Læs også:

Close
puerto rico, despacito, video, maria, orkanen maria, storm, naturkatastrofe,

NEWS: Her blev sommerens største hit optaget – Nu er det smadret

Nyheder  | 

Her blev sommerens største hit optaget – Nu er det smadret · 12-tals-elever søger mod erhvervsskoler · Kina til USA og Nordkorea: Skru ned for krigssnakken · Moské i Örebro i Sverige står i brand · Dagens billede

Vi har samlet dagens væsentligste, sjove og skæve nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

puerto rico, despacito, video, maria, orkanen maria, storm, naturkatastrofe,
Puerto Rico er smadret efter flere orkaner. (Foto: /ritzau/)

Her blev sommerens største hit optaget – Nu er det smadret

Du skal have levet under en sten, for ikke at opdage, at sommerens helt store hit var nummeret Despacito. Sangen, hvis titel betyder “langsomt”, er skrevet og sunget af Luis Fonsi, som kommer fra Puerto Rico.

Puerto Rico og den del af hovedstaden San Juan, som hedder La Perla, har dannet rammerne for musikvideoen til kæmpehittet.

De seneste uger har Sydamerika været hærget af voldsomme orkaner, og nu viser det sig, at orkanen Maria, den seneste katastrofe, der har ramt de ellers solbeskinnede lande, totalt har ødelagt nogle af netop de omgivelser, som musikvideoen blev optaget i. Det skriver TV2.

https://www.instagram.com/p/BZY5rFDhjXD/?taken-by=luisfonsi

Læs også: Caribien: Orkan koster mindst syv livet

 

12-tals-elever søger mod erhvervsskoler

Siden erhvervsuddannelsesreformen blev indført i 2015, er flere og flere bogligt dygtige elever søgt ind på erhvervsskolerne. Nye tal fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier viser nemlig, at stadigt flere med mindst 7 i karakter fra skolen søger ind.

Stigningen er bemærkelsesværdig, idet erhvervsskolerne i disse år samlet set får betydeligt færre elever. Det skriver Berlingske.

– Det er lykkedes at sende et signal om, at erhvervsuddannelserne ikke længere er et sted, alle og enhver bare kan komme hen. Udviklingen er en styrke for erhvervsskolerne, for de dygtige elever bliver rollemodeller for deres kammerater. Vi har lidt under, at vi tidligere har haft en del elever, der egentlig ikke havde lyst til at være hos os. Før skulle vi samle alle op – også dem, der ikke havde lyst til at blive samlet op, siger direktør Lars Kunov fra Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier.

Erhvervsskolerne har længe lidt under deres ry for at være en slags “skraldespand” for alle dem, der ikke kunne og ville uddannelse. Derfor kan ændringen i elevskaren i høj grad mærkes på skolerne.

– Skolerne fortæller os, at de elever, der starter nu, er mere motiverede. De kommer fra første dag på uddannelsen – det var man ikke vant til før – og de bliver på uddannelsen. Rent praktisk er der blevet mere ro på gangene og mere ro i klasslokalerne, siger Lars Kunov.

firma, fixminopgave, service, snyd, virksomhed, skole, eksamen, opgaver, betaling, gymnasie, hhx, htx, ungdomsuddannelse, 12-tal, studier, studerende, elever, frederiks drews
Flere 12-tals-elever med boglige evner vælger erhvervsskolerne. (Foto: Polfoto).

 

 

 

Kina til USA og Nordkorea: Skru ned for krigssnakken

Kinas FN-ambassadør opfordrer USA og Nordkorea til at skrue ned for krigssnakken, inden det bliver for farligt. Det skriver DR.

Hen over weekenden eskalerede den anspændte situation mellem de to lande, da USA fløj to militærfly tættere på nordkoreansk territorium end nogen amerikanske fly har været i dette århundreder. Det opfattede Nordkorea som en krigserklæring.

– Siden USA har erklæret krig mod vores land, forbeholder vi os enhver ret til at komme med et modsvar – også at skyde USA’s bombefly ned, selv når de ikke befinder sig i i nordkoreansk luftrum, sagde den nordkoreanske udenrigsminister Ri Yong Ho.

Det er altså blevet for meget for Kina, der fungerer som mellemmand for de to stridende nationer.

– Vi vil have, at tingene køler ned. Det er ved at blive for farligt, og det er ikke i nogens interesse. Vi håber virkelig, at USA og Nordkorea vil få øjnene op for, at forhandlinger er den eneste løsning på atomproblemet på den koreanske halvø. Alternativet er en katastrofe, siger den kinesiske FN-ambassadør, Liu Jieyi, til nyhedsbureauet Reuters.

Læs mere: Trump sender bombefly mod Nordkoreas grænse

Få overblik over konflikten med Nordkorea her: Hvad sker der for Nordkorea og missilerne?

koreakrigen, nordkorea, sydkorea, japan, usa, amerika, kim jung-un, kim jung-il, kim il sung, donald trump, politik, diplomati, missiler, missiltest, testaffyring, atomprogram, atomvåben, konflik, sanktioner, diplomati, propaganda, japan, fn, ballistiske missiler, krig, dødsald, døde, sårede, sovjetunionen, 2. verdenskrig, cubakrisen, berlin, 38th parallel, bombefly, provokation, fly, trump, bombefly, grænsen
Trump sendte bombefly mod Nordkoreas grænse i weekenden. (Foto: /ritzau/)

Moské i Örebro i Sverige står i brand

En moské i den svenske by Örebro står tidligt tirsdag morgen i flammer, og branden er fortsat ikke under kontrol. Politiet efterforsker sagen som en påsat brand. Det skriver Ritzau.

Der er ingen meldinger om personer, der skulle være kommet til skade i branden.

Dagens billede

mode, catwalk, dolce and gabbana, model, mode, fashion, sommer, forår
En model går på catwalken for Dolce and Gabbana og fremviser moden for forår og sommer 2018. (Foto: /ritzau/)

 

 

 

 

· Mere fra samme kategori ·