Læs også:

Close
flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød

Derfor var flamingoen årets dyr i sommeren 2017

Nyheder  | 

Flamingoen har ikke været til at komme uden om denne sommer. Vi har spurgt en trendkender, hvorfor den lyserøde fugl har været populær i år og bedt ham gætte på, hvilket dyr der bliver det store hit næste sommer

Den er letgenkendelig – den lyserøde farve, den lange hals, de slanke ben og det bløde, afrundede næb. Det er selvfølgelig flamingoen, vi taler om.

Plastikversionen af fuglen startede ud som havepynt, men har siden prydet alt fra undertøj til øreringe, glas, lampeskærme, mobilcovers, sko, tasker, tøj, tapet og alt muligt andet.

Læs også: Boligtrend: Få din flamingo på!

flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød
Flamingoen har været alle steder denne sommer. (Foto: All Over)

Særligt en flamingo som badedyr har været ultrapopulært og enhver blogger eller Insta-dronning med respekt for sig selv har delt mindst et poolbillede af sig selv siddende på en flydende flamingo.

– Trenden har været mere eller mindre fremhævet siden 1960’erne, men har siden da aldrig været gået helt af mode. Trenden er meget stor i år, bekræfter Carsten William Larsen, der ejer butikken Con Amore (cona.dksammen med Lene Alfa Rist.

Carsten William Larsen, flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød, lene alfa rist,
Carsten William Larsen og Lene Alfa Rist har kitsch-butikken Con Amore sammen og har mærket stor flamingointeresse. (Foto: Con Amore)

Flamingoer kommer i bølger

Con Amore sælger kitsch, design og møbler og får løbende forespørgsler på ting med den lyserøde fugl. De sælger puder, perleforhæng, figurer til stuen og til haven, bakker, kaffekopper, glaskugler, lipgloss og lamper – alt sammen med flamingoer på.

– Vi har mærket flamingoens popularitet. Vi sælger alle produkter, vi har, hvor der er en flamingo på. Vores kunder efterspørger også motivet, og det er både mænd og kvinder, siger Carsten William Larsen.

Carsten William Larsen, flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød, lene alfa rist,
Flamingoer kunne fås på kopper, badeforhæng og som statuetter. (Foto: Con Amore)

Butiksejeren vil gerne give et bud på, hvorfor den lyserøde fugl er så populær:

– Vi tror, at flamingoer er så populære, fordi de er eksotiske, har en skøn farve og et specielt og sødt udseende, fortæller Carsten William Larsen, medejer i Con Amore.

Se mere: Søndagsnødvendigheder: Det kan vi ikke leve uden om søndagen

Carsten William Larsen, flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød, lene alfa rist,
Flamingoer pynter på alt fra tøj til nipsting. (Foto: All Over)

Gammel trend med nye fjer

I 1957 hyrede plastikvirksomheden Union Products skulptøren Don Featherstone til at skabe en lyserød flamingo for firmaet.

Flamingoen skulle pynte i haverne i de små amerikanske hjem. Efter Anden Verdenskrig skete der nemlig et byggeboom, fordi der skulle skabes hjem til de mange hjemkomne soldater, deres hustruer og ikke mindst deres babyer, så de endelig kunne starte deres familier efter år med krig.

Carsten William Larsen, flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød, lene alfa rist,
Flamingoen har en ikonisk silhouet ligesom en pingvin eller en ørn. (Foto: All Over)

Det var ikke kun i Sovjetunionen, at man byggede nærmest identiske hjem. Også i USA kastede bygherrerne deres kærlighed på parcelhuse, der var nemme at bygge, fordi de var ens.

– Du skulle markere dit hus på en eller anden måde. En kvinde kunne købe en flamingo i butikken og komme hjem med et stykke tropisk elegance under armen til hendes kedelige hus, fortalte manden bag plastikfuglen, Don Featherstone, til The Smithsonian, inden han døde som 79-årig i juni.

– Nogle mennesker synes også bare, at den er pæn, tilføjede hans hustru, Nancy Featherstone under interviewet.

Elsker du lyserød: Pastellyserøde Adidas Gazelle-sneakers: Sådan styler du dem

Carsten William Larsen, flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød, lene alfa rist,
Flamingoer i haven – smagfuldt eller smagløst? (Foto: All Over)

Siden da har flamingoen haft sine op- og nedture. Woodstock-generationen, der elskede det naturlige, afviste flamingoen som et smagsløst plastikmonster. Filmen Pink Flamingos fra 1972 med sloganet “en øvelse i dårlig smag”, satte fornyet fokus på fuglen og gjorde den kult, selv om filmen slet ikke handlede om fuglen, men om en drag queen, der hed Divine.

Fuglens popularitet fortsatte, da de farverige firsere tog fuglen under sine vinger.

Pink Flamingos var en vild film. Se denne anmeldelse af filmen fra i år:

Bloggere og badedyr

Selv om flamingoen altid har ligget og luret i kulissen, kom den tilbage med fornyet styrke i sommeren 2017. Alle bloggere med respekt for sig selv postede billeder af sig selv i en pool og siddende på en gigantisk, oppustelig flamingo.

Som bekendt varer intet dog evigt, og skal Carsten William Larsen  give et bud på, hvilke dyr vi skal bade med næste år, lyder det;

– Det kan måske blive elefanter, ugler eller ravne, men det er meget svært at spå om. Det kan være, det bliver et dyr, der er populært i en film eller serie.

Der er dog også nogle dyr, han med sikkerhed godt tør gætte på, at det aldrig bliver:

– Det bliver nok aldrig orme, ørentvister eller andre insekter, som man generelt opfatter som “unlikeable”, vurderer Carsten William Larsen.

Se også: Hele verden elsker rosévin – salget stiger for femte år i træk

Carsten William Larsen, flamingo, flamingoer, flamingoen, dyr, fugl, trend, sommer, blogger, bloggere, badedyr, oppustelig, kitsch, kult, con amore, design, babyboom, byggeboom, usa, the pink flamingo, featherstone, lyserød, lene alfa rist,
Uanset om de også bliver sommerens dyr i 2018, er de smukke, de lyserøde flamingoer. (Foto: All Over)

· Mere fra samme kategori ·