Læs også:

Close
playboy, hugh hefner, sex, kvinder, magasin, mandeblad, mode, skønhed, blondiner, død, forretningsmand, forretning, imperium

NEWS: Hugh Hefner, stifter af magasinet Playboy, er død

Nyheder  | 

Hugh Hefner, stifter af Playboy, er død · Støjbergs ministerium er lagt ned af hackerangreb · Curlingkvinder mister støtte · Passager gik amok i SAS-fly: Knuste rude · Stillehavsø bliver total-evakueret · Dansk supermodel i vild genforening · Dagens billede

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

 

Hugh Hefner, stifter af Playboy, er død

Hugh Hefner, manden bag det banebrydende og verdenskendte magasin Playboy, er død. Det skriver Reuters og TV2. Hefner sov stille ind i sit hus, Playboy Mansion, omgivet af sin familie. Han blev 91 år gammel.

For 64 år siden startede Hefner Playboy. Med tiden blev magasinet verdens mest sælgende og mest indflydelsesrige mandeblad, og i dag sælges det i mere end 20 lande. Med tiden byggede Hefner et imperium af natklubber, film, huse og tv-shows, som alle blev drevet af hans kendte varemærke: Playboy-kaninerne.

Hugh Hefner var også berømt for sin livsstil og var i årtier kendt som den piperygende mand, der altid var iklædt en silkepyjamas og havde en ung, smuk blondine på armen.

– Min far levede et exceptionelt og indflydelsesrigt liv som medie- og kulturpioner. Han var den ledende stemme, når det kom til nogle af de mest betydningsfulde sociale og kulturelle bevægelser i vores tid. Han talte for retten til ytringsfrihed, borgerrettigheder og seksuel frigørelse, siger Hefners søn, Cooper Hefner.

Hugh Hefner efterlader sig sin kone, Crystal, og fire voksne børn.

playboy, hugh hefner, sex, kvinder, magasin, mandeblad, mode, skønhed, blondiner, død, forretningsmand, forretning, imperium
Hugh Hefner er død 91 år gammel. Hefner stod bag det banebrydende mandeblad Playboy Magazine. (Foto: /ritzau/)

Støjbergs ministerium lagt ned af hackerangreb efter Muhammedtegning

Onsdag aften blev Udlændinge- og Integrationsministeriet ramt af et cyberangreb, og torsdag morgen havde ministeriets teknikere endnu ikke opnået kontrollen med sitet igen. Det bekræfter ministeriet over for Ritzau. Det konservative og islamisk-tyrkiske medie Yeni Akit udpeger en gruppe kaldet Aslan Neferler Tim til at stå bag angrebet.

Det sker, efter det onsdag kom frem, at integrationsminister Inger Støjberg har en af de omstridte Muhammedtegninger som baggrund på sin iPad. Det var ministeren selv, der delte et screenshot af billedet på sin Facebookprofil. Udlændinge- og Integrationsministeriet kan ikke bekræfte oplysningerne fra Yeni Akit og ved endnu ikke, hvem der står bag angrebet.

Muhammedtegningerne udløste den alvorligste udenrigspolitiske krise i nyere danmarkshistorie, og Støjbergs beslutning om at dele tegningen har vakt opsigt både i Danmark og internationalt.

Læs mere: Inger Støjberg har Muhammedtegning som iPad-baggrund

Skovgaard Museet, inger støjberg, muhammedtegning, muhammed, religion, profeten, profet, islam, kurt westergaard, udstilling, politik, integrationsminister, integration, muslim, muslimer, ytringsfrihed, blasfemi, tegning, karikatur, satire, muhammedkrisen,
Inger Støjberg bruger en Muhammedtegning som baggrund på sin iPad. (Foto: /ritzau/)

Danske curlingkvinder mister støtte

Team Danmark har besluttet, at alle deres støttekroner til curling fremover udelukkende skal gå til herrerne. Det skriver TV2. Det sker, fordi kvindeholdets mangeårige skipper Lene Nielsen indstiller karrieren og samtidig har opløst sit hold, Team Lene Nielsen. Det fik også Charlotte Clemmensen og Stephanie Risdal til at droppe målet om vinter-OL i 2018.

