegning som iPad-baggrund

Tirsdag delte integrationsminister Inger Støjberg et screenshot på sin Facebookprofil. Det viste baggrundsskærmen på hendes iPad.

Her havde hun Kurt Westergaards tegning af muslimernes profet Muhammed, hvor han er tegnet med en bombe i turbanen. Billedet var det mest markante af alle de tegninger, der udløste krisen om Muhammedtegningerne og sendte Danmark ud i en international krise i 2005 og 2006.

Støjberg forklarer i opslaget, at hun har delt billedet, fordi Skovgaard Museet i Viborg ikke vil udstille tegningerne i en stort anlagt udstilling om blasfemi siden reformationen. Det synes ministeren er ærgerligt.

Skovgaard Museet, inger støjberg, muhammedtegning, muhammed, religion, profeten, profet, islam, kurt westergaard, udstilling, politik, integrationsminister, integration, muslim, muslimer, ytringsfrihed, blasfemi, tegning, karikatur, satire, muhammedkrisen,
Inger Støjberg bruger Muhammedtegning som baggrund på iPad. (Foto: /ritzau/)

– Jeg har selv Kurt Westergaards berømte tegning til at ligge som min baggrundsskærm på min iPad. Det har jeg, fordi jeg elsker Danmark. Jeg elsker ganske enkelt det fundament af frihedsrettigheder, som generationer før os har lagt, og som vort land er grundlagt på, forklarer Støjberg i sit opslag og skriver også:

– Jeg synes ærligt talt, at vi skal være stolte over Muhammed-tegningerne!

Opslaget har mødt både kritik og støtte af danskere og internationale medier som New York Times, Russia Today og britiske medier har bragt historien om Facebook-opslaget.

Her fortæller medierne blandt andet også om ministerens smykkelov, opfordringen til at melde din lokale pizzamand, hvis han opfører sig mistænkeligt og Støjbergs opslag om kagen, der skulle fejre ministerens 50 udlændingestramninger.

Se også: Inger Støjberg fejrer stramninger med kage og forarger

Læs også: Danskerne giver pizzeriaer stjerner efter Støjberg-opfordring om at angive pizzamænd

Stjerne i Netflix-hitserie: Vi bliver nødt til at stoppe, det er for farligt

Pedro Pascal, der spiller hovedrollen som Javier Peña i Netflix’ hitserie Narcos, siger nu, at det er for farligt at optage serien, hvis ikke der findes en måde at beskytte skuespillere og filmhold på. Det siger stjernen til det amerikanske tabloidmedie TMZ.

Udmeldingen fra Pascal kommer, efter at location-manager Carlos Muñoz Portal blev dræbt af adskillige skud i Mexico, og efterfølgende kom der trusler fra narkokongen Pablo Escobars bror, Roberto Escobar.

Portal arbejdede på Narcos’ fjerde sæson, der efter sigende skal foregå i Mexico og skal handle om det berygtede mexicanske Juarez-kartel.

Læs mere: Netflix-medarbejder dræbt under research til hitserie

Se også: Pablo Escobars bror truer Netflix

netflix, carlos muñoz portal, narcos, columbia, narko, narkokarteller, netflix-medarbejder, netflix, research, lokation, dræbt, skudt, narkokartel, drab, mord, mexico, sydamerika, serie,narcos, netflix, pablo escobar, roberto de jesus escobar gaviria, escobar, narko, narkosmugling, narkobaron, narkohandel, narkoproduktion, sydamerika, columbia, lokation carlos portal, lokationer, retssag, rettigheder, ophavsret, trusler, trussel, narko, kokain,pedro pascal, javier pena, trusler, farligt, sikkerhed, fiolmhold, skuespillere, stoppe, optagelser,
Pedro Pascal, der spiller hovedrollen i Netflix-serien Narcos, siger nu, at optagelserne ikke kan fortsætte, før det er sikkert. (Foto: All Over)

Fra næste år må kvinder køre bil i Saudi-Arabien

Saudi-Arabien er det sidste land i verden, hvor det stadig ikke er lovligt for kvinder at føre en bil. Det bliver dog lavet om nu. Saudi-Arabiens kong Salman har nemlig fremlagt et nyt dekret, der giver saudiarabiske kvinder mulighed for at få kørekort og lov til at sætte sig bag rattet i en bil fra juni 2018. Det skriver DR.

– Et eller andet sted er det jo lidt absurd at skulle byde noget velkomment, som burde være en helt åbenbar rettighed for enhver, om man er mand eller kvinde, siger Trine Christensen, der er generalsekretær for menneskerettighedsorganisationen Amnesty International Danmark.

Amnesty International synes dog, at kørekortet er et helt åbenlyst skridt i den rigtige retning.

– Der er ikke nogen tvivl om, at det her skridt giver en bevægelsesfrihed, og der er også kvindelige aktivister, der er endt i fængsel i forsøg på at gøre opmærksom på, at de burde have den ret. Men med mindre man får gjort op med nogle af de andre væsentlige ligestillingsproblemer i landet, så er det her fortsat kun et lille skridt og et nærmest symbolsk skridt, siger Trine Christensen.

saudi-arabien, kong salman, kvinder, ligestilling, kørekort, køre, bil, amnesty international, mænd, ligestilling, rettigheder, transport, dekret
Fra næste år må kvinder i Saudi-Arabien køre bil. (Foto: /ritzau/)

 

Skolefodboldkamp endte i vold og stenkast mod politibil

En skolefodboldkamp i Esbjerg udviklede sig voldeligt mod en spiller og en politibil. Det var kampen mellem Signaturskolen Kvaglund og Nordre Skole fra Bramming, hvor der opstod tumult, da en spiller og en tilskuer fra hjemmeholdet angreb en spiller fra det gæstende Bramming-mandskab.

– Under tumulten slog en Kvaglund-spiller og en tilskuer med knytnæver på en Bramming-spiller. Da en af vores patruljer kom til stedet, var stemningen så ophidset, at de bad om assistance fra endnu en patrulje, oplyser vagtchef Ole Aamann, Syd- og Sønderjyllands Politi til TV SYD.

Den første politipatruljes bil blev nemlig ramt af stenkast, da betjentene forsøgte at få ro over de ophidsede gemytter.

– Vi har navnene på de to 16-17-årige drenge, der optrådte voldeligt, så der venter dem et besøg af politiet og et efterspil, siger vagtchef Ole Aamann.

skolefodbold, fodbold, vold, angreb, overfald, knytnæve, knytnæveslag, næve, politiet, politi, stenkast
En skolefodboldkamp udviklede sig voldeligt mod spiller og politiet. (Foto: All Over)

 

Dagens billede

bali, vulkan, udbrud, dagens billede, mount agung, rystelser, lava, udbrud, luftfart
Bali holder vejret og holder øje med Mount Agung-vulkanen, der afgiver flere og flere rystelser. Det er tegn på, at den snart kan gå i udbrud, siger eksperter. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·