– Vi har fuld forståelse for, at det stiller det nye kvindehold i en svær situation, men vi vurderer sammen med Dansk Curling Forbund, at holdet ikke har medaljepotentiale på OL-niveau. Den økonomiske virkelighed i dansk eliteidræt betyder, at Team Danmark må prioritere ressourcerne meget skarpt med fokus på resultatperspektiverne, siger Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

curling, lene nielsen, sport, sportskvinder, curlingkvinder, støtte, økonomi, penge, ol, vinter-ol, lene nielsen, karriere, opløst, hold, kvindelandshold
Team Danmark vælger at trække al støtte til det kvindelige curlinghold, efter skipper Lene Nielsen indstiller karrieren. (Foto: /ritzau/)

Passager gik amok i SAS-fly: Knuste rude

Onsdag formiddag gik en mandlig passager amok ombord på et SAS-fly, der var på vej fra Malaga til København. Det skriver TV 2 Norge. Mandens udbrud var så voldsomt, at han knuste det inderste glas på vinduet ved sin plads med de bare næver.

Ifølge Kurt Robert Eriksen, der var vidne til episoden, kom reaktionen ud af det blå.

– Det skete halvvejs oppe i luften, så vi sad vel i flyet i to og en halv time, før vi landede. Der var nok en del, som var glade for at komme ud, siger Kurt Robert Eriksen.

Han fortæller også, at flyet næsten var fuldt, og at mange af de andre passagerer var bange.

Selv om det lyder voldsomt, at manden smadrede en rude, var det ikke farligt. Det inderste vinduesglas er nemlig blot en ekstra sikkerhedsforanstaltning, men der er ingen fare, hvis det går i stykker.

Havde personalet ikke kunne få kontrol over situationen, kunne det dog have kostet en mellemlanding, og så var manden blevet smidt ud af flyet. Hvorfor han pludselig gik amok, det melder historien ikke noget om.

strejke, sas, sas-piloter, overenskomst, overenskomstforhandlinger, rettigheder, arbejdsrettigheder, pilot, fly, flyve, strejke, strejkevarsling, varsling, fagforening
Mand gik amok og smadrede vinduesglas i et SAS-fly. (Foto: All Over)

Stillehavsø bliver total-evakueret

Over 10.000 indbyggere på øen Ambae, der ligger i Stillehavet øst for Australien, bliver sejlet væk. Det sker, fordi man frygter, at vulkanen Monaro snart går i udbrud. Det skriver DR.

Ø-statens premierminister, Charlot Salwai, forventer, at masseevakueringen inkluderer op mod 11.000 øboere og forventes først fuldført om en uge, blandt andet fordi samtlige af øens indbyggere skal sejles til en anden ø.

Se også: Dagens billede

ambae, monaro, stillehavsø, ø-stat, ø, evakueret, vulkan, vulkanudbrud, stillehavet,
Der er gang i vulkanen Monaro, og samtlige indbyggere i ø-staten Ambae bliver nu evakueret på grund af frygt for udbrud. ( Foto: /ritzau/)

Dansk supermodel i vild genforening

Carla Bruni-Sarkozy, Claudia Schiffer, Naomi Cambell, Cindy Crawford og Helena Christensen blev genforenet i et spektakulært modeshow i Milano i weekenden. Her viste Donatella Versace, at 90’erne stadig leverer de bedste supermodeller, og at skønhed ingen alder har. Det skriver TV2.

– De her fem modeller tilhører en æra, som ikke længere findes i modelverdenen. Modellerne har ikke længere nogen udløbsdato. Nu caster man gerne i en meget høj alder, for eksempel 50 plus. Det var ikke sket, dengang de her modeller startede deres karrierer, siger direktør i Danish Fashion Institute, Camilla Frank.

De fem supermodellers optræden var samtidig en reference til et andet skelsættende modeshow fra 1991, hvor modemanden Gianni Versace samlede de samme supermodeller, der ligesom i år gik ned ad catwalken til tonerne fra George Michaels sang Freedom og sendte bølger gennem modeverdenen. Gianni blev skudt for tyve år siden, og showet var en hyldest til modemanden.

helena christensen, claudia schiffer, carla bruni-sarkozy, naomi cambell, claudia schiffer, mode, donatella versace, gianni versace, versace, mode, modeverdenen, george michael, freedom supermodeller, 1990, 1990'erne, 90'erne, gianni versace, mord, skudt, hyldest, odeshow, milano
Versace viste, at de gamle supermodeller stadig har det, der skal til. (Foto: /ritzau/)

Dagens billede

dagens billede, usa, capital, capitol hill, washington, usa, politik
En løber er tidligt ude ved Capitol i Washington i USA. (Foto: /ritzau/)

· Mere fra samme kategori ·